Preispitivanje Trumpove krivnje je ‘opasno’ – Biden

Biden-Trump
14 komentara

Američki predsjednik inzistirao je na tome da “nitko nije iznad zakona”, nakon što je porota proglasila njegovog političkog suparnika krivim po 34 točke optužnice

Američki predsjednik Joe Biden pozvao je Amerikance da prihvate osuđujuću presudu izrečenu njegovom političkom suparniku Donaldu Trumpu. Biden je tvrdio da je njegov predsjednički prethodnik bio “nepromišljen” i “neodgovoran” sugerirajući da je suđenje orkestrirala Bijela kuća.

Trump, trenutačno vjerojatni republikanski kandidat koji će izazvati Bidena na predsjedničkim izborima u studenom, u četvrtak je proglašen krivim po 34 točke optužnice za krivotvorenje poslovne dokumentacije. Njujorški tužitelji uspješno su tvrdili da je Trump prikrio isplate – uplaćene porno zvijezdi Stormy Daniels – kako bi utjecao na izbore 2016.

“Američko načelo da nitko nije iznad zakona ponovno je potvrđeno”, rekao je Biden u petak, u svom prvom javnom obraćanju nakon osude. “Donald Trump je dobio svaku priliku da se brani”, nastavio je predsjednik, dodajući da je Trumpu sudila “porota od 12 građana” i da se sada može žaliti na osudu “kao bilo tko drugi”.

Trump je dugo tvrdio da je okružni tužitelj Manhattana Alvin Bragg, demokrat, pokrenuo slučaj po Bidenovom nalogu, a da je sudac Juan Merchan, čija obitelj prikuplja sredstva za demokrate, bio previše “konfliktan” da bi pošteno nadgledao suđenje. Bivši predsjednik također se žalio da bi porota u New Yorku, koja velikom većinom glasa za demokrate, bila inherentno pristrana prema njemu.

“Oni su u potpunoj vezi s Bijelom kućom i [Ministarstvom pravosuđa]”, rekao je Trump novinarima ispred svojeg imanja u Trump Toweru ranije u petak. “Ovo sve rade Biden i njegovi ljudi. Nitko nikada nije vidio ništa slično.”

Trump je rekao da se namjerava žaliti na presudu o “prijevari”, a datum izbora u studenom nazvao je “najvažnijim danom u povijesti naše zemlje”.

“Čast mi je što ovo radim, ali to je stvarno neugodna stvar, da budem iskren”, rekao je ponovivši da suđenje smatra “namještenim”.

“Nepromišljeno je, opasno je, neodgovorno je za bilo koga reći da je ovo namješteno samo zato što mu se ne sviđa presuda”, uzvratio je Biden.

Upitan nakon govora je li Trump bio u pravu nazivajući se “političkim zatvorenikom” i okrivljujući Bidena za svoju osudu, predsjednik je zastao, nije rekao ništa i nasmiješio se novinarima. Republikanska stranka opisala je Bidenov smiješak kao “čisto zlo”.

BidenDonald TrumpSAD
Pretplatiti se
Obavijesti o
14 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Max
29 dana prije

lupeta bezveze.

kiza
29 dana prije

Osim Bajdenovih, Klintonovih ili(ti) demokrata na vlasti.

opetlazes
29 dana prije

I tako, Rusija nikad jaca vojno i ekonomski, Trump nikad jaci, zanimljivo. Sto god pokrenu protiv njih druga strana ojaca. Da sam malo mladji rekao bih slucajnost ili da su nalogodavci gloo pi. Al znam da slucajnosti nema i da ovi sto vode svijetu jesu psihopate, ali boo dale nisu. Zakljucke izvlacite sami.

Dokurčilomi
29 dana prije

Nitko nije iznad zakona? E moj Bidni ode tebi onda Hunter u dugogodišnji lov pod tuševima.

vrlodrag
29 dana prije

Nevjerojatno da je ovaj dementni pedofil ovo izjavio. Teško njemu i njegovima na onom svijetu kad ga se svemogući Bog dohvati.

tihobl
29 dana prije

U pravnoj drzavi o odlukama sudova se ne raspravlja.

Josip
28 dana prije

Bidenu jebat ce ti mater samo kada dode na vlast.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI