RT sprječava globalno “zombificiranje”

Zakharova
129 komentara

Amerikance dovode do bijesa njihovi mediji i nepostojeći “demokratski izborni proces”, priopćilo je rusko ministarstvo vanjskih poslova

Washington je očajnički nastojao održati svoju dominaciju nad globalnim javnim mnijenjem i sačuvati svoj mit o nepogrešivosti, rekla je glasnogovornica ruskog ministarstva vanjskih poslova Maria Zakharova za RT nakon novih američkih sankcija i optužbi protiv te novinske kuće.

U petak je State Department optužio RT za pokušaj potkopavanja demokracije u SAD-u i drugdje dok je umanjio globalnu potporu Ukrajini.

U telefonskom intervjuu za RT, Zakharova je izjavila da se ne radi o ukrajinskim ili američkim izborima, već o pokušaju SAD-a da očuva mit o vlastitoj nepogrešivosti potiskujući alternativne izvore informacija.

Ruske novinske kuće iznose činjenice koje podrivaju Washingtonov “mit o vlastitoj ekskluzivnosti” i razbijaju iluziju o “nepostojećem Pax Americana, koji su formirali Hollywood, brza hrana i američko masovno tržište”, rekla je.

“Oni stvaraju objektivnu sliku stvarnosti, fokusirajući se na stvarne probleme, izazove i pobjede današnjeg društva. Ne dopuštaju ljudima da postanu potpuno ovisni i zombificirani o američkim mainstream kanalima.”

Zakharova je optužila SAD za manipulaciju javnim mnijenjem putem izmišljenih priča o ruskim novinarima i diplomatima, kao i “paranoičnim” narativom o Russiagateu osmišljenom da potakne mržnju među Amerikancima, gurajući ih prema stanju potpune netolerancije i ksenofobije.

“To je samo neka vrsta sezonskog pogoršanja koje se događa svakih nekoliko godina, potaknuto njihovim sustavom. Kada ljudi ne mogu razlikovati istinu od neistine, kada im se ne daje prilika čuti alternativno gledište i kada se nepoželjni kandidati doslovno suočavaju sa smrću”, rekla je Zakharova, dodavši da Washington očito ništa nije naučio iz pokušaja atentata na Donalda Trumpa.

“Oni sada vrte novu spiralu mržnje protiv Rusije, navodnog miješanja u njihove poslove, samo kako bi potaknuli ovog mrtvog konja zvanog ‘američka demokracija’, koji u biti drži cijelo američko društvo taocem.”

Zakharova je napomenula da Washington ponovno nije pružio nikakve konkretne dokaze koji bi poduprli svoje optužbe, zbog čega slučaj nije predan sudu; umjesto toga, predstavljen je na tiskovnoj konferenciji u udarnom terminu s kratkim pamfletom “činjenica” izdanim u petak navečer.

“Više ne govorimo o sankcijama”, rekla je Zakharova. “Već dugo nismo razgovarali o sankcijama; govorimo o progonu. To je ono što se radi RT-u i općenito ruskim medijima. Ovo je progon cjelokupnog civilnog društva naše zemlje.”

maria zakharovaRTrusijaSAD
Pretplatiti se
Obavijesti o
129 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Subaru avatar
4 dana prije

Opet ova romanova…..

Mrkomir I
4 dana prije

Američki izbori nemaju veze sa demokracijom , običan isprazan teater za zaglupljene mase. I nameće se ostatku svijeta kao nešto bitno. Svejedno ko je na vlasti odluke se donose iza zavjese. Jenkiji bavite se sobom i svojim glupostima

Protiv Sistema
4 dana prije

RT ima isto manjkavosti ali u odnosu na CNN i ostalu propagandu ipak pruža objektivniju sliku svijeta i događaja

Ivek
4 dana prije

Ja googlam po yandexu jer Google izbacuje cenzurirane rezultate.

abc
4 dana prije

Podupirem sve, što je protiv mafijaško-fašističke zapadne kamarile.

Ivana Podravec
4 dana prije

Ja sam sigurna da nisu skroz bez cenzure niti jedno niti drugo mediji . Isto je što se tiče širenja laži , a istina je da su ambasade špijunska središta , a novine i portali su podijeljeni i podupiru jedne ili druge . Nema neovisnog novinarstva , možda neki mali postotak. Stalno treba vagati vijesti i promišljati , a nekad o pričekati da se vidi s vremenskim odmakom .

Max
4 dana prije

A Zaharova uljepšava dan.

Let it
4 dana prije

Nove američke sankcije protiv RT-a i drugih ruskih medija drzak su čin agresije koji bi trebao zabrinuti ostatak svijeta, jer bi Washington mogao primijeniti iste mjere na druge, rekla je glasnogovornica Ministarstva vanjskih poslova Maria Zakharova.

Glasnogovornica ruskog ministarstva vanjskih poslova Maria Zakharova upozorila je članice BRICS-a da bi mogle biti sljedeće na Washingtonovoj listi za odstrel

Svi cete Vi doci na red, samo kenjajte protiv Amerike, protiv ruke koja vas hrani.

Schwarze Hunderte
4 dana prije

Boli me uho . Ja to redovito pratim , zaprav , tokom noći i ujutru .. Ponekad još i RTД али и Sputnik Europe a budući ga nema na Hrvatskom ja onda poslušam , Sputnik na Srpskom ak ima što interesantnoga i to je negdje to .. Više su napravili štete Yandex Mail , budući ne isporučuju poštu no i tu se da doskočiti 😉 ! 😁 🍹

Josip
3 dana prije

Jedna najdeblja nuklearna treba zavrsiti u centru Washingtona

HRvoje
2 dana prije

Da da RT je potpuno nepristran i isporučuje samo potpuno istinit sadržaj. Samo za naivne budale očito! Dovoljno je pogledati par video uradaka, da se vidi u kojem smjeru ide ta priča( isti kurrrac kao i cnn, te bbc i sva ostala programska pomagala). Najžešče mi je kad predstavljaju genocidne četnike i njihovu stranu priče, bez osuda na njihovu slavnu genocidnu prošlost. Pametnome dosta da shvati da su isti kao drugi i od iste ruke upravljani. Kazalište za programiranje glupih i zavedenih, kao i većina drugih novinskih kuća (zavadi pa vladaj im je moto)!

© 2024 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI