Putin ponovno potvrđuje potporu Rusije Palestini

Sastanak Abbasa i Putina
243 komentara

Ruski čelnik razgovarao je s predsjednikom palestinskih vlasti Mahmoudom Abbasom, koji je u službenom posjetu Moskvi

Moskva se zalaže za mirno rješavanje svih sukoba, uključujući i one na Bliskom istoku, izjavio je u utorak ruski predsjednik Vladimir Putin tijekom susreta s predsjednikom Palestinske samouprave Mahmoudom Abbasom, koji boravi u trodnevnom posjetu Moskvi.

Putin je pohvalio “dugotrajne, duboko ukorijenjene veze Rusije s arapskim svijetom, a posebno s Palestinom”, dodavši da izaziva “veliku zabrinutost što se u Palestini upravo sada događa humanitarna katastrofa”.

Prema riječima ruskog čelnika, korijeni sukoba u Gazi rezultat su ignoriranja međunarodnih rezolucija o stvaranju neovisne palestinske države.

“Za uspostavu dugotrajnog, pouzdanog mira u regiji potrebno je provesti sve rezolucije Ujedinjenih naroda, prije svega uspostaviti neovisnu palestinsku državu”, istaknuo je Putin. “Dugo smo se držali tog stava i on se nije promijenio s promjenama političkog okruženja.”

Ruski predsjednik rekao je da je situacija u Gazi “velika zabrinutost” zbog masovnih gubitaka među civilnim stanovništvom, uglavnom ženama i djecom. Prema podacima UN-a, broj mrtvih već se približio 40.000 ljudi, istaknuo je.

“Činimo sve što možemo da podržimo palestinski narod. Kao što znate, već smo poslali oko 700 tona humanitarne pomoći”, zaključio je Putin.

Abbas je zahvalio ruskoj vladi i narodu, rekavši: “Osjećamo da je Rusija jedan od najdražih prijatelja palestinskog naroda.”

Istaknuo je kako je od 1947. godine Opća skupština UN-a i Vijeće sigurnosti donijelo više od 1000 rezolucija.

“Samo jedna rezolucija, da je provedena, mogla je pomoći palestinskom narodu da osigura svoja prava”, rekao je Abbas, dodajući da je “ipak, zbog pritiska Sjedinjenih Država ova misija propala”.

Zapadne zemlje koje su naklonjene palestinskoj državnosti bacile su podršku Palestinskim vlastima, koje se međunarodno smatraju predstavnicima palestinskog naroda, ali su suparnici Hamasa i kontroliraju samo dijelove Zapadne obale.

Trenutno državu Palestinu priznaje 146 članica UN-a i polovica G20, uključujući Kinu, Indiju, Indoneziju, Meksiko, Brazil, Južnoafričku Republiku i Tursku.

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu obećao je da neće dopustiti stvaranje potpuno funkcionalne palestinske države. Međutim, izraelske vlasti bilježe stalni pad u podršci Zapada zbog sve većeg broja mrtvih kao rezultat posljednjeg upada u Gazu.

Mahmoud AbbasPalestinaPutinrusija
Pretplatiti se
Obavijesti o
243 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
ronaldo
1 mjesec prije

Zao mi je zbog desavanja u Rusiji jer zaista je globalno Rusija jedna od realnijih zemalja ali sa druge strane mi je drago samo zbog srpskofasiticke politike na balkanu. Ajde dodik malo kod putka po koju novcanicu , pa sirotane nema ih putko ni za sebe a ti vucicu vracaj migove jer trebaju rusima hebe ih Ukrajina.

sengo
1 mjesec prije

Zasto Abbas i Putin ne spominju Hazare? Zato jer su ubaceni kao distrakcija od NATO trolova. Americki imperijalizam zeli zadrzati svoju hegemoniju

tihobl
1 mjesec prije

Ima li nekih vijesti o Savasleyki, vojni aerodrom izgleda stradao sa avionima 🙁 🙁

hiber
1 mjesec prije

Problem je sto Palestinci ne zele drzavu jer sa drzavom idu i odgovornosti. Ovako je bolje. Lova kapa od UN, EU, skandinavaca, amerukanaca, šeika, itd. Uz to oružje dolazi od islamista svih boja koji ideju stvaranja Palestinske države zamjenjuju idejom unistenja židovske države. A Rusija je posebna priča. Stanovnistvo uopće nije briga za Putina i njegovo sranje od države. Rusi pod zauzetim teritorijama ignoriraju ukrainsku vojsku ali niti ne protestiraju. Upali su u dobru, staru rusku letargiju i cekaju da sve prođe.

vigor komar
1 mjesec prije

nahuskao hamas da napadne izrael jer mu trebalo rasterecenje za ukrajinu a sad se pravi lud. podrzava svoju fotokopiju u srbiji protiv opozicije jer se boji da i rusi krenu rusiti tiranina

R M
1 mjesec prije

Ljudima koji su opsednuti mrznjom necu odgovarati. Nego malo off topic, mada ima veze sa Arapima, a i cak sa AV. Neka drugarica, zene nekog druga sa studija od moje zene(pa pohvatajte konce) bila skoro na letovanju u Tunisu. I sad ona se tamo nesto seta, prilazi joj neki lokalac, na cistom engleskom je pita, vec se zna koliko oni odmah krecu u start, pa je pita: jao lepa si, jesi li iz Engleske? Nisam, ja sam iz Srbije. A, to je i tip ladno krece da skandira:V.cicu .ederu!

Zeljko
1 mjesec prije

“Tuđa ruka svrab ne češe!” Palestinci, kao Bošnjaci muslimani, pet Palestinaca i pet “partija, pokreta, stranaka”! Albanci, kao Iz.ael, zato je Iz.ael priznao kao neovisnu državu “sr.sko” Ko.ovo organizirani kao nitko, svi kao jedan! Da li je, po majci Šal.mov, ikada obranio Sir.ju sa svojim “čuvenim oružjem” od Iz.ael, da li se bilo gdje suprostavio sa Iz.ael, osim retorički, nije nigdje!!

Jure
1 mjesec prije

Palestinski otac dvoje blizanaca otišao u ured da prijavi njihovo rodjenje i dobije dokumente za njih a kad se vratio doma, doma nije bilo, nije bilo blizanaca ni njihove majke !!! 👿👿👿👿
BOŽE DRAGI ŠTA VIŠE ČEKAŠ — SATARI TO HAZARSKO SOTONISTIČKO PLEME

Warrior
1 mjesec prije

Slušajući Putinove izjave o humanitarnoj katastrofi palestinskog naroda i slanju humanitarne pomoći,čovjek bi pomislio da se dogodio veliki potres.ili strašna poplava.a ne genocid.i usput se pohvalio da vode brigu oko toga da Palestinci ne budu gladni kada budu likvidirani.

NOME
1 mjesec prije

….karte su podjeljene…čeka se prvi potez…..iran izjavljuje da samo prekid vatre u Gazi može zaustaviti iransku osvetu, što znači da su dobili zeleno svjetlo od rusa i kineza….rusi imaju vojnike u iranu koji se obučavaju za korištenje raketa fath 360, za koje amer kaže ako se isporuče dovest će do značajne eskalacije….ameri su uz nosač aviona dovukli i atomsku podmornicu, a evo stiže i još jedan nosač…kinezi iranu daju podršku za obranu suvereniteta sigurnosti i nacionalnog dostojanstva ….rusi imaju doma dosta problema, kinezi još uvijek sjede na nekoliko stolica, tak da bu iran, ako krene, upoznao sam sebe i svoje mogučnosti….

JoeP
1 mjesec prije

Ovu virtualnu nišu su totalno zaposili demoni. Žerva negativne energije ni u koroni nije bila na ovoj razini.

Max
1 mjesec prije

Očekivana potpora.

Subaru avatar
1 mjesec prije

Dva igraca sistema koji glume oporbu braći.

Josip
1 mjesec prije

Rjesenje je samo oderati i razoriti Izrael da zidovski smradove opet nauce lekciju.

Dražen
1 mjesec prije

Dobra ti je podrška dnevno se ubije 40 Palestinaca i 20 zatvori to je prosjek u zadnjih 20godina..

Za mir
1 mjesec prije

“Izraelska vojska gađa južni Libanon zabranjenom fosfornom municijom” (Tge Quadsn)

Miki
1 mjesec prije

samo bla bla bla i ništa više ili selo gori dok se baba češlja

Za mir
1 mjesec prije

Zemlja u ratu, a ima vremena za ljudskost, pa makar i površnu.
Eu političari moralne ništice.

Jadranka S.
1 mjesec prije

Vi ste misao, stoga nečinite od sebe bojno polje na kojem će se jedna misao boriti protiv druge.

Zar ne
1 mjesec prije

Zar I njima salje 400 koza!!??

Jadranka S.
1 mjesec prije

DA LI JE POZORNICA SPREMNA ZA PREDSTAVU? U pismo koje je Albert Picke poslao svom kolegi masonu stoji: “Treći svjetski rat mora biti potaknut iskorištavanjem različitosti, uzrokovanih između političkih cionista i vođa islamskog svijeta. Rat treba biti vođen na takav način da se Islam (muslimanski arapski svijet) i politički Cionizam (država Izrael) međusobno unište. U međuvremenu, ostale će nacije, još jednom podijeljene po tom pitanju, biti prisiljene boriti se do točke potpune fizičke, moralne, duhovne i ekonomske iscrpljenosti……nahuškat ćemo nihiliste i ateiste; isprovocirat ćemo ogromnu socijalnu kataklizmu koja će u svojim strahotama narodima jasno pokazati učinak potpunog ateizma, izvor divljaštva i najkrvavijeg previranja. Tada će širom svijeta građani, prinuđeni braniti se od revolucionarnih svjetskih manjina, istrijebiti te uništavače civilizacije, i gomile, razočarane Kršćanstvom, čiji će deistički duh od tog trenutka biti bez smjera i cilja, žudeći za idealom, ali ne znajući na što bi usmjerili svoje obožavanje, primit će istinsko… Čitaj više »

1 mjesec prije

Budete li držali moje zapovijedi, ostat ćete u mojoj ljubavi, kao što sam i ja čuvao zapovijedi Oca svoga i ostajem u njegovoj ljubavi. Ovo sam vam rekao da moja radost bude u vama i da vaša radost bude potpuna.
 
Bog će probuditi svaku osobu da bude osoba za koju je stvorena.
Oni koji prihvaćaju Božju volju će procvjetati,
a oni koji niječu Božju ljubav će nestati.

1 mjesec prije

Živimo u vrimenu Upozorenja. Dan Upozorenja doći će ka lopov u noći,
BUDI PRIPRAVAN ZA SUSRET S ONIM KOJI JEST.

Ziv je Geza
1 mjesec prije

Na imbexu.hr euforija,buzinski sendvicari na platnoj listi briselskog chate upravo objavili tekst kako Putin blefira i kako je zelenski upadom u Rusiju dokazao zapadu kako je vrijeme da se prestanu plasiti blefera i crvenih linija te se prikljuce azovcima u ratu protiv Rusije.

Znaci stakori koji su trcali kupovat taoletni papir i tresli se u mraku svojih stakornjaka, izlazili na svijetlo dana samo kad su cekali u redovima za buster porciju vakcine, uvjeravaju i dalje svoje imbex citaoce da se moraju vise bojati nepostojeceg korona virusa od postojeceg nuklearnog arsenala Ruske armije, no kad prva zasvijetli npr iznad slunja biti ce kasno za kupit wc papir, stakorcici ce usrani do grla isparit u stratosferu.

Petar Matić
1 mjesec prije

Ronaldo
Živite u paralelnom svetu? To se može zaključiti po vašem komentaru!

Rolex
1 mjesec prije

Kakva skupina komentatora, većina izgubljene duše.
Promašeni ljudi, kompleksaši, sociopate, podkapacitetni.
Uglavnom nepismeni.
Jednom rečju – revolucionari!

© 2024 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI