Posjet Zelenskog SAD-u je ‘holivudski šou’

Anatoly Antonov
13 komentara

Pokazivanje potpore Washingtona Kijevu samo služi produljenju sukoba, rekao je ruski veleposlanik Anatolij Antonov

Washington je nastavio raspirivati ​​vatru ukrajinskog sukoba izrazivši dobrodošlicu Vladimiru Zelenskom u SAD, rekao je ruski veleposlanik Anatolij Antonov. Ukrajinski čelnik posjećuje SAD ovaj tjedan dok nastoji pridobiti potporu za svoj ‘plan pobjede’ nad Rusijom.

Iako detalji plana Zelenskog nisu objavljeni, medijska izvješća sugeriraju da se sastoji od nekoliko točaka koje nisu povezane s pronalaženjem mirnog rješenja, uključujući traženje poziva za članstvo Ukrajine u NATO-u i dobivanje zelenog svjetla za korištenje raketa dugog dometa koje je isporučio Zapad ciljati web stranice duboko u Rusiji.

U očitom pokušaju obrane svog plana, Zelenski je u utorak za ABC News rekao da je on usmjeren na “jačanje Ukrajine” kako bi mogla “pogurati [ruskog predsjednika Vladimira] Putina da zaustavi rat”.

Nakon sastanka sa Zelenskim u četvrtak, američki predsjednik Joe Biden zahvalio je ukrajinskom čelniku na predstavljanju plana i najavio dodatnih 8 milijardi dolara vojne pomoći Kijevu.

Prema riječima ruskog izaslanika Antonova, cijeli posjet Zelenskog SAD-u bio je insceniran kao “holivudska predstava” s jedinim ciljem odugovlačenja sukoba.

“Pokušavaju prešutjeti da je glavni ishod takve demonstracije američkog ‘liderstva’ daljnje produljenje krize. Pod pljeskom lokalnih političara, krv vojnika i civila će i dalje teći… To je, očito, bit ozloglašenog ‘plana pobjede’ Zelenskog”, naveo je ruski diplomat. Antonov je dalje optužio SAD da je strana u sukobu “pružanjem pomoći ukrajinskim nacistima” i “poticanjem na kriminalne provokacije”, kao što je upad Kijeva u rusku Kursku oblast.

Prema Antonovu, krajnji cilj Washingtona u odugovlačenju borbi je poraziti Rusiju korištenjem Kijeva kao posrednika.

“Oni žele iskriviti istinu izjavama da Rusija ne želi mir i da ga nije ni pokušala postići. No, Washingtonu su potrebni mržnja i sukobi bratskih naroda. Samo s jednim ciljem – strateškim porazom naše zemlje”, ustvrdio je diplomat. Antonov je pozvao dužnosnike u Washingtonu “da se urazume”, upozorivši da “Rusija nikada neće ustuknuti” kada je riječ o njezinim nacionalnim interesima.

Bloomberg je ranije izvijestio da zapadni dužnosnici nisu impresionirani ‘planom pobjede’ Zelenskog, a jedan izvor ga je opisao kao ništa više od “popisa želja”.

Moskva je opetovano rekla da želi okončati sukob diplomacijom, ali je ranije ovog tjedna ponovila da je jedini način na koji se to može postići da Rusija postigne sve ciljeve svoje vojne operacije.

Anatolij AntonovSADukrajinaZelenski
Pretplatiti se
Obavijesti o
13 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
eks
2 sati prije

Britanski ekspert Aleksandar Merkuris je objavio da bi Zelenski uskoro mogao priznati poraz na frontu i tražiti pregovore sa Rusijom. “Postoji mogućnost da u narednim nedeljama Zelenski i Jermak obaveste Ukrajince da zemlja ima ogromne gubitke i da više ne može nastaviti borbu .”
Znači da su sve prognoze hibera i ostalih rusomrzaca tropa .

DEBELI ĐURO-ZAGORJE
2 sati prije

Trebali bi Amerikanci VRATITI ONIH 400 UKRAJINSKIH ATOMSKIH BOMBI I ONDA OVI DA DAJU ROK OD 15 DANA DA ZADNJI RUSKI VOJNIK NAPUSTI UKRAJINU ILI LANSIRAJU SVIH 400 !!
I ZAMISLITE , RUSI OBORE 390 KOMADA !!!
S ŠTO SA OVIH 10 ???

Max
1 sat prije

I to loš.

aniki
1 sat prije

Zelensky nema nikakvog plana pobjede.

U nekoliko dana će pasti Ugledar, a onda Pokrovsk, Kursk… polako jedno po jedno do kraja godine.

Ukrajinci će optužiti zapad, a zapad ukrajince da nisu dovoljno ginuli.

SamoKratko
26 minuta prije

Ljudi, dajte kad već koristite Google translate, pregledajte tekst i ispravite gluposti: ‘…i dobivanje zelenog svjetla za korištenje raketa dugog dometa koje je isporučio Zapad ciljati web stranice duboko u Rusiji…’ Stvarno?!

© 2024 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI