Rusija će usporiti YouTube

Youtube
12 komentara

Brzina YouTube-a na desktop računarima u Rusiji mogla bi pasti za oko 40% do kraja ove sedmice i do 70% sljedeće sedmice, rekao je Aleksandr Khinshtein, šef Komiteta Državne dume za informacionu politiku.

U objavi na Telegramu u četvrtak, Khinshtein je istakao da je ta mjera odgovor na antirusku politiku američke platforme za video hosting. YouTube dosljedno briše kanale ruskih javnih ličnosti, uključujući blogere, novinare i umjetnike, čiji se stav razlikuje od onoga što je prihvaćeno na Zapadu, rekao je on.

“Degradacija” YouTube-a je neophodan korak, usmjeren ne protiv ruskih korisnika, već protiv administracije stranog resursa koji i dalje vjeruje da može kršiti i ignorirati naše zakonodavstvo bez kazne”, napisao je zakonodavac.

Na mobilnim uređajima YouTube će funkcionisati kao i obično do sada, prema zakonodavcu, koji je rekao da je budućnost usluge u Rusiji u rukama kompanije. Ljetni period, kada su mnogi ljudi na odmoru i koriste svoje telefone umjesto kompjutera, odabran je kao vrijeme za uvođenje usporavanja, napomenuo je on.“Ako administracija platforme ne promijeni svoju politiku i ne počne da poštuje naše zakone, ovdje ne može očekivati ​​ništa dobro”, napisao je Khinshtein.

Korisnici YouTubea se žale da popularni video hosting postaje sve manje pogodan, rekao je, navodeći tehničke probleme u vezi sa serverima matične kompanije Google u zemlji.

Najveći ruski internet provajder, Rostelecom, ranije je rekao da hardver nije ažuriran više od dvije godine nakon što je tehnološki gigant ograničio svoje prisustvo u Rusiji nakon izbijanja sukoba u Ukrajini.

Rostelecom je već primijetio pogoršanje u postavljanju video zapisa na YouTube ove sedmice, navodi Khinshtein. Ruski zakonodavac je naveo da se alternativne platforme za video hosting kao što su RuTube i VK Video sada razvijaju „veoma aktivno“.

rusijaVK VideoYouTube
Pretplatiti se
Obavijesti o
12 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Mučki Provokator
1 mjesec prije

Pas im mter kak bum sad gledal cajke na Tubi 😆

Perotunguz
1 mjesec prije

I sad ce korist imati vk video a koji je u vlasnistvu izraelca rodjenog u rusiji i jos nekog putinovog igraca

Josip
1 mjesec prije

Bravo Rusi, istjerati iz uporabe sva americka govna s kojima ucjenjuju cijeli svijet..

Gad
1 mjesec prije

Ne usporiti, ukinuti.

Jednostavno
1 mjesec prije

Zasto onda potpuno ne ukinu?

tihobl
1 mjesec prije

Олимпијска застава код Ајфелове куле окачена је наопако на церемонији отварања Игара у Паризу.

tihobl
1 mjesec prije

У Украјини обустављена производња угља јер „нема где да се стави“

Члан Одбора Рада за стамбено-комуналне послове Алексеј Кучеренко рекао је да су енергетски блокови уништени, а извоз украјинског угља је такође немогућ због „еколошких и економских проблема“.

Sad moze sve rudare poslati na front.

Lucija, prva
1 mjesec prije

Nisam sigurna da je to pametno.

Jer što god su stavljali protiv Rusije , naletili su na vrlo spremne komentatore koji su ih odmah poklopili.

A i neće se narodu dopasti.

Štoviše, YT cenzurira proizraelske uratke, vidjela 3 ili 4 puta.
Ovo proizraelske je čak jak izraz; na primjer, taj autor komentira kako su Pakistanci izbacili sada 200.000 Afganistanaca i nitko ništa ne reagira jer se radi o dvije islamske zemlje.
Najveća je komedija, jučer na indexu članak kako su Afgani upali u Pakistansku ambasadu u Njemačkoj i NITKO NE ZNA ZAŠTO!! 😄😄

Ne znaju ni Nijemci ni naši!!

Zagorje
1 mjesec prije

Amerika sve moguce koristi u vojne svrhe pa i YouTube

Subaru avatar
1 mjesec prije

Zašto je Rusija, a i Kina, dozvolilla da njime upravlja binarni kod, zašto je pristala na digitalno utamničenje, pa zato što se ko i ciozapad klanja stvoru i sluša ga.

Schwarze Hunderte
1 mjesec prije

Čemu 🤔 ?

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI