Putin zahvalio Modiju za pokušaje rješavanja krize u Ukrajini

Modi i Putin
3 komentara

Ruski predsjednik Vladimir Putin zahvalio je indijskom premijeru Narendri Modiju na njegovim kontinuiranim pokušajima da pronađe mirno rješenje za krizu u Ukrajini.

Modi je trenutno na svojoj prvoj službenoj bilateralnoj posjeti Rusiji otkako je započeo treći uzastopni mandat na dužnosti. Također je njegova prva posjeta zemlji od početka sukoba u Ukrajini 2022. godine.

Govoreći s indijskim liderom u Kremlju u utorak nakon zatvorenih neformalnih razgovora dan ranije, Putin je zahvalio Modiju za “pažnju koju posvećujete najhitnijim problemima, uključujući pokušaje pronalaženja nekih načina za rješavanje ukrajinske krize, naravno, prvenstveno mirnim putem.”

Modi je s druge strane izrazio zadovoljstvo što su on i Putin mogli otvoreno razmijeniti svoja mišljenja o situaciji u Ukrajini.

“Jučer smo imali prekrasnu priliku provesti četiri ili pet sati u vašoj rezidenciji, razgovarali smo o svim pitanjima u domaćoj atmosferi. I vrlo mi je drago što smo na temu Ukrajine otvoreno razmijenili mišljenja, tretirali se s poštovanjem i razgovarali mirno,” rekao je Modi.

Indijski premijer također je primijetio da je Putin bio “vrlo otvoren u izražavanju svojih mišljenja” o tom pitanju i naveo da su se iz njihovih razgovora pojavile “vrlo zanimljive ideje i potpuno novi pogledi.”

U međuvremenu, SAD su izrazile zabrinutost zbog odnosa Indije s Rusijom i pozvale Modija da “naglašava teritorijalni integritet Ukrajine” tijekom sastanka s Putinom.

IndijaModiPutinrusija
Pretplatiti se
Obavijesti o
3 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
tihobl
1 mjesec prije

Rusija i Indija otvaraju zajednicku proizvodnju granata za tenkove. A to je tek pocetak. I ruski i Iindijski razvojni fond subvencionisace ruska preduzeca koja otvaraju pogone u Indiji. Kao sto je zapad otvarao pogone u Kini tako sad Rusija otvara pogone u Indiji.

1 mjesec prije

Ajd doci cu ja procitati kad vidim da se skupilo komentara

Max
1 mjesec prije

Očekivano.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI