Prijetnja slanjem zapadnih trupa u Ukrajinu neophodna

Emmanuel Macron
40 komentara

Francuska prijetnja potencijalnim raspoređivanjem trupa u Ukrajini neophodna je kao “strateški poziv za buđenje za moje kolege”, tvrdi predsjednik Emmanuel Macron. On je takođe ponovio svoju tvrdnju da Rusiji ne treba dozvoliti da pobjedi u sukobu.

Francuski lider je ponovio svoj pokušaj da koristi pristup „strateške dvosmislenosti“ situaciji, tvrdeći da je opcija raspoređivanja trupa na stolu. On je prvi put iznio taj prijedlog nakon što je u februaru bio domaćin međunarodnog sastanka o Ukrajini.

“Ako Rusija pobijedi u Ukrajini, neće biti sigurnosti u Evropi”, rekao je Macron u intervjuu za The Economist, objavljenom u četvrtak.

„Ne isključujem ništa, jer se suočavamo sa nekim ko ništa ne isključuje“, rekao je on za magazin, misleći na ruskog predsednika Vladimira Putina. Macron je tvrdio da je navodno odvraćanje izazvano hipotetičkim raspoređivanjem francuskih trupa neophodno kako bi se sprečila pobeda Rusije i odbranili budući napadi na druge nacije – uprkos tome što Moskva negira da to ima nameru. On se također okrenuo argumentu nepovratnih troškova kako bi objasnio zašto Kijev moraju podržati zapadne države.

„Kakav kredibilitet će biti za Evropljane, koji su potrošili milijarde, za opstanak kontinenta koji je sada na kocki, a da ne daju sebi sredstva da zaustave Rusiju?“ Pitao je.

Kritičari njegovog shvaćanja diplomatije tvrde da se to već izjalovilo, a lideri drugih zapadnih zemalja požurili su da uvjere da neće imati čizme na terenu u Ukrajini. Moskva je izjavila da je njen interes u sukobu egzistencijalan i da neće kompromitovati svoj osnovni cilj, bez obzira na kurs delovanja Zapada.

Ruski zvaničnici naveli su pužuću ekspanziju NATO-a na Ukrajinu, diskriminatornu politiku Kijeva prema etničkim Rusima i sve veći uticaj radikalnih nacionalista u zemlji kao ključne pokretače sukoba.

U intervjuu, Macron je pozdravio francusku ulogu u neuspjelim pokušajima da se razriješe tenzije između Rusije i Ukrajine nakon oružanog puča u Kijevu 2014. godine. Proces je trebao ublažiti zabrinutost Moskve i postići pomirenje između ukrajinske vlade i nekadašnjih otcijepljenih regiona u Donbasu.

Zajedno sa Njemačkom, “bili smo odgovorni za spašavanje sporazuma iz Minska i Normandijskog procesa”, rekao je francuski predsjednik. “Bili smo u pravu što smo krenuli diplomatskim putem.”

“Ovi koraci su nesumnjivo usporili stvari i omogućili nam da izgradimo zajedničke evropske zahtjeve u odnosu na Putina.”

Visoki ukrajinski i evropski zvaničnici opisali su sporazume iz Minska kao varku da se Kijevu da više vremena da izgradi svoju vojsku uz pomoć NATO-a. Moskva je navela zlonamjerno poslovanje kao dokaz namjere Zapada da pojača sukob s Rusijom.

francuskamacronrusijaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
40 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Mat
2 mjeseci prije

Ponavljanje,je majka znanja.

Max
2 mjeseci prije

Ta je prijetnja vrlo opasna.

Max_mo
2 mjeseci prije

Dok ovaj glasno razmišlja Rusi gaze sve pred sobom.

nastran
2 mjeseci prije

poremečen mozak žrtve pedofilije….to dokazuje da sex balavaca sa starijim tetama ostavlja posljedice po zdrav razum žrtve!

Josip
2 mjeseci prije

Sto prije ovog majmuna Macrona skratiti za glavu dok nije pobio francusku mlladost. Sto on ima raditi izvan EU pas mu mater blesavu jesu li mu Francuzi za to dali mandat?

Profesor Živago
2 mjeseci prije

Kako je lako prijetiti slanjem trupa(la) kad znaš da ti i tvoja djeca (koje ni nemaš jer si obična (karakterna) pederčina) neće ići u rovove niti se vraćati kući u crnim vrećama ili bez nogu i ruku…
Smeće jedno nakaradno.

Rudar
2 mjeseci prije

Taj nema ni djece niti će imati unučadi, briga njega za druge !

onaj najglu...Dalton
2 mjeseci prije

Macron opet ima ”one dane u mjesecu”…

P.S.
Jednom me hipnotizer pokušao hipnotizirati,ali mu nije uspjelo…
Sad ga podsjećam na to svaki put kad mu ponedjeljkom dođem oprati auto.

FELIX
2 mjeseci prije

U PRAVU SU VISE NATO TRUPA VISE SLOVANSKE KRVI CE BITI PROLIVENO, UKRAINCI SE VEC DUGO NA TOME TRUDE UZ POMOC NATA KOJE DIRIGIRAJU GLOBALISTI KOJI SU U BISTVU SATANISTI KOJI MRZE SLOVANE.KAO I CELOKUPNO COVECANSTVO I RADE NA TOME DA SMANJE POPULACIJU PLANETE SA PROMOVISANJEM ABORTUSA, DROGAMA SVIH VRSTA KOJE UNISTAVAJU U PRVOM REDU OMLADINU,, HOMOSEKSUALIZMA, KREIRALI SU SITUACIJU DA SE JE EVROPSKA FAMILIJA SMANILA NA TATU MAMU I JEDNO DETE STO ZNACI NEMA NI ODRZAVANJA BROJA BELE RASE TAKO SE BROJ BELACA RAPIDNO SMANJUJE, PRI TOME KORISTE I BRATOUBILACKE RATOVE KOJI VODE KA SMANJENJU BROJA SLOVANA I KA KONACNOM UNISTENJU BELE RASE, UPOTREBLJAVAJU I MRZNJU KAO VEC PROVERENO JEDNO OD GLAVNIH ORUZJA DAVOLA ZA UNISTENJE LJUDSKE RASE..

Tupko Glupko
2 mjeseci prije

Rođen u bogatoj i politički utjecajnoj familiji, sa ‘zlatnom žlicom’, odmalena školovan za visoke političke pozicije, odmah nakon studija postaje glavni poreznik u Francuza, potom Rotschildov bankar i eto ga već kao savjetnika francuskog predsjednika Miterranda sa svega 35 godina, da bi par godina poslije postao francuski ministar ekonomije i industrije, i već sa 40 postaje francuski predsjednik, svo to vrijeme gurajući interese krupnog kapitala i smanjujući prava radnika.

Nema djece, nikada nije služio niti regularnu vojsku, čitav život živi u balonu, a na poziciji je da tuđu djecu i francuske vojnike šalje da ginu za interese izuzetnih na suprotan kraj Europe.

David
1 mjesec prije

Neophodno je riješit se onih koji se smatraju neophodnima, neophodno je uzet svoj život u svoje ruke i ne dopustiti neograničenu vlast političarima, neophodno je srušiti Briselsku babilonsku kulu administrativne globalističke vlasti, neophodno je naoružati armije Europskih država uzeti svoju državnu autonomiju natrag i isprazniti Europu od imigrantata,

damjan
1 mjesec prije

pa odi i ti s njima mamu tim jeben degeneričnu….

Red Dog
1 mjesec prije

Ovaj igra neku svoju igru koja nervira i zapadnjake.
Valjda neko predizborno taktiziranje.

Realist
1 mjesec prije

Treba poslsti feancusku pudlu sa svojim kompanjonima ,nek povedu i onu Ursulu sa onim pederom iz fajzera!

Bruno
1 mjesec prije

Nema mira sve dok su u EU političari tipa ovog kokšara, dvolične, licemjerne Angele Merkel, glupog Plenkovića, uguzbenog Šolca, famfulja iz Finske i Baltičkih zemalja i bezmudog kretena Stoltenberga. KOme prodaju muda za bubrege. Pa nisu Riusi došli na granice Francuske,Njemačke , Britanije, Holandije, Danske, Norveške, itd, već su ono došli do granica Rusije. I sada me ubjeđuju da su Rusi opasnost. Halo kretenčine, svoju omladinu šaljete u smrt, svoje građane izlažete atomskom oružiju, zar vam doista nije žao šta ste sve izgradili u ove 2000 godina? Pogledajte gradove u Ukrajini, koje jednako uništavaju Ukrajinci kao i Rusi. Doduše zapadnim oružijem. Neobrazovani krelci , pročitaj te Ramajnu i Mahabharatu. Možda se osvjetli i ta jedna nervna stanica u vašim mozgovima.

1 mjesec prije

je li hoce reci da nije namjera nego samo prijetnja?

Darko
1 mjesec prije

Što ne ode ovaj majmun Macron među prvima?

xyz
1 mjesec prije

Bolesnik….

Gad
1 mjesec prije

O čemu ovaj bijednik laprda? Pa Rusi će vas zgaziti u roku pola sata tamo.

BanOvan
1 mjesec prije

Pnekada mi ova ruska diplomatija ide na …
Zašto neko od njih vidjenijih , mislim na Putina, ne pozdravi galskog przzopevca i upita da li on to, kao i onaj francuski čiraš, onomad, misli na bijelom konjčetu da ujaha u Moskvu pa da se, Rusi, organizuju za topao doček, kako su to već priredili njegovom nabijeđenom idolu i gosta isprate sve do njegovog kućnog praga na Jelisejskim poljima uz zvuke Kinžala a boga mi i Bulava.

Ida
1 mjesec prije

Isusatijebem, nisam baš mlad ali ovakav kretenizam od političara nikad nisam vidio, Kubanska kriza je bila pobjeda Zapada nad Istokom i zvaršilo je kompromisom, radi EU kretena, svi ćemo završiti u WWW3

goran
1 mjesec prije

treba rusiji pustit da pobijedi jedino tako če biti mira

Šele
1 mjesec prije

Engleska će poslati 100,Francuska 200,Njemačka 500,Poljska 20000,a Amerika niti jednog vojnika

Korisnik
1 mjesec prije

Povijest se izgleda ponavlja, em mali em ertrdiran

xsad
1 mjesec prije

Sve ce to Rusi poubijati. Retard pederski.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI