Putin u ratu sa cijelom EU

Putin EU
52 komentara

Rusija se ne bori samo protiv Ukrajine, već protiv cijele Evropske unije, izjavio je španski premijer Pedro Sanchez u intervjuu za Politico u utorak. Dodao je da vojna operacija Moskve u Ukrajini propada i da je samo uspjela da EU ojača.

Govoreći uoči Generalne skupštine Ujedinjenih nacija u New Yorku, španski premijer je izjavio da ruski predsjednik Vladimir Putin koristi “energiju kao ratno oruđe”, jer mu “ugrožavaju vrijednosti EU”, prenosi Politico.

Sanchez insistira da su se, uprkos tekućoj energetskoj krizi koja je zahvatila EU nakon što je Zapad uveo sveobuhvatne sankcije Moskvi, države EU samo zbližile. Prema riječima premijera, uzastopne krize počevši od 2008. godine naučile su blok da udruži dugove, koordinira ulaganja u odbranu i odvikne se od ruske energije.

Španski lider je istakao da je evropski energetski sistem sada “tržište koje ne funkcioniše”, ali je istakao važnost pridržavanja politike čiste energije.

“Nemojte koristiti ovu energetsku krizu da blokirate napredak u klimatskoj krizi”, pozvao je Sanchez kolege lidere EU, dodajući da su za borbu protiv krize potrebne nove “kreativne” politike koje su bile “nezamislive prije samo nekoliko godina”.

Sanchezovi komentari dolaze jer se zemlje eurozone trenutno suočavaju sa šansom od 80 % od recesije u narednoj godini zbog rastućih cijena energije zajedno s ograničenim zalihama energije, otkriva nedavni izvještaj Bloomberga.

Energetska kriza u EU, koja je u velikoj mjeri uzrokovana odlukom bloka da se isključi iz ruske nafte i uvede sankcije na isporuku ruskog plina, pogoršana je početkom srpnja nakon što su dotok plina iz Rusije smanjen zbog sankcija i tehničkih problema sa gasovoda Sjeverni tok 1, koji je u potpunosti zatvoren krajem prošlog mjeseca, navodno zbog tehničkih problema.

Dok su mnogi lideri EU lično okrivili Vladimira Putina za energetsku krizu, Moskva je tvrdila da su problemi bloka njeni sami i da EU vrši ekonomsko „samoubistvo“ svojom politikom sankcija.

Pedro SanchezPutinrusijaŠpanija
Pretplatiti se
Obavijesti o
52 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
sebastian
1 godina prije

Gdje ovaj živi?!Očito u nekom španskom selu.

ANTIFŠISTA
1 godina prije

Sve EU države su samo hrpa raznih govana koja zajedno samo više smrde i jaće kontaminiraju okolinu.

Japanac
1 godina prije

Prije bi rekao da je EU (Nato) u ratu sa Rusijom još od 2014, ako ne i od prije…. Putin je samo potvrdio ono što je očigledno.

tihobl
1 godina prije

Rusija propada, mi napredujemo, prelazimo na zelrnu energiju…
Ko da mu je hiber pisao govor.

Filip
1 godina prije

Taj Sanchez živi u nekom fiktivnom Disneylandu s Pajom, Mikijem i Šiljom. Zanimljivo koliko političara bez imalo dodira s realnošću ima na ovom svijetu.

Hrvoje
1 godina prije

Još jedan glupan reptila iz Davosa

kiza
1 godina prije

HAHA, ojačala EU, a svaki dan protesti.Šta li će biti kada se probudi?

Mahatma
1 godina prije

”Napredak u klimatskoj krizi”? Vješala su previše milosrdna za političare.

Goran
1 godina prije

Ovaj nema pojma šta priča..

Roccos
1 godina prije

Kako ovaj španjolski tupamaros kenja to je za nevjerovati.Kako je to ojačala EUtopija majmune korumpirani?Cijene energenata,hrane,ma svega divljaju,a vi zapeli za yebeni ukro ološ,valjda zato što ste ista gowna ispala iz američkog dupeta.

Josip
1 godina prije

Nije Putin problem EU nego ova krmača Ursula V-D.L. sa cijelom Europskom komisijom a kao i korumpirani lider EU zemalja poput ove budaletine Plenkovića koji sada katastrofu Hrvatske ne tumači svojim skakutanjem po Ukrajini i slanjem oružja ukrajinskim fašistima..

Josip
1 godina prije

A koji kurac EU ima sa Rusijom i Ukrajinom koje nemaju veze s EU? Problem je ona luda kr5ava Ursula koja se upetljala u ono za što joj nitko nije dao mandat..

Nekoime
1 godina prije

EU je u ratu protiv USA, samo se to boje priznati.

Kalle balle
1 godina prije

Masonski izmet. Dozvolio chemanje Spanjolske iz 666 aviona. Imate izvor na internet.

Realno
1 godina prije

Uvatila ga španska groznica pa zabuncao na naglo.

Zuzu
1 godina prije

Samo sa vladama

ZZ Top
1 godina prije

Histerija odnarodjenih zapadnih jazavaca(elita)podize skalu skvicanja u neslucene visine, pitaju se u bunilu svoje umisljene nedodirljivosti,kako je moguce da nam jedna drzava i njen vodja pruzaju takav otpor.

Kakvo ce tek cviljenje biti kad polete prvi iskanderi i kalibri ka njihovim jazbinama,hoce li biti dovoljno toalet papira ?

Гавран
1 godina prije

Američke okupacione vlasti preko političara i organizacija instaliranih u Evropi vode rat protiv Evrope i Rusije. Drugi Sv. rat se završio okupacijom Evrope. Od 1945 se po tom pitanju ništa suštinski nije promenilo u EU.

Davor
1 godina prije

Sve je to predstava za mase u nekoliko činova..
Cilj je stvoriti kaos,srušiti stari poredak…i na kraju da narod sam prihvati novi svjetski poredak i svjetsku vladu pri UNu…
WW1….Liga Naroda
WW2….UN
Covid,Ukrajina, klimatske promjene,itd.itd……uskoro Svjetska Vlada najmoćnijih/UN

Otpornik
1 godina prije

Malo po malo objavljuju svom narodu u EU državicama da su nas uveli u rat s Rusijom. Naravno, svakome tko zna zbrojiti 2 i 2 to je bilo jasno odavno. Ovo je za one koji malo sporije shvaćaju.

Krim
1 godina prije

Korekcija,
Nije EU protiv Rusije
Nego PUTIN protiv EU I zdravog razuma

Max
1 godina prije

Pedro Sanchez bi trebao paziti što želi moglo bi se i ostvariti.

Promatrac
1 godina prije

Čitajući komentare ovdje najbolje je biti u cenzuri. Nama cenzuriranima službe ne sjede za vratom.

Josip
1 godina prije

Kada će konačno Europa postaviti pitanje kaznene odgovornosti za Ursulu V.D.L i cijelu Europsku komisiju koji su Europu uveli u nepotreban rat i krizu u interesu trule Amerike? Ne da su zaslužili zatvorsku kaznu nego streljački vod što je i dalje preblaga kazna za tu briselsku gamad..

Oli
1 godina prije

Pedero Sančez

Bruno
1 godina prije

Klimatska kriza???? Koji luđak i koji lažljivac. Kako će klima biti u krizi…

Samuraj
1 godina prije

Onome koji do sada nije shvatio da okultna oligarhija zapada, koristi Ukrajinu da destabilizira najveću svjetsku silu, onda ne znam koliko još treba vremena. Duhovnost, tradicija i obitelj, sve ono što je dijametralno suprotno “zapadnim vrijednostima” dakle kulture smrti i samouništenja, a potaknute militantnim liberalizmom predvođene njihovom perjanicom – rodnom ideologijom, dakle te tri stvari su temelj Rusije koju je na noge postavio Putin nakon što je desetljećima klečala pred zapadom i njihovim interesima. Sve ovo govorim potpuno trijezno i hladne glave, nepristrano i objektivno. Koliko je Putin okultnoj oligarhiji nedodirljiv govori najveći antidržavni propagandni stroj u povijesti. No, ono što je svijet pušio kod Libije, Afganistana, Iraka, više ne puši kod Rusije. Licemjeri koji odobravaju operaciju “Iračka sloboda” 🤦🏻‍♂️ gdje okultna oligarhija interesno razorila stranu zemlju pod mantrom pronalaska oružja za “masovno uništenje” kojeg naravno nije bilo, isti danas osporavaju – Specijalnu operaciju u jednoj od najkorumpiranijih zemalja na… Čitaj više »

Nena
1 godina prije

Na čemu li je ovaj kreten???

Genije2022
1 godina prije

Koja budaletina

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI