Putin se sastao s Rusima koji su oslobođeni u razmjeni zarobljenika sa Zapadom

Putin na razmjeni zarobljenika
18 komentara

Ruski predsjednik osobno je dočekao zarobljenike povratnike u Moskvu

Predsjednik Vladimir Putin osobno je pozdravio Ruse čije je oslobađanje iz zapadnog zatvora osigurano velikom razmjenom u četvrtak.

Putin je došao u zračnu luku Vnukovo-2 izvan Moskve s ministrom obrane Andrejem Belousovim, šefom FSB-a Aleksandrom Bortnikovim i šefom Vanjske obavještajne službe (SVR) Sergejem Nariškinom.

“Želim vam svima zahvaliti što ste ostali vjerni svojim zakletvama, svojoj dužnosti i svojoj zemlji koja vas nije zaboravila”, rekao je Putin povratnicima. “Vidjet ćemo se opet. Razgovarat ćemo o tvojoj budućnosti. Sada ti samo želim čestitati na povratku.”

Dok su dužnosnici i u Moskvi i u Washingtonu dali malo detalja, više medija izvijestilo je da je ukupno 26 osoba završilo razmijenjeno u četvrtak.

Prema FSB-u, osam ruskih državljana i dvoje djece vratilo se sa Zapada, u zamjenu za osobe koje su “djelovale u interesu stranih država na štetu sigurnosti Ruske Federacije”.

Bijela kuća je rekla da su tri američka državljana i nekoliko ruskih “političkih zatvorenika” bili osigurani u razmjeni, uključujući reportera Wall Street Journala Evana Gershkovicha, bivšeg američkog marinca Paula Whelana, novinarku Alsu Kurmaševu i britansko-ruskog državljanina Vladimira Kara-Murzu.

Dok je zamjena bila u tijeku u Turskoj, Putin je potpisao dekret o službenom pomilovanju 16 osoba osuđenih za razne zločine u Rusiji, uključujući Whelana, Gershkovicha, Kara-Murzu, Kurmasheva i nekoliko drugih.

Razmjena u četvrtak bila je najveća u modernoj povijesti, nadmašena samo razmjenom 25 Amerikanaca za tri Sovjeta i jednog Poljaka 1985.

Putin je 2010. također osobno pozdravio skupinu Rusa uhvaćenih u SAD-u kao špijune, među kojima je bila i Anna Chapman. Ukupno deset ruskih državljana razmijenjeno je za četiri zapadna agenta, među kojima je bio i Sergej Skripal.

PutinRazmjena zarobljenikarusijazapad
Pretplatiti se
Obavijesti o
18 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Schwarze Hunderte
1 mjesec prije

10 Rusa za 4 NATO ! Bravo ! E tako se trguje 👍🍸

Subaru avatar
1 mjesec prije

A jel se varan osvetio natoss-u za uništavanje strateškog bombardera na poluotoku Koli dronovima koji su doletili iz Finske? Jel vlasnik Logičnog i dalje Petar Jasak ili se vlasništvo promjenilo kao i u Balkan Infou i otjerali Tešu Tešanovića?

1 mjesec prije

Di je julia skripal?

Max
1 mjesec prije

Kao u doba hladnog rata.

Brod
1 mjesec prije

Putin je pokazao da nema ni malo obzira naspram US-ranih

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI