Porez na CO2, kupovina američkog oružja i Woke glavni uvjeti za članstvo BiH u NATO

Evropa-teren za ratne igre US-NATO
225 komentara

Američki ambasador u Bosni i Hercegovini, Michael Murphy, obratio se javnosti povodom težnji BiH za članstvo u NATO-u, naglašavajući da članstvo nije nešto što se automatski dodjeljuje, već se mora zaslužiti kroz ozbiljan rad i reforme.

Murphy je istaknuo ključne probleme, uključujući nedostatak političke volje i neefikasnost u provođenju reformi, te posebno kritizirao ulogu Milorada Dodika i njegove secesionističke stavove. Također je postavio pitanje o ulozi ekologije u reformama i indirektno naglasio da BiH mora odlučiti želi li trošiti značajna sredstva na put ka članstvu u NATO-u.

Murphy se pita jesu li političari pročitali reformne dokumente, budući da se malo toga provodi u praksi, posebno u sektorima obrane, ljudskih prava i ekologije.

Zanimljivo je primijetiti da Murphy spominje ekologiju kao dio reformi, što otvara pitanje zašto bi zaštita okoliša bila relevantna za članstvo u NATO-u.

Vjerojatno zbog uvođenja poreza na CO2 s kojim će upravljati korporacije iz Kalifornije. Također, on naglašava kako BiH treba strateško planiranje i odlučnost u provedbi reformi, umjesto političkih igara. U prijevodu, prikloniti se savezu u sukobu protiv Rusije.

Ključno pitanje koje se nameće je je li opravdano da male zemlje poput BiH troše velike resurse na članstva u vojnim savezima kao što je NATO. Postavlja se pitanje o ulozi ekologije u takvim procesima i koliko se troši na pitanja obrane u odnosu na druga bitna pitanja poput obrazovanja i ekonomije.

Ucjenjivanje nameće pitanje koliko je to zaista u interesu same BiH. Čemu služi NATO ako su naši susjedi dio istog saveza? Tko će nas u tom slučaju napasti? NATO? Ako da, onda je to čisti reket.

Michaelu Murphyu bi bilo bolje da pazi na WOKE ideologiju koja mu uništava državu i zbog koje više nitko u Africi ne želi kontaktirati s Amerikancima. Bilo bi mu bolje da stvara most suradnje na gospodarskom planu, a ne na vojnom uz rezervu da prodaja svega BlackRocku nije gospodarska suradnja, nego neprijateljska strategija. Amerika je puna naših ljudi koji mogu biti most s maticom BiH. Nažalost koga god je Amerika branila, taj je loše završio.

 

BiHNATOUcjena
Pretplatiti se
Obavijesti o
225 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Tadija
10 dana prije

To ti je poruka:Dodite da vas opljackamo i pretvorimo u zombije.
Svaki otpor je iskljucen.

tihobl
10 dana prije

Ekologija je tu da se zatvore TE. BiH je izvoznik struje, a to je nedopustivo.
A CO2 porez uvesce preko EU.

Protiv Sistema
10 dana prije

Koja ludost – treba još navesti slanje topovskog mesa za potrebe nato saveza (najsvježiji švedski primjer u Poltavi gdje vodstvo SAAB izginulo za potrebe nato saveza)

Apinelo
10 dana prije

BiH u NATO in EU to je pravi put.
A vi mozete lajat na mjesec.

Shumadinac
10 dana prije

Tu treba dodikti jos jedan element…

Koja
10 dana prije

Ja čekam Željka da se javi, pa ću onda napisati koju? Ubaciće on i ovde nešto nevezano, da

Ico
10 dana prije

Bez pristanka Putina, BiH ne može u NATO iEU.

JoeP
10 dana prije

Ko neće u EU i NATO ide ga obojena.
Sad će se vidit je li bosanska pamet veća o ukrajinske 🙂
Oće bit još koji referendum?
Imaju li entiteti pravo veta za ulazak u NATO i EU ili za izlazak iz federacije odnosno more li jedan entitet odvest u NATO i EU drugi entitet ili izać iz federacije, ako prvi entitet to neće?

Alex Keller
10 dana prije

Družite se što dalje od NATO,da ne bi ginuli za njihove potrebe.

Max
10 dana prije

šederi bofl roba i stočna probava.

T. Gorski
10 dana prije

Bezobrazluk i vrijeđanje zdravog razuma ! Ko je ovom “dođošu” koji bi iz svake normalne države bio protjeran s noge na nogu, u opšte rekao da BiH želi u NATO ??? Zamisli, ambasador više (sjedinjenih) država, ne poznaje ustav i društveno uređenje u zemlji u kojoj “ambasaduje” pa onda laže i govori nebuloze. ZAŠTO ??? BiH je vlasništvo tri naroda i kako onda ON može govoriti šta BiH želi a vlasnike nije pitao??? “Na sirotinju i zec ku*ac diže”, kaže stara mudrost, pa što ne bi onjda mogle i lopuže koje iza leđa imaju tako moćno udruženje kao što su USA? BiH. DOK GOD IMA USTAV OVAKAV KAKAV JESTE NE ŽELI I NEĆE UĆI U NATO !!! jer nama ne trebaju neprijatelji a ni sluganstvo našim neprijateljima. Šta su to uradili i šta rade svojim prijateljima po Europi, a šta li bi tek uradili nama “gulamferima” koje pas nema za… Čitaj više »

Гавран
10 dana prije

Bošnjačka džamahirija je idealni inkubator i koordinator terorista pod zastavom američko-jevrejskog Islama.
U stvarnosti neprijatelj i EU i Islama.

Jedini Najpraviji Zmaj!
10 dana prije

Bosanci, ima da bude kako vam tuđin diktira, ili… Nema “ili”.

Samo gledajte kako NATO Hrvati pokorno izvršavaju naređenja iz Vašingtona i učite, kopirajte ih, i ne’a problema. Oni su već uhodani i…podmazani. Vazelin pripremite unaprijed da vam članstvo lakše uđe.

JoeP
10 dana prije

Zli jezici govore kako je u BiH doša posebni izaslanik State Departmenta koji je specijalista za obojene i koji je iza scene organizira Majdan u Ukrajini 2014 godine. Ima rusko ime i prezime.
Vidin kako ovde svi sve znaju, i pisci članaka i pisci komentara, a ja neman pojma je li to istina, a tija bo znat 🙂

Tupko
10 dana prije

Svaki suvremen i napredan bosanac zeli placati porez na co2, problem je sto ce doci do eksplozije proizvodnje opanaka obzirom da imaju nizak co2 otisak a to ne odgovara centralnoj vlasti u sarajevu

Гавран
10 dana prije

VAN TEME:
Виталиј Третјаков, декан Факултета за телевизију Московског државног универзитета, написао је на свом Телеграм каналу , – Из медија: Шведски министар спољних послова Билстрем поднео је оставку после посете руских Искандера Полтави. Прича се да је Шведска изгубила СВЕ више руководство СААБ-ових система за рано упозоравање и контролу у ваздуху (АЕВ&Ц). 15 камиона је евакуисало мртве.”

Чини се да је Полтава кобно место за Швеђане…

10 dana prije

Bolje da oni udju u isti krug gdje i hrvatska. Ovako izvan poceli bi se osjecati bliski onima drugima isto izvan.

eks
10 dana prije

Van ove teme , ali interesantno . Američki institut Brukings : ” Huti nisu agenti Irana , nego su opasniji od Irana . Ne možemo ih sankcionisati , niti uticati na njihovu vladu , jer nemaju novca u stranim bankama i u investicijama . Bombardovanje njihovih položaja od strane naših aviona bilo je neuspešno . Huti su težak neprijatelj . Izvukli su pouke iz prethodnih ratova i prilagodili se . “

RIKI
10 dana prije

ne treba to Bosni

Josip
10 dana prije

Neka BiH bjezi sto dalje od NATO pljackasko fasisticke bagre ko vrag od tamnjana. Koji je kurac i nas tjerao u to lopovsko drustvo?

Name*
10 dana prije

Čestitamo susedima!

R M
10 dana prije

Ne znam kako je u BiH raspoloženje, ali ne verujem da je previše entuzijastično za te integracije. U našoj državi skoro sigurno 90% je protiv. Ipak, naši političari non-stop ponavljaju mantru: mi smo na evropskom putu…stomak mi se prevrće od tih njihovih bljuvotina

NALET
10 dana prije

NAVALI NARODE-JOŠ MALO PA
NESTALOOOO!!!

DEDA
10 dana prije

Opet će se desit debilna demokracija.Volja većine ovaca.Nejdite u nikakve saveze komšije.Biti sluge eu i nato ko rvati nije vam u inzeresu.Na kraju vas bude izdala šaka vaših ljudi.Oni budu uzeli pare i prodali 99% B I H.

držnedaj
10 dana prije

Bosno traži veze sa Rusijom, Indijom, Kinom i ostalim BRICS državama…pusti svjetske mafija

tatamata
10 dana prije

ehhh i onda se cudimo sto primat nateze tange do cica …. pa da se vidi woke man

Biti-ili-ne-biti
10 dana prije

Znači, ameri im nude glupi porez, skupo staro oružje i pedersku propagandu da bi im BiH dala ogromnu lovu i ljude koji će napasti Rusiju?
Zašto imam osjećaj da je nešto jako čudno u svim tim zahtjevima?

Mirro
10 dana prije

Citajuci komentare sad mi je jasno zasto je Subaru, obrezani za nato pakt

gogo
10 dana prije

običan svijet u hrvatskoj je debelo popušio sa eu, eurom i natom ! Brics je budućnost mada sada to još tako ne djeluje !

Herc
10 dana prije

Dodo neće dati dokle god lova u vrećama dolazi od Putina za funkcionisanje RS a to je najobična sića za Rusiju koju sprži za jedan dan ratovanja,a Marfi je jedan kreten koji je na odlasku

OGO
10 dana prije

Nece Bosanci smjeti dolovno prdnuti kad udju u EU

Jomla
10 dana prije

Koji qrac se čmarovi petljaju u BiH? Več su učinili puno zla, mogli bi nas ostaviti na miru barem 100 godina. Eno im Ukrajina, EU, Novi Zeland… nek odjeßu od nas.

tihobl
9 dana prije

Njemačka vojska primila je prvi sustav protuzračne obrane IRIS-T SLM za vlastite snage nakon što je proizvodnja tog oružja za Ukrajinu.

Nakon prikazivanja i svecanosti bice poslan Kijevu jer je Solc obecao 4 kom do kraja godine.

Roccos
9 dana prije

Ovi američki glodari samo prave dodatni razdor u ionako zakrvljenim odnosima naroda u BiH.Neki dan je pušten u promet grandiozni most kod Počitelja,na otvaranju je bio Plenković,a onda svratim da pročitam koji komentar na tu temu i gotovo da sam zaprepašten količinom histerije i mržnje bošnjačkih komentatora,apsolutno im sve smeta,te zašto je Plenković tu,te zašto hrvatske zastave,zašto ovo,zašto ono,drvlje i kamenje,a riječ je o kapitalnoj investiciji korisnoj svima.Onda se rasplamsao pravi rat komentara,gdje jedni druge pljuju i optužuju za sve i svašta,pa se mislim,neće se BiH,a i šire nikad otarasiti globalne mafije,dokle god smo takvi kakvi smo.

Karma
9 dana prije

Prchili vam mozak masonske nakaze sa trkeljeljanjima oko Co2. Totalni Co2 na planeti i atmosferi je ca 0,04 %.
BOSNO izbaci gamad retardiranu sotone BAAALA demona 666

Karma
9 dana prije

NATO guza guzu masonsku mazi. Okot sotonasa 666.
Ne dajte Tita i cevape, ladnu pivu.
Dobit cete hulakopke sa duginim bojicama i kineske vibratore za skupe pare od nakaza

goran
9 dana prije

neće bosna nikada ući ni u nato ni u eu dok je dodik na vlasti u banja luci

Ico
9 dana prije

U Bosni nije bilo korona virusa, jer menadžeri Pfizera nisu na vrijeme uspjeli podmititi političare vodećih stranaka u Bosni. Uvijek kasni onaj tko ne krene na vrijeme.
Lp Bosni ponosnoj.

Ico
9 dana prije

Precednik Svjetske zdravstvene organizacije Tedros, najavio mjere protiv nadolazećeg virusa MAČJEG KAŠLJA. Svi na kugli zemaljskoj će morati nositi maske, plus frulicu zataknutu za uho.

Biti-ili-ne-biti
9 dana prije

Zanimljiv Coca-Cola test – prženje u tavi:

t. me/SIMUN_NEWS_ROOM/7970

Na kraju ostane nešto što liči na komad ugljena.
Prije više mjeseci je otkriveno da se u Coca-Coli nalazi i grafen, tako da bi ovaj komad ugljena mogao možda biti i komad grafena nakon što tekućina ispari.

Faboo
9 dana prije

Ako nije jasno što je NATO taj ima ozbiljan problem! Nato je okupacijska,privatna vojska! NATO je smeće!!!

Perun
8 dana prije

nato je perspektivni vojni otpad …a BOSNA I HERCEGOVINA je sveta zemlja …..evo jedna pjesma od Gavrila Principa da se zna a cijoj sam strani,tko sam i sto sam…

.Тромо се време вуче
И ничег новог нема,
Данас све као јуче,
Сутра се исто спрема…

И место да смо у рату,
Где бојне трубе јече,
Ево нас у казамату,
На нама ланци звече.

Ал’ право је реко
пре Жерајић, соко сиви
Ко хоће да живи, нек мре,
Ко хоће да мре, нек живи.
…..SFSN…

© 2024 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI