Program Modijevog posjeta Rusiji bit će opsežan

Rusija i Indija - Putin i Modi
13 komentara

Modi će u službeni posjet Rusiji otputovati 8. i 9. srpnja

Program posjeta indijskog premijera Narendre Modija Moskvi bit će opsežan i dvojica čelnika moći će neformalno razgovarati, rekao je glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov.

“Očito je da će dnevni red biti obiman, ako ne reći prezauzet. Bit će to službeni posjet, a nadamo se da će čelnici moći razgovarati i na neslužbeni način”, rekao je u intervjuu za ruskog domaćina VGTRK. Pavel Zarubin.

Peskov je rekao da su rusko-indijski odnosi na razini strateškog partnerstva. Glasnogovornik je dodao da će biti i razgovora jedan na jedan u Kremlju i onih u kojima će sudjelovati izaslanstva.

“Očekujemo vrlo važan i punopravan posjet, koji je tako ključan za rusko-indijske odnose”, rekao je.

Modijev posjet Rusiji bit će njegovo prvo putovanje nakon što je položio prisegu za treći uzastopni mandat na čelu vlade. Indijski premijer zadnji put je posjetio Rusiju 2019. kada je putovao u Vladivostok na Dalekom istoku zemlje. A Moskvu je posljednji put posjetio 2015. godine.

ModirusijaSlužbeni posjet
Pretplatiti se
Obavijesti o
13 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Max
2 mjeseci prije

Mnogo pitanja treba riješiti

Lucija, prva
2 mjeseci prije

Lik priča o multipolarnom svijetu dok u njegovoj državi postoji samo jedan pol i to je Putin. Jedan posto stanovništva je strpalo sve u svoju guzicu dok ostali nemaju struje i šolju. I onda takav priča o nekakvoj poštenoj raspodjeli nečega. Nek on uziva u svom multipolarnom svijetu samo nek odjebe od Zapada. Ne želimo njega i njegovu degutantnu politiku a svoje energente si može zabit u dupe.

Berlin
2 mjeseci prije

Zalit ce natovci sto su turnuli Rusiju u zagrljaj Kine Indije

Crescent
2 mjeseci prije

Evo sto kaze The Washington Post gledu multipolarnnog svijeta, ovo je naslov a prevoditi nije potrebno. Putin’s multipolar world takes shape with Orban in Beijing, Modi in Moscow

© 2024 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI