Rusija i Kina su ‘na pravom putu’ u suprotstavljanju SAD-u

Ruski premijer i Kineski premijer sastanak
8 komentara

Premijer Mikhail Mišustin promovirao je cilj stvaranja multipolarnog svijeta tijekom sastanka s kineskim premijerom Li Qiangom

Moskva i Peking su na pravom putu u borbi protiv nepoštene konkurencije SAD-a i njegovih saveznika, rekao je ruski premijer Mihail Mišustin tijekom sastanka sa svojim kineskim kolegom Li Qiangom u srijedu.

Li, koji je prošle godine postao kineski premijer, posjećuje Moskvu na Mišustinov poziv kako bi se sastao s visokim ruskim dužnosnicima, uključujući predsjednika Vladimira Putina, i potpisao niz sporazuma. Dvodnevno putovanje dio je godišnjih angažmana čelnika dviju zemalja.

U govoru pozdravljajući svog gosta, ruski premijer je izjavio da se i Moskva i Peking suočavaju s istim izazovima dok jačaju.

”Zapadne države nameću nelegitimne sankcije pod raznim izlikama, što se svodi na nelojalnu konkurenciju. Oni pokušavaju sačuvati svoju globalnu dominaciju, obuzdati gospodarski i tehnološki potencijal Rusije i Kine”, rekao je.

“Tko ide putem pravde ima mnogo pomagača”, dodao je premijer.

Rusija i Kina svoj trenutni odnos opisuju kao strateško partnerstvo bez ograničenja i kažu da su postigle neviđenu razinu povjerenja. Mišustin je pozdravio rastuću gospodarsku i humanitarnu kinesko-rusku suradnju. Li se složio da Moskva i Peking poboljšavaju svoje veze “suočeni s promjenjivom i teškom međunarodnom situacijom i vanjskim izazovima”.

Ranije ovog tjedna, američki predsjednik Joe Biden ponovio je svoje uvjerenje da je Amerika nezamjenjiva nacija koja svima donosi dobrobit svojim vodstvom.

“Amerika pobjeđuje i svijetu je bolje za nju”, rekao je u ponedjeljak na Demokratskoj nacionalnoj konvenciji u Chicagu. “Tko bi mogao voditi svijet osim Sjedinjenih Američkih Država?”

Rusija i Kina zalažu se za pravedniji multipolarni sustav, u kojem nijedna velika sila ne bi mogla nametati svoju volju ostatku svijeta. Kažu da Zapad nije uspio koristiti unilateralizam odgovorno od raspada SSSR-a, već ga je umjesto toga odlučio iskoristiti za sebične ciljeve.

kinaLi QiangMihail MišustinrusijaSAD
Pretplatiti se
Obavijesti o
8 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Zar ne
25 dana prije

Svi se vesele doci u zagrljaj rusa!!!

eks
25 dana prije

USA je imperija zla ! Drugi komentar nije potreban .

Max
25 dana prije

Strateški gledano točno.

Zeljko
25 dana prije

Alka Vuica ” Laži me “! Nema od PRC i RF ništa, uskoro pomnoženi sa nulom!

Mladen
25 dana prije

Živjela Rusija, blagoslovljena zemlja od Boga.

Dux
25 dana prije

Ameri znaju da je kraj njihove dominacije blizu, igraju na sve ili ništa, a kad tako postaviš stvari, ne može dobro završiti za nikoga.

FELIX
24 dana prije

VEROVATNO SVI TROJE RADE NA USTVARENJU ISTOG CILJA.

© 2024 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI