Procurio je navodni njemački ‘ratni plan’

Njemacke trupe
16 komentara

Prema Der Spiegelu i Bildu, ključne autoceste bile bi na potpunom raspolaganju NATO-u u slučaju sukoba s Rusijom

Njemačko ministarstvo obrane izradilo je planove za potencijalni vojni sukob s Rusijom, tvrde Der Spiegel i Bild nakon što su vidjeli navodni dokument. Plan navodno predviđa da Njemačka služi kao ključna tranzitna država za NATO trupe, a očekuje se da njezino stanovništvo i civilne službe pomažu stranom vojnom osoblju.

Prošlog je mjeseca njemačka vlada službeno ažurirala svoje ratne smjernice po prvi put od 1989. godine, kako bi uključila mjere kao što su obvezno služenje vojnog roka i prisiljavanje proizvođača da proizvode ratnu robu.

U svom izvješću od petka, Der Spiegel je naveo da bi prema povjerljivom ‘Operativnom planu Njemačke’ (OPLAN DEU), zemlja trebala biti u mogućnosti organizirati prebacivanje 800.000 vojnika NATO-a i približno 200.000 vozila, uključujući tenkove i drugu opremu, iz luka u Nizozemske i Belgije na istok, u roku od tri do šest mjeseci.

Za tu bi se svrhu navodno koristilo nekoliko ključnih autocesta, što znači da bi bile zatvorene za civilni promet. Od lokalnih zajednica očekuje se da opskrbe vojno osoblje koje prolazi hranom, smještajem, odmorištima i gorivom, tvrde oba medija.

Der Spiegel je citirao Ralpha Tieslera, predsjednika Saveznog ureda za civilnu zaštitu i pomoć u katastrofama, koji predviđa da bi “neprijateljski akteri mogli poduzeti mjere da ometu ili uspore kretanje NATO trupa”, bilo kroz sabotažu ili raketni napad. Njemačka policija i hitne službe navodno bi morale dati prioritet zaštiti ovih ključnih ruta i otklanjanju posljedica bilo kakvog napada na njih.

Prema Bildu, pozivajući se na glasnogovornika Ministarstva obrane, osim svoje uloge logističkog čvorišta NATO-a, Njemačka bi također trebala uspostaviti veliki logor za ratne zarobljenike na svom tlu ako izbije vojni sukob s Rusijom.

Dva medija prenijela su procjenu generalnog inspektora Bundeswehra Carstena Breuera da se Berlin do 2029. godine treba pripremiti za potencijalni vojni sukob s Moskvom, jer bi Rusija do tada navodno mogla biti u poziciji da napadne NATO.

Lokalne zajednice već pripremaju i održavaju vježbe za ovaj najgori mogući scenarij. Prema Der Spiegelu, pozivajući se na gradonačelnika neimenovanog grada, lokalno stanovništvo nije pokazalo nikakav entuzijazam u pogledu napora.

“Samo nekolicina je do sada shvatila što znači ‘prijelaz epoha’”, citirao je medij izjavu dužnosnika.

Dok je više država članica NATO-a tvrdilo posljednjih mjeseci da Rusija kuje planove za napad na vojni blok predvođen SAD-om, ruski predsjednik Vladimir Putin prošlog je mjeseca odbacio takve optužbe kao “gluposti” i “bez**be”. Sugerirao je da su oni koji guraju takve narative “potpuno poludjeli”.

NATOnjemačkaratni planrusija
Pretplatiti se
Obavijesti o
16 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
onaj najglu...Dalton
1 mjesec prije

Iz rubrike: ”Komunistiše banditen…”

Nijemci razvijaju plan da prebace 800.000 vojnika i mnogo tenkova do ruskih granica.
Možda ne bi bilo loše da usput ažuriraju onaj stari plan kako da se prebace u Argentinu.

nastran
1 mjesec prije

OVI SU ZBILJA ZA PROMATRANJE

Max
1 mjesec prije

To nije plan to je vic.

Max_mo
1 mjesec prije

Ovakav a i slični ovom članku potvrđuju svu nemoć zemalja “zapadnih vrijednosti” i dokaz je da njima upravljaju ljudi kojim je neophodna pomoć liječnika.

Grdi
1 mjesec prije

Od svaba se treba maknut sto dalje …… NIKADA u povijesti nisu nama donjeli nikakvo dobro …..

Perun
1 mjesec prije

Njemačko ministarstvo obrane ima mokre snove za potencijalni vojni sukob s Rusijom, a ovo sto tvrde Der Spiegel i Bild su bljezgarije poput bljezgarija generalnog inspektora Bundeswehra Carstena Breuera i gospoje ministarke Annalene Charlotte Alme Baerbock ili gsp. Scholza ….koje su ovo fukare i debili ….SFSN….

nessy
1 mjesec prije

Njemacka je nakon WWII, uskopljena nacija. Dobro su i prosli, postojali su USA planovi da im se rasformira sva industrija, i da se vrate na nivo pljoprivredne kolonije. Imali su srecu sto je amerima trebala njihova industrija celika, za ratovanje, i sada smo tu gdje jesmo. Inace, ljudima su nabili takav osjecaj krivnje, i ubili nacionalni ponos, da to vise ne bi Bog ispravio.

Schwarze Hunderte
1 mjesec prije

.Pod kodnim imenom ” Entkommen ” u tome su bili ponajbolji uvijek 😁

ime
1 mjesec prije

“Od lokalnih zajednica očekuje se da opskrbe vojno osoblje koje prolazi hranom, smještajem, odmorištima i gorivom”

ajme edbila

Trajko
1 mjesec prije

Iz te zbunjola države svako toliko nešto iscuri

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI