Preživjeli pokušaj atentata promijenio je mog oca – Donald Trump Jr.

Donald Trump nakon pokusaja atentata
18 komentara

Bivši američki predsjednik Donald Trump je “trajno promijenjen” atentatom na njegov život tokom vikenda, te će u budućnosti biti umjerenija figura, rekao je njegov sin Donald Jr. za Axios.

Trump je za dlaku izbjegao smrt na predizbornom skupu u Butleru u Pensilvaniji u subotu, kada mu je metak atentatora zasjekao uvo dok mu je projurio pored glave. Pucajući sa krova na oko 500 stopa (150 metara) od bine, napadač je ubio jednog gledaoca na mitingu i ranio još dvojicu prije nego što su ga ubili snajperisti Tajne službe.

Govoreći za Axios na marginama Republikanske nacionalne konvencije (RNC) u Viskonsinu u utorak, Trump mlađi je rekao da je bio na pecanju sa svojom porodicom kada mu je njegova zaručnica rekla da mu je otac upucan.

„Kim me je nazvala i rekla ‘Tvoj otac je upucan’”, prisjetio se Trump Jr., dodajući da  je “prošlo 90 minuta prije nego što sam uopće znao da je živ.” Trump se skoro odmah nakon pucnjave vratio na noge, dižući pesnicu u vazduh i govoreći svojim pristalicama da se “bore!” prije nego što su ga odveli agenti Tajne službe.

Međutim, Trumpov prkos je očigledno ustupio mjesto pomirljivijem pristupu politici. Govoreći za New York Post u nedjelju, republikanski predsjednički kandidat je rekao da je napisao “izuzetno težak govor… sve o korumpiranoj, užasnoj administraciji” za isporuku u RNC u četvrtak, ali da ga je “bacio” i počeo radeći na govoru o “ujedinjavanju naše zemlje” nakon pokušaja atentata.

„Znate, mislim da to traje“, rekao je Trump mlađi o očiglednom smirivanju svog oca. “Postoje događaji koji te promijene na nekoliko minuta, a postoje događaji koji te trajno mijenjaju.”

„Sada je opet Trump tako da će on i dalje biti reakcionaran“, dodao je Tramp mlađi. „Trump će uvek biti borac, to se nikada neće promeniti, ali mislim da će dati sve od sebe da to umeri tamo gde treba.”

„Biće čvrst kada bude morao“, nastavio je. “Vidjeli smo to, on se nikada neće promijeniti. Ali mislim da će biti nečega. Mislim da su ovo važne prilike koje trajno mijenjaju ljude.”

Trump mlađi je rekao za Axios da je radio sa svojim ocem na originalnom govoru, koji je opisao kao “vrući”.

„I uzgred, mislim da je to verovatno trebalo da bude u to vreme“, rekao je. “Ali opet, mnogo toga se mijenja kada vas upucaju u lice.”

Trump se prvi put pojavio u javnosti nakon pucnjave u RNC-u u ponedjeljak, izgledajući vidno emotivno dok je ušao na događaj uz gromoglasan aplauz. On je u ponedjeljak službeno potvrđen kao kandidat svoje stranke za osporavanje predsjednika Joea Bidena na izborima u novembru, a trebao bi se obratiti na konvenciji u četvrtak.

atentatDonald TrumpDonald Trump Jr.SAD
Pretplatiti se
Obavijesti o
18 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
tuf
1 mjesec prije

Aha. Sigurno će uslijed svoje katarze okrenuti leđa AIPAC-u. Zar ne?

Poglavica
1 mjesec prije

Nakon ovog igrokaza, navijam za Bidena…koga j*be nek pušta u gaće, prokleta je amerikaaa

1 mjesec prije

Sto se konacno dogodi sa tim metkom?
Pravac odakle je pucano, trumpovo uho pa dalje. Tko je bio iza, ta putanja? Nitko? Moze li se to vidjet gledanjem fotografije?
Mozda je jos necije uho probijeno?

Schwarze Hunderte
1 mjesec prije

Pa imao je rođendan .. Svatko , koga smrt u datu trenu nije htjela je zapravo , nanovo rođen te je nevoljko prošao katarzu … Pogotovu oni , koji su to višekratno doživjeli …..

Max
1 mjesec prije

Vidjet ćemo.

gigi pinna
1 mjesec prije

Za dobrobit svijeta bi ipak bilo bolje da je narančasti idiot ostavio svoju tintaru malo ulijevo pa da ode Bogu za kurira – možda bi izbio, neću reći građanski, jer Ameri su većinom krkani, nego rat među američkim stanovništvom, i onda bi svijet mogao, barem na neki određeni period odahnuti od te z-i-o n-a-z-i stoke.

Ivek
1 mjesec prije

Igrokaz ko i korona biološko oružje..šta nije Trump bio za cjepiva?

nessy
1 mjesec prije

valjda ‘Preživljeni pokušaj atentata’.

nessy
1 mjesec prije

Nerijetko ovakvi dogadjaji drasticno promjene osobu. Na bolje ili gore? Saznat cemo uskoro.

Biti-ili-ne-biti
1 mjesec prije

Investicijska korporacija demokrata je postavila 12 milijuna kratkih pozicija protiv Trumpove Truth Social nekoliko dana prije pokušaja atentata.
Očito su demokrati mislili da će masno zaraditi nakon atentata na Trumpa, koji na njihovu enormnu žalost nije uspio.
Ovaj mali detalj dokazuje da su demokrati i njihova duboka država pripremili atentat.

abc
1 mjesec prije

Sve je to okršaj iznutra jedne zločinačke skupine, koja drži u šaci ceo svet. Samo se prestrojavaju i smišljsju nove planove, a naivni ljudi jim sve vjeruju, pa jih čak časte kao bogove.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI