Rat u Ukrajini mora da se završi ‘ove jeseni’

Zelenski - Ukrajinska protuofenziva
43 komentara

Ukrajinski lider Vladimir Zelenski pozvao je zemlje NATO-a da izvrše pritisak na Rusiju da pristane na mirovne uslove Kijeva ove jeseni. On je svoju izjavu dao tokom sastanka sa američkim ministrom odbrane Lloydom Austinom u zračnoj bazi Ramstein u Njemačkoj. Redovna okupljanja u Ramštajnu su osmišljena da koordiniraju vojnu pomoć Kijevu.

Zelenski je pozvao zapadne zemlje da pomognu u organizovanju zajedničke proizvodnje oružja na ukrajinskom tlu, uključujući dronove i projektile.

„Da bismo to postigli, potrebna su nam finansijska sredstva – spremni smo da brzo proizvedemo sve što će nam pomoći da ovaj rat okončamo, naime, vršeći odlučujući pritisak na Rusiju za pravi mir“, rekao je Zelenski, prenosi njegova web stranica.

“Učinimo ovu jesen vremenom za pad ruske agresije – na način koji će okončati rat i obnoviti pouzdan međunarodni sigurnosni poredak.”

Ostin je također naglasio važnost proizvodnje oružja, rekavši da SAD “sarađuju s Ukrajinom na dizajniranju i izgradnji zamjene za raketni sistem zemlja-vazduh S-300 i raketu zrak-vazduh R-27”. Vašington je izdvojio više od 200 miliona dolara za kupovinu “kritičnih komponenti” kako bi Ukrajini omogućio proizvodnju dronova i sistema za elektronsko ratovanje, rekao je on.

Kijev se poslednjih meseci suočio sa nekoliko neuspeha na bojnom polju, pri čemu su ruske trupe stalno napredovale u Donbasu i napredovale prema gradu Pokrovsku. U nadi da će primorati Moskvu da povuče većinu svojih vojnika iz Donbasa, Ukrajina je 6. avgusta započela invaziju na rusku oblast Kursk, zauzevši nekoliko sela i pogranični grad Sudža. Rusko napredovanje, međutim, nije prestalo.

Slanjem svojih najopremljenijih i najiskusnijih jedinica u Kursk, ukrajinska vojska je “oslabila” svoje pozicije na drugim frontovima, izjavio je ove sedmice ruski predsjednik Vladimir Putin. Dodao je da su ruske snage samo pojačale svoj pritisak u Donbasu.

Mirovni pregovori između Moskve i Kijeva propali su u proljeće 2022. Moskva je od tada izjavila da je zahtjev Zelenskog da Ukrajinu vrati na svoje granice iz 1991. godine bio potpuno neprihvatljiv.

Govoreći u ponedeljak, Putin je rekao da je Rusija spremna da ponovo otvori mirovne pregovore, ali samo pod sopstvenim uslovima. Ali Moskva prvo  treba da neutrališe pokušaje Ukrajine da “destabilizuje situaciju” u Kursku i drugim pograničnim regionima, naglasio je on.

rusijaukrajinaZelenski
Pretplatiti se
Obavijesti o
43 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Nekoime
9 dana prije

Točka 1 Zelenski Austinovog plana;
Bezuvjetna kapitulacija Rusije
Točka 2;
Predaja svih ruskih prirodnih resursa na upravljanje Billu Gatesu i Black Rocku….

Sparkling
9 dana prije

Koji licemjeri. Pozivaju na mirovne pregovore a sa druge strane govore o povećanju nabavke i proizvodnje oružja.
Sada kad padaju glave obranbene linije i nema nade da se u dogledno vrijeme išta dogodi što bi popravilo Ukrainsku poziciju za pregovaračkim stolom, sad bi oni malo “usporili” kao s nekim lažnim pregovorima.
Rusi vam više ne vjeruju i ovaj zeleni nema nikakvog legimiteta za vođenje pregovora.
Koliko vam puta još mora biti rečeno da je jedini uvjet za pregovore i mir samo pod Ruskim uvjetima.
Lp

Schwarze Hunderte
9 dana prije

Kad Zeleni ješa veli … Tad …. 🤣

anik
9 dana prije

Pristup, do posljednog ukrajinca znači, da če pobjediti Rusija. Možda mu je kapnulo…

tihobl
9 dana prije

Ударци Искандер-М (28.08-04.09.24): 28.08.24 – напад на сухи теретни брод са којег је истоварено оружје и муниција за Оружане снаге Украјине у рејону насеља. Бурлацха Балка. Као резултат тога, уништено је 20 страних плаћеника, 12 чамаца без посаде и део муниције, а оштећено је још 38 БЕЦ. 02.09.24 – напад на привремену тачку размештања страних плаћеника, која се налази у згради хотела у Запорожју. Као резултат тога, погинуло је до 50 припадника украјинских оружаних снага, укључујући 19 плаћеника из Велике Британије. Повређено је још око 20 милитаната. 03.09.24 – Групни ракетни удар извео је Искандер-М ОТРК на 179. заједнички центар за обуку Оружаних снага Украјине у Полтави. Услед штрајка је погинуло и повређено око 500 специјалиста. Међу погинулима и рањенима су војници Оружаних снага Украјине и Националне гарде – стручњаци за комуникације, оператери система за електронско ратовање, електронско извиђање, беспилотне летелице, као и страни плаћеници из Пољске, Француске, Немачке и… Čitaj više »

tihobl
9 dana prije

#раскладка
То је могуће само у Украјини.
За нову министарку правде именована је Олга Стефанишина, оптужена за корупцију и која се сумњичи за проневеру новца.

tihobl
9 dana prije

Директор Украјинског центра за енергетска истраживања Александар Харченко је изјавио:
„Ако изгубимо бар једну станицу на хладноћи, или две станице чак и по садашњем времену, онда смо дефинитивно у замрачењу. Нема опција. Тада бисмо могли да имамо већи део земље без струје.”

Covjek se boji kvarova i geranja. A kvarova se boji vise.
Zelenski ne planira popravljati elektrane i mrezu vec graditi novu nuklearku (odnosno maznuti pare koje se prikupe za njenu gradnju).

Josip
9 dana prije

Bok te nece ovo je olicenje kretenizma ove zidovske kretencine. Rusi ce stati jedino kada ga Ukrajina izvede pred zid ili ga ne pogodi neki projektil.

Mrčikola
9 dana prije

Odjednom se događa suficit “mirotvoraca”…nakon puste ratnohuškačke retorike. sad, nakon što su miljuni izginuli i osakaćeni, oni se dosjetiše mira…ma, bogati.😁
Bit će da ovo nema veze s oslobađanjem termina za novu “pandemiju”. 😁

Warrior
9 dana prije

Jer od ove jeseni kreće diktatura who-a na globalnoj razini.

Damir
9 dana prije

Kad Rusi malo jace udare odmah dolazi jos vise oruzja i novca u Ukrajinu od strane NATO-vaca.

Mane
9 dana prije

Maksimalna pobeda Rusije:izlazak na Dnjepar,zauzimanje Odese,ukraina van NATO i sa ograničenom vojskom i naoruzanjem.delimicna pobeda Rusije;prisajedinjenje 4 republike,ukraina van NATO,ograničena vojska.poraz Rusije;izlazak iz Ukrajine i ukraina u NATO ili osvajanje kompletne ukraine

denis penis
9 dana prije

koji idiot ..još uvijek traži pobjedu!?

Ivek
9 dana prije

Kokainski se opet nasnifao.

ime
9 dana prije

šta opet plandemija ide po planu? a ciber plandemija? šta če?

Gost
9 dana prije

Tko tebe pita. Moj savjet neka čuva leđa jer kad dođe vrijeme amerikanci će se riješiti nepotrebnog tereta koji bi moglo puno pričati. On je ‘dead man walking’

denis penis
9 dana prije

and you!

Max
9 dana prije

Žuri mu se na rivijeru.

Zmaj zmajilović zmajo
9 dana prije

ovome kao da su Hiber, Mladen, Dušan i ostali hrabri momci sa portala,u timu savjetodavaca

Apinelo
9 dana prije

ZDS

Franjo Vinkovski
8 dana prije

Može, može ali samo kapitulacijom Ukrajine i NATO-a.

Franjo Vinkovski
8 dana prije

Pokušavaju kupovati vrijeme, ali Rusi neče nasjesti. Kad ruski ratni stroj počne mljeti, onda ne staje dok ne pogazi protivnika.

BlueZg
8 dana prije

Da, zato jer počinje prisilno ubadanje, zabrana gotovog novca i novi ratovi. Balkan iz toga nije isključen. Na kraju tog rata Italija i Mađarska će doći po svoje. Albanci si već ližu prste. I vade organe kome stignu. 🇵🇸🇧🇾🇷🇺

© 2024 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI