Rulja napala američke marince u Turskoj

Napad na SAD marince u Tursokj
17 komentara

Članovi nacionalističke omladinske organizacije napali su u ponedjeljak dva američka marinca u turskom gradu Izmiru. Pripadnici službe iskrcali su se sa amfibijskog jurišnog broda USS Wasp, koji je stigao ranije tog dana tokom svog raspoređivanja u Sredozemnom moru.

Na snimku svađe vidi se kako grupa muškaraca drži marinca u civilu, a jedan od napadača mu stavlja bijelu vreću preko glave. Mafija je navodno vikala “Yankee, idi kući!” prilikom napada na vojnike.

Prema kancelariji guvernera Izmira, snage sigurnosti su “brzo intervenisale u incident”, privevši 15 osumnjičenih.

“Dvojici marinaca pomogli su drugi marinci u tom području i nakon toga su odvedeni u lokalnu bolnicu na procjenu iz predostrožnosti, ali nisu povrijeđeni i vraćeni su na USS Wasp”, rekao je komandant Timothy Gorman, glasnogovornik američkih mornaričkih snaga za Evropu. -Afrika.

Američka ambasada objavila je saopštenje u kojem se navodi da su Amerikanci  “sada bezbedni”. Diplomate su zahvalile turskim vlastima na “njihovom brzom odgovoru i istrazi koja je u toku”.

Napadači su bili članovi nacionalističke Unije mladih Turske (TGB), koja je povezana s malom Patriotskom strankom. “Američki vojnici koji imaju krv naših vojnika i hiljada Palestinaca na svojim rukama ne mogu zagaditi našu zemlju”, navodi se u saopštenju stranke na X (bivši Twitter).  Generalni sekretar TGB-a Aylin Kum rekao je za Euronews da je grupa ranije stavljala vreće na glave američkih vojnika u šest različitih gradova. Ona je rekla da su napadi “odgovor” na incident u Iraku 2003. godine, kada su američke trupe nakratko zadržale turske komandose i prevezle ih sa kapuljačama na glavama. Incident je u to vrijeme izazvao veliko bijes u Turskoj i zaoštrio odnose između zemalja.

Iako je Ankara i dalje važan saveznik Washingtona u regionu, dvije članice NATO-a su se više puta sukobljavale posljednjih godina.

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan bio je glasan kritičar izraelskog rata u Gazi i pokrenuo upade protiv kurdskih snaga savezničkih snaga SAD-a u Siriji. U međuvremenu, SAD su bezuspješno vršile pritisak na Ankaru da odustane od dogovora o kupovini raketnih sistema protivvazdušne odbrane S-400 od Rusije.

RuljaSADturska
Pretplatiti se
Obavijesti o
17 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Subaru avatar
13 dana prije

A što su turski komandosi dozvolili da ih vežu i ponižavaju kauboji u Iraku….a oboje rade za zlo, peodali se za judine škude….

denis penis
13 dana prije

i treba ..zašto bi se šepurili diljem svijeta?

Zlovenac
13 dana prije

Tako je. Teraj bagru američku.

Max
13 dana prije

Nitko ih se više ne boji.

Schwarze Hunderte
13 dana prije

Uh ! Jest ga nab’o u menzu 😧 ! Dješavaće im se to svukuda … Slabo tko ih više želi sem Albanaca ..

Tupko Glupko
13 dana prije

“Generalni sekretar TGB-a Aylin Kum rekao je za Euronews da je grupa ranije stavljala vreće na glave američkih vojnika u šest različitih gradova. Ona je rekla da su napadi “odgovor” na incident u Iraku 2003. godine, kada su američke trupe nakratko zadržale turske komandose i prevezle ih sa kapuljačama na glavama.”

Razlika je u tome što američkim trupama za ovaj čin nad turskim komandosima nije pala vlas sa glave, dok će ovi imati sankcije.
Ipak je to izuzetna nacija.

hitber
12 dana prije

U gradu koj se zove Izmir oni remete red i mir. E turci kratki su vam k….

DEDA
12 dana prije

Opet smo na krivoj strani kroz povijest.

Drago
12 dana prije

Zasto su Rulja? To bi se moglo prije raci za medije i tzv. novinare

zbljuvvvac
12 dana prije

nije rulja nego grupa ljudi

onaj najglu...Dalton
12 dana prije

“Narod koji ima ovakvu omladinu, ne treba brinuti za svoju budućnost” – Erdogan

P.S.
Baba, da je rulja počela mlatiti Amerikance u Turskoj…
Šta kaže Kamala Harris.!?
Oj ruljo, stoj!!

Franjo Vinkovski
12 dana prije

Nije to rulja. To su pravi domoljubi. Čiste svoju Tursku od stranog okupatorskog pederskog ološa. Neče Turska još dugo bivati u NATO. Istok stvara svoje vojne suradnje i gospodarska povezivanja. I več danas je po tom pitanju jači od zapada.

MNK
12 dana prije

Turski barbari, ne ponaša se tako prema gostima. 20% stanovnistva u Turskoj to su Kurdi koji bi željeli imati svoju državu, izgleda da Turskoj fali demokracija 😉

Josip
12 dana prije

Pogresan naslov, turski narod je napao americku rulju.

© 2024 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI