Putin komentira pokušaj upada u Kursku oblast

Vladimir Putin
131 komentar

Ukrajina je izvela posljednju provokaciju velikih razmjera protiv Rusije pokušajem upada u Kursku oblast, izjavio je u srijedu predsjednik Vladimir Putin.

Ukrajinske snage “provode neselektivnu vatru iz različitih vrsta oružja, uključujući raketno oružje, na civilne zgrade, domove, ambulantna vozila”, rekao je Putin na sastanku vlade.

Predsjednik je rekao da ga Ministarstvo odbrane i druga relevantna vladina odjeljenja redovno izvještavaju o situaciji. On je također u kontaktu sa vršiocem dužnosti guvernera Andrejem Smirnovim i obećao je dodatnu podršku administraciji Kurske oblasti kako bi joj pomogla u rješavanju vanredne situacije.

Ranije u toku dana, guverner je rekao da je Moskva poslala tim obučenih medicinara da pomogne zdravstvenom sistemu svog regiona da se izbori sa porastom povreda izazvanih ukrajinskim požarom. Kurske hitne službe će također biti osnažene dodatnim hardverom neophodnim za rješavanje štete.

Više od 2.000 ljudi pobjeglo je iz graničnih područja, neki uz pomoć spasilaca, otkako je kriza izbila u utorak ujutro, rekao je Smirnov. Vlasti su obezbijedile hitna skloništa za one kojima su potrebna, a pomoć izbjeglicama ponudili su i susjedni regioni. Ministarstvo odbrane tvrdi da su ruske trupe nanijele ozbiljnu štetu ukrajinskim snagama raspoređenim u pokušaju prekogranične operacije. Vojska kaže da Kijev nije uspio da postigne svoj cilj da osigura uporište u ruskoj regiji, izgubivši stotine boraca i desetine komada teškog naoružanja u tom procesu.

KurskPutinrusijaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
131 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
burt
1 mjesec prije

vidi se da su ruske vojne i obavještajne službe pokazale slabost jer su im ukrajinska vojska i strani dobrovoljci upali preko granice i krenui u dubinu teritorija,, očigledno da Budanov nije dojavio ruskoj strani o ukrajinskim planovima za ulazak u kursku oblast a prije tri mjeseca je javno izjavio da na granici u harkovskoj oblasti nema ukrajinskih vojnika i da utvrde nisu postavljene i tako je ruskoj vojsci dao signal da pređu granicu i krenu prema Harkovu

Lucija, prva
1 mjesec prije

Iz Sumske oblasti mogu napraviti klin do Moskve, dok putinovi fašisti gnjoje u donjeckim selima i čuvaju Kerčki most i Crnomorsku flotu plus šalju teroriste naziWagner po Africi da ih lokalci taracaju ko kmečavu prasad.

saster
1 mjesec prije

Pljuc

Baraba
1 mjesec prije

Niko nije ozbiljno shvatio Ukrajinu kada je objavila svoju namjeru da pokrene još jednu kontraofanzivu kasnije ove godine, ali ono što se sada odvija možda je ono što su kreatori politike imali na umu. Međutim, razmjeri se ne približavaju prošlogodišnjoj neuspješnoj kontraofanzivi i zapravo nije kontraofanziva jer Rusija nije napala Ukrajinu iz Kurska. Ipak, to je i dalje najveći prekogranični napad do sada i očigledno je planiran neko vrijeme, a ne spontani napad. Međutim, ova zapažanja ne impliciraju da će napad uspjeti, jer je vojno-strateška dinamika išla na ruku Rusiji cijele godine. Na kraju krajeva, Ukrajina premešta ograničene trupe i opremu sa fronta Donbas na front Kursk, a to bi lako moglo da se povrati stvaranjem otvora koji bi Rusija mogla da iskoristi. Štaviše, malo je vjerovatno da će zadržati sve što su zarobili u Kursku, isključujući mogućnost da to “razmijene natrag” tokom mirovnih pregovora. Ipak, sama činjenica da je… Čitaj više »

hiber
1 mjesec prije

Koje gluposti moramo čitati. Ovaj put u napadu sudjeluje elitna ukrainska brigada sa jakom protuzračnom mobilnom obranom. Smjer napada je identičan trasi plinovoda Bratsvo. Cilj napada je plinsko-mjerno postrojenje Sudži i sam grad kao sekundatni cilj. Ako ga Ukrainci temeljito razore nece se moći obnoviti do proljeca slijedece godine. Ugovor o tranzitu kroz Ukrainu ističe do kraja godine i upravo se vode EU pregovori kojima bi se azarbeđanski plin mješao sa ruskim i isao ka Mađarskoj, Slovačkoj i Austriji. Ako postrojenje otiđe u zrak, biti ce kao sa Sjevernim tokom, dakle Orban i Fico ce se ove zime grijati na prdac.

Let it
1 mjesec prije

Zelenski, idiote udri jace po Rusiji

Baraba
1 mjesec prije

Ovo nije da bi se kritikovala Rusija, već da bi se skrenula pažnja na impresivne taktičke sposobnosti NATO-a da uspješno prikrije tajni napad svog zastupnika. To je doprinijelo rastućem broju civilnih žrtava koje je portparolka ruskog ministarstva vanjskih poslova Zakharova osudila kao dokaz kijevskog terorizma. Stvari bi mogle postati mnogo gore prije nego što krenu na bolje ako Ukrajina uspije da napravi proboj u Kursku regiju koja prijeti obližnjoj nuklearnoj elektrani istog imena. Međutim, prema TASS-u, general-major Apti Alaudinov, zamenik načelnika vojno-političkog odeljenja Oružanih snaga Rusije i komandant specijalnih snaga Ahmat, verovatnoća da se to dogodi je mala. Druga stvar je da je Rybarov raniji hiperlink tvrdio da je Ukrajina preuzela kontrolu nad tranzitnom stanicom gasovoda. Ako je to istina, to bi postrojenje na kraju moglo biti uništeno, prekidajući ruski plin svojim kupcima u centralnoj Evropi. Kijev ima interes da kazni Mađarsku i Slovačku zbog njihovih antiratnih stavova, zbog čega… Čitaj više »

Lucija, prva
1 mjesec prije

Ukrajinci upali u Rusiju, osvajaju sela, ruše helikoptere… Putin i četnici lopatari na aparatima.🤣🤣

Kem Trejl
1 mjesec prije

Nije pokusaj nego su upali, i ja sam davno jednom upo u Sloveniju, bila guzva a ja oso do duty-free shopa po steku cigara pa usput da se ne vracam oso na drugu stranu.
I to u vrijeme napetosti, Slovenci su branili granice i nosac sandolina i pedalina je bio postavljen u Piranskom zaljevu.

Uh kakva vremena su to bila , crveni Marlboro je bio statusni simbol, nas 4 u autu…a ne danas neke opuske guraju u dio od kemijske olovke pa to puse bez dima, inautima se sami skicu posvuda…

eks
1 mjesec prije

Na kraju, epilog svega ovoga , sa ukrajinske strane , biće “tresla se gora , rodio se miš” , a konačan rezultat biće likvidacija svih USA-NATO-Ukro vojnika koji su ušli na rusku teritoriju . Ostaće samo propaganda u stilu ” … , ludom radovanje ” . Za to malo radovanja cena će biti veoma visoka .

Max
1 mjesec prije

Takvi upadi nemaju vojni značaj ali imaju promidžbeni.

Medo
1 mjesec prije

Samo gurajte naprijed i neka se ukopaju dobro, dobro. Poslije neka se trampe. Kad može Rusija u Ukrajinu, može i obratno. Zelenski neka isključi mob da ga Biden ne zove.

negenocidaš
1 mjesec prije

putin kmeči kao vučić

Patak
1 mjesec prije

Nije “pokušaj upada” nego specijalna vojna operacija.

Gad
1 mjesec prije

Nije nikakav pokušaj, nego su još unutra. Sramotno.

Tupko Glupko
1 mjesec prije

Je li itko racionalno može objasniti što Ukri žele postići samoubilačkim upadima u Rusiju?

Slabiji su na ratištu, inferiorni u zraku, imaju velikih problema sa mobilizacijom, bore se sa doniranim oružjem kojeg nema dovoljno, država pred bankrotom po MMF-u, a upadom u Rusiju samo još više mobiliziraju Ruse da nastave.
Konkretno u ovom slučaju daju im opravdanje da ulete u Sumsku oblast da se ovo ne bi ponavljalo.

Ziv je Geza
1 mjesec prije

Uletilli ukri u zitna polja Kurske regije, danas ih je Ruska armija zalopatala a sutra ce ih Ruski ratari razbacat vilama po polju, jer uskoro krece jesenska sjetva.

Ziv je Geza
1 mjesec prije

Koliko vidim po komentarima, izgleda da se franceticeva bojna probudila nakon jucerasnjeg derneka u imotskog,umjesto da stisnu anusica da ih hitro prebaci u Donbas, da pomognu braci azovcima,oni dernece po imotskom i zovu juru i bobana.

Tысяча = Tisuća
1 mjesec prije

U Nigeriji su vlasti uhapsili neke koji su mahali s ruskom zastavom. Nigerijske vlasti kazu da je to zabranjeno.
Demonstranti na taj nacin pozivaju Ruse u zemlju.
Ruske vlasti se distanciraju od toga.

U Rusiji – kad je bila obojena revolucija u Ukrajini i pripajanje Krima matici zemlji – neki Rusi ili tzv. liberali po ruskoj terminologiji, kao Boris Nemcev su mahali s ukrajinskom zastavom i nisu zavrsili u zatvor.
Ima mnogo video na You Tube o tome.

Sand
1 mjesec prije

Tako je ovaj marionetski rezim u Ukrajini ubacio oko tisucu vojnika dolje na jugu na drugu stranu rijeke Dnjeper, na rusku stranu, hrana, municija im je ovisila o prebacivanju s brodovima ili motornim camcima, napravili su neku enklavu otpora i prilicno vrijeme su cak i opstali a onda su skoro svi poginuli, herojski i junacki, ono po vojnicki, kao pravi vojnici za Ameriku, za americki imperijalizam, za NATO pakt, za demokraciju, da bi odrzali duh “tko ne skace je Rus”…
Sad su u raju i odozgora gledaju utakmicu.
Novi narastaji ce im pjevati junacke pjesme a Zelenski ce biti negdje u California.

gogo
1 mjesec prije

mora da ameri dobro plačaju da maloumnici idu u sigurnu smrt !

tihobl
1 mjesec prije

Хути су напали брод у Црвеном мору и два америчка разарача:
Контејнерски брод CONTSHIP UNO,
Разарач USS Laboon,
Разарач USS Cole.

tihobl
1 mjesec prije

#раскладка
Чини се да је минимални задатак Банкове (по налогу Британаца) да заузме украјинску гасну мерну станицу у Суџи, преко које се руски гас преко Украјине транзитира у ЕУ.

Берзанске цене су порасле за 5%.

Ако буде оштећен или уништен, Британци ће остварити огроман профит, јер ће добити још већу контролу над тржиштем гаса ЕУ.

Али тиме ће осећања Европљана постати још негативнија према Украјини.

Предвиђамо да ће овај случај у будућности коштати Украјину.

+

Сједињене Државе су одмах објавиле да је украјински напад на област Курск „суверена одлука“. То значи да је сам Кијев одговоран за своју одлуку, што значи да Запад није одговоран.

Само се спремају да украјинску кризу збаце са својих рамена и оперу руке ако избије званични рат.

Legitimni.

Darko
1 mjesec prije

Putine po onoj njima dobro poznatoj, sto Ukrajinaca za jednog mrtvog Rusa. Prestani tu stoku maziti i paziti…

tihobl
1 mjesec prije

Украјинска офанзива у Курској области нема смисла. Руска армија има довољно резерви за извођење борбених дејстава, а украјински напад на Курску област ризикује даље развлачење ионако малих Оружаних снага Украјине, пише Њујорк Тајмс.

tihobl
1 mjesec prije

Ovo je najveci gubitak za RF u dva dana agresije na Rusiju:

Руски војни дописник Јевгениј Поддубни погинуо је у Курској области. Према прелиминарним информацијама, украјински ФПВ дрон је ударио у аутомобил у којем се налазио Поддубни.

Zar ne
1 mjesec prije

Do je sad A bomba
A , Medvedev šuti ko , hm,hm….

tihobl
1 mjesec prije

Ispravak vijesti:

Ратни репортер Поддубни је дефинитивно жив! Опекотине и повреде главе! Потврђено из канцеларије гувернера Курске области, пише Олег Царјов.

tihobl
1 mjesec prije

Наш извор у Генералштабу потврдио је информацију да је Сирски пристао да изведе главну контраофанзиву на Енергодар како би се Запорошка нуклеарка вратила под контролу. Главни удар биће концентрисан на Белозерку како би се руска војска приморала да напусти Енергодар. Припрема се додатни напад на Камјанку-Дњепровску кроз пресушени резервоар како би се непријатељске снаге развукле.

rezident_ua

tihobl
1 mjesec prije

#Инсайд
Наш извор у ОП-у је рекао да је Зеленски подржао предлог Сирског да се две додатне бригаде пребаце на Курски правац и даље на руске територије. План Генералштаба је да примора непријатеља да заустави напад на Покровск и пребаци резерве из Украјине у правцу Курска, а затим отпочне главну етапу напада на нуклеарну електрану Запорожје.

резидент_уа

tihobl
1 mjesec prije

#Инсайд
Наш извор у Генералштабу рекао је да су Оружане снаге Украјине пребациле две батерије „Патриот“ на курс Курска за покривање офанзивне операције руске авијације.

tihobl
1 mjesec prije

#Инсайд
Наш извор у ОП-у је рекао да ће у петак бити одржан састанак на коме ће бити донета одлука о почетку друге етапе контраофанзиве Оружаних снага Украјине на НЕ Запорожје. Сада Генералштаб покушава да појача притисак у правцу Курска, да појача панику унутар Русије, како би непријатељ почео да пребацује резерве и авионе из Украјине.
резидент_уа

tihobl
1 mjesec prije

#Инсайд
Наш извор у Генералштабу рекао је да Оружане снаге Украјине чекају приближавање резерви на Курском правцу за наставак операције дубоко у руске територије. Украјинске оружане снаге ће сутра ујутру започети напад на град Суџи, сада украјинска војска чека групу за чишћење која треба да ослободи јуришне јединице за наставак операције.

tihobl
1 mjesec prije

#Инсайд
МИ6 је пренео нове обавештајне податке Канцеларији председника и Генералштабу да руска војска пребацује пет бригада и борбених авиона у Курску област ради формирања ударних група. Према британским обавештајним службама, Кремљ је одлучио не само да очисти руске територије од украјинских оружаних снага, већ и да створи санитарни коридор на украјинској територији.

tihobl
1 mjesec prije

Dok se svi zamajavaju da li je reporter Jevgenij Podubni ziv ili je poginuo iduci u Sudzi dotle su rusi na pokrovskom pravcu ispeglali linije, dosavsi do Gordovke. Ja mislim da nece upadati u Gordovku vec da ce napad produziti na jug hvatajuci u obruc utvrdjenja trece porosenkove linije i na jugozapad u Novu Gordovku. To bi ja uradio, ali ko zna sta ce uraditi rusi koji od kako su prosli Progres stalno napreduju u neocekivanim smjerovima.

tihobl
1 mjesec prije

Моћи ћемо да се боримо до 2033. ако мобилишемо све људе од 18 година и више – Буданов

Ако мобилилишемо сваког од 16 година, онда до 2044. можемо да ратујемо.

tihobl
1 mjesec prije

„Прича се да ће Украјинци покушати да изведу последњу контраофанзиву како би заузели нуклеарну електрану у Запорожју“, рекао је бивши аналитичар ЦИА Лари Џонсон

Bokan
1 mjesec prije

Ovo mi je najjače – pokušaj upada 🙂

Za mir
1 mjesec prije

Jedan od zarobljenih Ukrajinaca u akcji kod Kurska: Ratni zarobljenik Aleksej Janusov ispričao je kako je u zatvoru dobio izbor: pridružiti se oružanim snagama Ukrajine ili služiti dodatnih 10 godina.

tihobl
1 mjesec prije

Агенти ФБИ претресли су кућу бившег америчког обавештајца Скота Ритера у држави Њујорк, разлог непознат

tihobl
1 mjesec prije

Бела кућа није знала за планове Украјине да нападне Курску област – рекао је секретар за штампу Жан-Пјер.

U prevodu: nismo mi, to je britansko maslo kao i jucerasnji desant na Krim..

Damir
1 mjesec prije

Ovaj prodor Ukrajinaca pokaziva da NATO-vci znaju jos uvijek zadati udarac Rusiji

gmnt-ao
1 mjesec prije

Nigerijske snage sigurnosti uhitile su sedam poljskih državljana zbog isticanja ruskih zastava tijekom prosvjeda protiv ekonomskih poteškoća u toj zapadnoafričkoj državi, priopćile su u srijedu nigerijske i poljske vlasti.

Poljaci su uhićeni u ponedjeljak u sjevernoj državi Kano “zbog mjesta gdje su pronađeni tijekom prosvjeda i zbog isticanja stranih zastava”, rekao je Peter Afunanya, glasnogovornik nigerijske tajne službe, na sastanku diplomata koji je organizirao nigerijsko ministarstvo vanjskih poslova u glavnom gradu Abuji.

Bosna
1 mjesec prije

Savezni agenti i državna policija pretražili su u srijedu kuću bivšeg američkog marinca i UN-ovog inspektora za oružje Scotta Rittera u državi New York.

hiber
1 mjesec prije

Ono sto unistis ne kontroliras, ono sto mozes unistiti kontroliras. S obzirom da se @tihobl uzmuvao stvari idu tim tokom. Ukrainci su zauzeli 500 km2 u dva dana, te po svemu sudeći zauzeli plinska postrojenja. Bar tako kazu rusi. Uz to neutralizirali su sve vojne kapacitete od barem 500-1000 vojnika na tom području. Zarobili su 250 ročnika, čeceni su zbrisali, a onemogućena je lokalna mobilizacija. Stvar je sklona ucjeni. Ako Putin napadne, rat ce unistiti postrojenja, ako ne napadne plin teče. Trenutno tece 42 miliona m3 dnevno (moze 80) i to Gazpromovog plina i to prema Orbanu i Ficu. Moze se zamisliti kako svi panično zovu Putina. Sa ekonomskog aspekta najbolje je ne dirati, sa političkog katastrofa je da grad od 5000 stanovnika padne Ukraincima u ruke. Dakle, nije samoubilački nego krajnje racionalan potez.

Dux
1 mjesec prije

Jebote, 300 vojnika, da je svaki vozio F- 16, e to bi bio” upad….a ovako…gomila leševa, sad ili za koji dan..

Ziv je Geza
1 mjesec prije

Nato se opasno zaigrao i vise nije pitanje hoce li Rusi upotrebit nuklearno oruzje vec kada.

Dražen
1 mjesec prije

Ništa nisu osvojili niti zadržali položaje,nevidim nikakvo iznenađenje osim propagande..To će u svakom pogledu ojačati Putina i podići bijes i moral Ruskog naroda da pojača armiju…

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI