Rusija će raditi sa onim koga Amerikanci izaberu

Sergei Lavrov
16 komentara

Moskva će dočekati svakog američkog predsjednika koji želi razgovarati u dobroj vjeri, rekao je ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov.

Lavrov boravi u New Yorku, gdje je predsjedavao Vijećem sigurnosti UN-a. Odgovarajući na pitanja novinara u srijedu, ruski diplomata se dotakao najnovijih dešavanja u američkoj predsjedničkoj utrci.

Predsjednik Putin je o tome govorio više od jednom: mi ćemo raditi sa svakim američkim liderom, bićemo spremni da radimo sa svakim američkim liderom koga izabere američki narod i koji je spreman na ravnopravan dijalog uz uzajamno poštovanje “, rekao je Lavrov.

Podsjetio je novinare da su “uprkos veoma ozbiljnim sankcijama”, Moskva i Vašington nastavili razgovore tokom predsjedništva Donalda Trumpa, sugerirajući da bi to moglo biti ponovo moguće.

Trump je službeno izgubio izbore 2020. od Joea Bidena, čija je administracija počela slati oružje u Ukrajinu i odbacila bezbjednosni prijedlog Rusije. Pod Bajdenom, SAD su uvele „sankcije iz pakla“ Moskvi i uputile desetine milijardi dolara u gotovini, oružju, municiji i opremi u Kijev. Čini se da Bajden i Trump sada idu na revanš 5. novembra, osim ako demokrate nekako ne uspiju da skinu sadašnjeg predsjednika sa svoje karte.

U intervjuu u februaru, ruski predsjednik je zapravo izrazio sklonost Bajdenu , kojeg je nazvao „političarem stare škole“ i „predvidljivijim“, sa stanovišta interesa Moskve.

Tramp je odgovorio tako što je Putinovo de facto podržavanje njegovog rivala nazvao „dobrom stvari“ i „velikim komplimentom“.

“Svi su moju izjavu o Bajdenu shvatili kao nekakvu šalu na njegov račun”, rekao je Putin kasnije, dodajući da je reakcija američkog predsjednika – da napadne i vrijeđa ruskog lidera – samo dokazala njegovu poentu.

Tokom prošlomesečnog Međunarodnog ekonomskog foruma u Sankt Peterburgu (SPIEF), Putin je rekao da je malo verovatno da će se američka politika promeniti bez obzira na to ko pobedi, ali da bi Rusija bila spremna da “radi sa svakim liderom koji dobije poverenje američkog naroda”.

Prošle sedmice, međutim, Bajden je rekao da ne vidi “nema dobrog razloga” da razgovara s Putinom dok ruski lider ne “spreman da promijeni svoje ponašanje”.

BidenLavrovrusijaSADTrump
Pretplatiti se
Obavijesti o
16 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Mrčikola
1 mjesec prije

Koje sprdanje sa zemaljskom sirotinjom…sa izabranim američkim predsjednikom ćete razgovarat…onda čete razgovarat i s Ursulom i Kajom…možda i s “podpredsjednicom EK” Dudom Šujicom…o čemu..?…o tratinčicama i ljubičicama…’ajde Lavrove lovit rake..!😁

Tupko Glupko
1 mjesec prije

Duboka država želi ukloniti nepodobnog Trumpa, želi ukloniti nesposobnog Bidena.
Da bi američkom narodu mogli uvaliti svog igrača, široj javnosti nepoznatog da pokupi glasove, a čija politika bi bila gora od Bidenove.

Tupko Glupko
1 mjesec prije

Bijela kuća potvrdila da Biden ima Covid-19.

Dva puta se boosterirao, što znači da se četiri puta cijepio Pfizerovim Covid cjepivom.
I svejedno dobio Covid.
Sada ga liječe Pfizerovom tabletom Paxlovidom.

Mogle bi biti ‘neočekivane’ komplikacije.
Kada se jednog nisu uspjeli riješiti atentatom, mogli bi drugog i naći novog mlađeg posušnika sa puno boljim kognitivnim sposobnostima.

Subaru avatar
1 mjesec prije

Umjesto da si rekao mi sa njima nemamo ništa ti se varane opet uvlačiš svojoj braći koji ruse tisuću godina ubijaju, ma nigo se u vražiju terma.

Dawor
1 mjesec prije

Problem je što ameriKURCI ne žele s vama “raditi” …..jer vas smatraju manjw vrijednim ….(za to ste si djelomice i sami krivi)

Schwarze Hunderte
1 mjesec prije

Hmmm . Bude li to Trump ( doživio ) , uopće nijesam siguran da će te biti sretni ! U okviru onoga što Trump Team najavljuje u okviru ” Project 2025 ” 🔥 je UPRAVO RAZINE – LISTOPADNE REVOLUCIJE U RUSIJI SVOJEDOBNO 😱 pa neka i ispuni , svega 50% najavljenog , AMERICA VIŠE NI U ČEMU ISTA BITI NEĆE 😳 !!! Praktično se resetira !!! PONAVLJAM – THINK TANK – TEAM ⚡ OD KOJIH SU – SVI – LISTOM – LJUTI PROTESTANTI , UDRUŽENI SA – DOKTRINARNO NAJLJUĆIM – RIMO KATOLICIMA 😱 !!! Ono što je opasno je BLISKOST – SVJETONAZORA , KAKO PUTINA – JOŠ I PUNO VIŠE — TRUMP THINK TANK TEAM !!! Sa tim što bi tada Trumpov team bio PUNO TVRĐI I KONZERVATIVNIJI ⚡ OD PUTINOVA ” VJEČA ” 😱 ! Da pojasnim … U toj vrsti ” nadmetanja ” , sami Putin i ”… Čitaj više »

Max
1 mjesec prije

Razumno.

abc
1 mjesec prije

Amerikanci več dugo nikog ne odabiru, a izbori su ruglo i show za naivce.

Babilon
1 mjesec prije

Ovo je sve samo igrokaz za javnost

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI