Rusija nema iluzija o Trampu

Dmitrij Peskov
11 komentara

Donald Tramp je možda čistog uma kada je u pitanju ruska istorija, ali je započeo “trku sankcija” sa Moskvom, rekao je sekretar za štampu predsednika Vladimira Putina Dmitrij Peskov.

U intervjuu za Fox News ranije ove sedmice, Trump je istakao da je ruska “ratna mašina” pobijedila i Napoleona i Hitlera, tako da zaustavljanje sukoba u Ukrajini mora biti prioritet za njega ako bude ponovo izabran.

U međuvremenu, njegov bivši državni sekretar, Mike Pompeo,  u Wall Street Journalu je iznio  “trumpov mirovni plan” koji je izgledao u suprotnosti sa stvarnom pozicijom republikanskog kandidata.

Komentarišući oba pitanja, Peskov je pohvalio Trumpa što “zna historiju u tolikoj dubini” kao što se čini malo koji drugi Amerikanac, ali je ustvrdio da je on i dalje “predstavnik američke političke elite koja sada definitivno pati od totalne rusofobije”.

“Naravno, vidjeli smo ovaj članak i razne druge izjave. Nikada nismo nosili ružičaste naočare”, rekao je Peskov novinarima.

Sekretar za štampu Kremlja podsjetio je novinare da su SAD uvele “ogromnu količinu sankcija” Rusiji tokom Trumpovog predsjedavanja, tako da “nema velike razlike” između njega i drugih američkih političara, sa stanovišta Moskve.”On pokazuje malo više mudrosti u pogledu održavanja kanala dijaloga, ali to nema mnogo uticaja ni na šta”, zaključio je Peskov.

Pompeov autor okrivio je za sukob u Ukrajini “slabost” sadašnjeg američkog predsjednika Joea Bidena i optužio ga da je napustio Ukrajinu “bez sredstava za pobjedu” i da “nema strategije za pobjedu”.

Prema bivšem šefu State Departmenta, plan za mir kroz snagu uključivao bi revitalizaciju američke ekonomije; uvođenje „pravih sankcija” Rusiji; stvaranje antiiranskog bloka na Bliskom istoku; “revitalizacija” NATO-a; i davanje Ukrajini 500 milijardi dolara vrijedne vojne opreme “lend-lease”-a , uz istovremeno ukidanje svih ograničenja na njeno korištenje.

Uslovi koje je predložio za okončanje ukrajinskog sukoba uključuju zamrzavanje trenutne linije fronta uz nepriznavanje ruske “okupacije i pripajanja”, predaju Ukrajini zamrznutih rezervi centralne banke Rusije kao reparacije, “demilitarizaciju” Krima i primanje Kijeva u NATO i EU, nakon čega bi sankcije Rusiji mogle biti postepeno ukinute.

Tokom prve Trumpove administracije, Pompeo je bio na čelu CIA-e, a kasnije i State Departmenta. On nije bio uključen u Trumpovu kampanju 2024. i nema naznaka da njegov prijedlog odražava razmišljanje republikanskog kandidata o okončanju sukoba.

KremljrusijaSADTrump
Pretplatiti se
Obavijesti o
11 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Josip
1 mjesec prije

Ameri su glupe konjine koji upravo vode politiku ka kapitulaciji Ukrajine jer Rusija zahvaljujuci njihov prljavoj politici mo ici do kraja. A Ameri ce izgubiti sve na sto su se prljavim kolonijalnim igrama upisali. I drugo i ne zasluzuju..

Dušan
1 mjesec prije

A Prigožin prije smrti DETALJNO OBJASNIO KAO ON,PRIGOŽIN I PUTIN ,DOVELI TRUMPA NA VLAST !!
IMA NEKOGA KOME JE TU NEŠTO NEJASNO ??? PA VIDJELI STE REŽIJU “”ATENTATA “” NA TRUMPA !!
ISPAO HEROJ DA POBIJEDI NA IZBORIMA ,A SADA GA DERU JAVNO ŽENE ,KAMALA I GLUMICE !!!

Protiv Sistema
1 mjesec prije

Tramp će najprije morati dokazati da je sposoban uvesti reda u vlastitoj državi a tek onda može pričati … što iskreno sumnjam da će biti u mogućnosti – prošli mandat je bio katastrofa od nesposobnosti

Bruno
1 mjesec prije

Nadrkani kauboj, koji misli da ratuje sa Indijancima. Normalno, njegaova djeca neće ići u rov.

eks
1 mjesec prije

Samo naivni veruju da Tramp može znatnije promeniti i sprečiti agendu pohlepnih psihopata Deep State . Bitange su pustile duboko koren, raširile mrežu i okupirale sve globalne institucije i medije. Na unutrašnjem planu Tramp može promeniti neke stvari , ali ne može iskoreniti ludilo ideologije LGBT , transgenderizma i satanizma ukoliko se fizički ne obračuna sa elitom koja to promoviše i finansira. Rat sa finansijskom i korporativnom fašističkom elitom psihopata može koštati Trampa života. Medjutim , Tramp nema nameru ni moć da menja spoljnu politiku USA , tako da ne treba gajiti iluzije o suštinskim promenama u strategiji i ciljevima USA u spoljnoj politici. USA će se temeljiti na paroli “Amerika iznad svih” , što je isto kao “Deutschland uber alles” (Hitler)

gogo
1 mjesec prije

trump je kao i biden glumac koji samo kokošari koji dolar ! Amerikom kao i ostalim “slobodnim ” svijktom upravljaju korporaije poput BR.

vigor komar
1 mjesec prije

donald kramp je transrodnoj merkel zaprijetio da ukoliko bude pokusala sjeverni tok on ce pod sankcije staviti sve kooperante a ukoliko ga ipak sagradi da ce ga srusiti.

BlueZg
1 mjesec prije

“Plan za mir” mu je ko da ga je Mujo pisao. On bi mir tako da pokrene rat. Gringo je malo nervozan. Ima i zašto… 🇵🇸🇧🇾🇷🇺

Max
1 mjesec prije

Nitko nema.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI