Rusija objavila ‘dokaze’ u kolumbijskom slučaju ‘plaćenika’

Kolumbijski placenici u Ukrajini
9 komentara

Sud u Moskvi odredio je pritvor dvojici osumnjičenih, koje je Kijev navodno angažirao za borbu protiv Rusije

Ruska federalna sigurnosna služba (FSB) objavila je ono za što tvrdi da je dokaz protiv dvojice kolumbijskih državljana koji su uhićeni ovog tjedna zbog navodnog plaćenika u ime Ukrajine.

U srijedu je sud Lefortovo u Moskvi odredio pritvor Alexanderu Anteu (47) i Joseu Aronu Medini Arandi (36) do suđenja. Prijeti im do 15 godina zatvora, ako budu osuđeni.

FSB je objavio video snimke dvojice osumnjičenika i druge dokaze o njihovim navodnim prijestupima, uključujući fotografije na kojima nose ukrajinske vojne uniforme i dokumente koji ih identificiraju kao pripadnike vojne službe.

Njih dvoje bili su dio takozvanog bataljuna Karpatski Sič, rekao je FSB, inače poznatog kao 49. pješački bataljun ukrajinskih oružanih snaga. Jedinica je reinkarnacija istoimene snage ukrajinskih nacionalista koju je 2014. stvorio Oleg Kutsyn iz desničarske stranke Svoboda.

 

Prema kolumbijskim medijima, obojica imaju vojno iskustvo. Navodno su uhićeni sredinom srpnja u Caracasu u Venezueli dok su se iz Poljske vraćali u domovinu. Doznaje se da su Venezuelanci uočili ukrajinske vojne oznake koje su nosili putnici.

Ranije ovog tjedna, ruski diplomat Rodion Mirošnik, koji vodi posebnu misiju u Ministarstvu vanjskih poslova koja istražuje navodne ukrajinske ratne zločine, ustvrdio je da je Moskva pozitivno identificirala više od 4000 plaćenika koji su sudjelovali u sukobu na strani Kijeva. Rekao je da će takvi ljudi odgovarati jer Rusija radi na razotkrivanju njihovih zločina.

Ovog mjeseca sud u Pragu osudio je češkog državljanina na zatvorsku kaznu zbog sudjelovanja u pljački na ukrajinskom tlu, dok je služio u istoj jedinici Karpatski Sič kao i dvojica Kolumbijaca. Filip Siman je tijekom suđenja tvrdio da je samo izvršavao naredbe kada je preuzimao posjede civila i poginulih vojnika u mjestima Bucha i Irpin kod Kijeva.

Kolumbijaplaćenicirusijaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
9 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Schwarze Hunderte
16 dana prije

Naučit će Ruski … Fluentno 😁

Max
16 dana prije

Rutinski.

Zar ne
16 dana prije

Mi jos cekamo dolaze o GMO muhama I golubovima iz tajnih ukrajinski labosa

Mučki Provokator
16 dana prije

Ma ne , lik ima 47 godina pa to su nabavljaci “beloga” za Zelembaca-kataraca i ekipu na liniji fronta.

BlueZg
16 dana prije

“Preuzimao” posjede od civila i poginulih vojnika… A po to je on došao… Kao “neki” iz Zagreba koji su vukli veš mašine od “negdje” za vrijeme “jednog” rata… Da bi na kraju morali sve vraćat nazad a dug moraju plaćat djeca i unuci pa čak i oni abortirani. Kolko moraš biti jadan? Biblija piše kakav bi čovjek idealno trebao biti a ne kakav on jest. Nema sreće sa ljudima. To je sve visoko demonizirano bez ikakvog srama. 🇵🇸🇧🇾🇷🇺

© 2024 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI