Rusija navodi glavni uslov za članstvo u BRICS-u

BRICS
14 komentara

Bilo koja zemlja koja želi da se pridruži grupi BRICS ne bi trebalo da učestvuje u nezakonitim jednostranim sankcijama, rekao je zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Sergej Rjabkov, ističući da je to ključni kriterijum za Moskvu za prijem novih članica.

Govoreći na konferenciji za novinare u Moskvi u utorak, diplomata se dotakao vizije Rusije za dalje proširenje BRICS-a.

„Za nas je jedan od ključnih kriterijuma za prijem u BRIKS i dobrodošlicu državama partnerima neučestvovanje…u politici nelegalnih sankcija, nezakonitim restriktivnim merama prema bilo kom učesniku BRIKS-a, pre svega, naravno, prema Rusiji“, naveo je Rjabkov.

Ovaj stav nailazi na “puno razumevanje” od strane ostalih članica BRIKS-a, istakao je Rjabkov. Moskva očekuje da će takva pozicija zadržati svoju “suštinu” kako grupa raste u budućnosti, rekao je on.

„Neosporna je činjenica da će BRICS rasti i pronaći nove forme kako sa partnerima, tako i u smislu sopstvenog širenja“, rekao je diplomata i dodao da se sadašnjih deset članica grupacije već „prilagodilo“ jedna drugoj i da sada rade. “kao tim.”

BRICS su 2006. osnovali Brazil, Rusija, Indija i Kina, dok se Južna Afrika pridružila 2011. Grupa se proširila ove godine tako što je kao punopravne članice prihvatila Egipat, Etiopiju, Iran i Ujedinjene Arapske Emirate. Grupa, sada kolokvijalno poznata kao BRICS+, odlučila je zadržati svoj izvorni naziv uprkos širenju.

I brojne druge zemlje zvanično su se izjasnile o namjeri da se pridruže ovoj organizaciji. Najnoviji izraz namjere došao je tokom vikenda od malezijskog premijera Anwara Ibrahima, koji je obećao da će uskoro podnijeti neophodnu dokumentaciju.

“Jasno smo iznijeli našu politiku i donijeli smo odluku. Uskoro ćemo započeti formalni proces. Čekamo konačan rezultat i povratnu informaciju južnoafričke vlade”, rekao je Ibrahim.

BRICSrusijaSankcije
Pretplatiti se
Obavijesti o
14 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
DUŠAN
12 dana prije

Dakle Rusi određuju pravila prema svojem čefu i za njih ne važe nikakva pravila ???🎃🎃🎃😆😆

Cinco
12 dana prije

Goodbye jednopolarni svijet. To je lijepo Putin rekao Natovcima 2007 u München

zbljuvvv
12 dana prije

Pa i Saudijska Arabija je u Brixu. Tako je to kad se bez mozga prepisuje od RT-a.

Max
12 dana prije

Logično.

tihobl
12 dana prije

Gle cuda, BiH ispunjava uslove za clanstvo.

Zlovenac
12 dana prije

Novo ime za Mercedes biče BYD Volga.

Ernesto
12 dana prije

Nijedna zemlja koja zeli u BRICS nema sta radit u NATU, kamo li uvodit corave sankcije.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI