Prosvjednici su probili sigurnosnu ogradu ispred mjesta održavanja DNC-a

Propalestinski prosvjedi u Cikagu
6 komentara

Demokrati su se okupili u Chicagu kako bi službeno nominirali američku potpredsjednicu Kamalu Harris za svoju predsjedničku kandidatkinju

Propalestinski prosvjednici srušili su dio metalne sigurnosne ograde ispred mjesta održavanja Demokratske nacionalne konvencije (DNC) u Chicagu, gdje bi američki predsjednik Joe Biden trebao govoriti u ponedjeljak navečer.

Visokopozicionirani demokrati okupili su se u Illinoisu na četverodnevnom događaju, koji će kulminirati službenom nominacijom potpredsjednice Kamale Harris za kandidatkinju stranke na predsjedničkim izborima 2024. godine.

Prosvjednici su marširali do Union Centera u Chicagu, tražeći da Biden prekine vojnu pomoć Izraelu i izvrši pritisak na izraelsku vladu da prekine rat protiv Hamasa u Gazi. Probili su ogradu na sjevernoj strani Union Centera i vikali na policajce koji su im zapriječili put.

Video s mjesta događaja prikazuje aktiviste kako guraju dio ograde i sukobljavaju se s policajcima koji su ih pokušavali zaustaviti. Nekoliko osoba je privedeno.

Pro-palestinski aktivisti organizirali su prosvjede diljem SAD-a otkako je izbio rat u Gazi u listopadu 2023. Opetovano su grdili američke političare i pokušavali ometati javna događanja.

Biden je završio svoju predsjedničku kampanju prošlog mjeseca, nakon pritiska kolega demokrata i stranačkih donatora koji su bili zabrinuti da će njegovo pogoršanje zdravlja naštetiti njegovim izgledima da pobijedi republikanskog kandidata Donalda Trumpa u studenom. Biden je od tada podržao Harris kao svoju nasljednicu.

demokrategazaHamasIZRAELPalestinaProsvjedSAD
Pretplatiti se
Obavijesti o
6 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
AJeTo
27 dana prije

Nisu li demonkrati protiv ograda?

eks
27 dana prije

Poslednji govornik na konvenciji Demokratske stranke u Čikagu bio je Bajden . Izgovorio je ovo: “Amerika mora da vlada svetom. … Ko može da vlada svetom, ako ne Amerika ? ”
To je izgovorio čovek koji ne može da vlada ni samim sobom.
Uvek sam postavljao sebi i svima drugima pitanje : Zašto bi trebalo bilo ko da vlada svetom ? Samo psihopate imaju takvu želju – opsesiju . Svet bi bio mnogo bolji bez takvih psihopata .

Schwarze Hunderte
27 dana prije

Velim ja ..Neće to sve po dobru izać …

Max
27 dana prije

Nepotrebno.

© 2024 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI