Rusija bi trebala vratiti smrtnu kaznu

Smrtna kazna
28 komentara

Sudovima mora biti dopušteno osuđivati ​​teroriste i pedofile na smrtnu kaznu, rekao je visoki dužnosnik u Moskvi

Smrtna kazna trebala bi se vratiti za određene nasilne zločine, rekao je šef ruskog Istražnog odbora Aleksandr Bastrykin.

Moskva je zapravo suspendirala provedbu smrtne kazne u kasnim 1990-ima kao jedan od uvjeta za pristupanje Vijeću Europe.

Međutim, 2022. Rusija je napustila Vijeće Europe, optuživši Zapad da je oružao organizaciju kako bi izvršio pritisak na Moskvu i pokušao nametnuti “vlastitu političku agendu i ‘progresivne’ vrijednosti”.

Govoreći na pravnoj konferenciji u Sankt Peterburgu u petak, Bastrykin je rekao da je “okrutnost zločina” koji se čine u Rusiji porasla u usporedbi sa sovjetskim razdobljem. Tvrdio je da bi sudovima trebalo dopustiti da osude nasilne kriminalce, poput terorista, serijskih ubojica i onih koji počine zločine nad djecom, na smrtnu kaznu.

“Ja sam zagovornik smrtne kazne”, rekao je glavni istražitelj. “Zašto ne ukinemo moratorij i vratimo smrtnu kaznu u zakon, s obzirom na to da broj nasilnih zločina raste?”

Kao primjer Bastrykin je naveo napad terorista povezanih s Islamskom državom u ožujku na koncertnu dvoranu u Moskvi, u kojem je ubijeno 145 ljudi. Policija je privela nekoliko osumnjičenih, uključujući sva četiri naoružana napadača koji su upali u dvoranu i zapalili je.

“U sovjetsko vrijeme osoba je mogla biti osuđena na smrt za ubojstvo dvoje ili troje ljudi. Što se tiče današnjeg dana, osumnjičeni bi mogli dobiti maksimalnu kaznu doživotnog zatvora”, rekao je Bastrykin.

Prema riječima voditelja Sledkoma, samo prošle godine policija je istražila 23.700 kaznenih djela protiv djece, uključujući 246 ubojstava, 1.870 slučajeva silovanja i više od 6.800 drugih seksualnih zločina.

Bastrykin nije prvi ruski dužnosnik koji je predložio vraćanje smrtne kazne za posebno teške zločine. Predsjednik Vladimir Putin je, međutim, dosad odbijao javno podržati ovu ideju.

rusijaSmrtna kaznaTerorizam
Pretplatiti se
Obavijesti o
28 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
nepoželjni
1 dan prije

A je li težak zločin kada političari svojim odlukama rade protiv interesa naroda ?

…interesantno je da se spominju teroristi, ubojice i pedofili a ne spominje izdaju… isto, vrlo je znakovito da je “teroriste” stavio na prvo mjesto, jer tako si taj bastard bastrikin i njemu slična bratija osiguravaju alat kojim mogu eliminirati svakoga koji previše propituje njihov “rad”.

Ja sam izričito protiv smrtne kazne jer je doživotni strogi zatvor još bolja i teža kazna za nekoga tko je stvarno počinio zločin… “Terorizam” je samo izraz koji upotrebljavaju političari kada ih napadaju njihovi oponenti a to uopće ne znači da su zločinci…(a neki političari koji su upropastili svoj narod te i dalje sjede na vlasti, itekako bi bili poželjno gnojivo za čemprese).

Zoro
1 dan prije

nijedan čovik nema pravo na oduzimanje života, to je rezervirano za više sile kosmosa ili kako je uobičajeno reći Boga
ko je za smrtnu kaznu taj je na niskom stupnju duhovnog razvoja i neizravno podržava kriminal i svaku vrstu zločina,
u zemljama di se primjenjuje nešto zvano smrtna kazna to su zemlje bezakonja di je onda kada država ubija i svaki drugi zločin dozvoljen,
svaki ubojica je čovjek s greškom, bolesnik, ostali ga trebaju izolirati ali bez mučenja i surovog odnosa
i da više sile kozmosa nam dozvoljavaju i u skladu je sa kozmičkim zakonima da ubijamo u samoobrani, ali samo dok je neprijatelja naouružan i predstavlja opasnost za naš život
to je u skladu sa kozmičkim zakonom održanja života

Zoro
1 dan prije

oni koji su na niskom stupnju razvoja, primitivci čobani, odma kažu nećemo mi hranit ubojicu, to je njihov cili duhovni doseg da ne bi koja kuna iz njihovog novčanika otišla na prehranu i čuvanje ubojice
to je vrh njihove filozofije njihov novčanik
vrlo niski nivo razvoja ćovjeka, takvima je najbolje držat jezik za zubima i ništa ne govorit ni pisat, samo brojit svoje kune i eure
ubojica se hrani zbog nekih viših vrijednosti moralnih etičkih duhovnih i zbog vlastitog prosvjetljenja i spasenja, ništa od toga nije za primitivce zato neka šute

Max
1 dan prije

Misllim da i hoće.

tihobl
1 dan prije

Ja da se pitam donio bi poseban zakon za teroriste i ubice – umjesto sudija sudile bi im porodice zrtava. Podmitljive sudije, nesposobne tuzioce i lazljive advokate makao bi sa ovakvih slucajeva. Neka porodice zrtava same odluce da li ce se osvetiti ili pokazati milost.

držnedaj
1 dan prije

Smrtna kazna je zakon za teške zločine, kao što je u tekstu navedeno!

Samo U Prolazu
23 sati prije

Ne smrt, prinudni rad, dozivotni! Posjedovanje vojnog oruzja – terorizam! Pedofilima samo jaja – cap, problem rjesen. I posebna kategorija – izdaja – svi koji rade protiv interesa gradjana drzave – posebno (korumpirani) politicari!

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI