Rusija razmatra smanjenje diplomatskih odnosa sa Zapadom

Sergej Rjabkov
18 komentara

Moskva bi mogla biti prisiljena da smanji diplomatske odnose sa zapadnim zemljama, upozorio je zamjenik ruskog ministra vanjskih poslova Sergej Rjabkov, navodeći neprijateljsku politiku SAD-a i njihovih saveznika.

„Još nismo pokrenuli takav korak, uprkos svemu što se odnosi na najburniju fazu u našim odnosima sa Zapadom“, rekao je diplomata u intervjuu listu Izvestija koji je objavljen u četvrtak.

“Da li je moguća odluka o smanjenju nivoa diplomatskih odnosa? Mogu reći da ispitujemo ovo pitanje. Takve odluke se donose na najvišem nivou“, rekao je Rjabkov i dodao da je prerano za „spekulacije“.

Zapadni “osjećaj nekažnjivosti” na svjetskoj sceni na kraju će natjerati Rusiju da odlučnije uzvrati, ako se situacija ne promijeni, upozorio je zamjenik ministra.

Naši protivnici moraju znati da se svakim korakom približavaju tački bez povratka.

Rjabkov je optužio Washington da pomaže ukrajinskim snagama u odabiru ciljeva kada koriste rakete dugog dometa ATACMS koje je isporučio SAD za napad na rusku teritoriju. Prošle sedmice četiri osobe su poginule kada je kasetna municija iz projektila pogodila prepunu plažu na Krimu. Incident je podstakao Moskvu da pozove američkog ambasadora. “Bio je to flagrantan slučaj direktne [SAD] umiješanosti u sukob”, rekao je Rjabkov. “Saučesništvo u terorističkom činu koji je počinio režim u Kijevu neće ostati bez odgovora.”

Diplomata je rekao da isporuke oružja Ukrajini i pokušaji konfiskacije ruske imovine u inostranstvu potkopavaju potencijalni dijalog u drugim oblastima, kao što je kontrola naoružanja. “Moraju shvatiti da bi to bilo jednostavno nemoguće”, naglasio je on.

Ranije u junu, zapadni pristalice Ukrajine obnovile su svoja obećanja da će nastaviti podržavati Kijev u njegovoj borbi protiv Moskve. Rusija je u više navrata izjavljivala da nikakva strana pomoć neće zaustaviti njenu operaciju u Ukrajini, te da isporuke oružja samo vode daljem zaoštravanju.

rusijaSergej Rjabkovzapad
Pretplatiti se
Obavijesti o
18 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Lucija, prva
2 dana prije

Je*beš diplomatske odnose, udarite im sankcije mamu im je***..Neka vide kako je bez ruskih mobilnih telefona, ruske mode, ruskih automobila,bez ruske hrane,bez ruske bele tehnike…

Crkni USA
2 dana prije

Halo, USA vam baca kasetne bombe na rusko stanovništvo po plažama, a vi bi i dalje tjerali diplomatske odnose. Dosad ste trebali poskidati sve američke špijunske dronove iznad crnog mora i zaprijetiti istim odgovorom po američkom i EU teritoriju.

Biti-ili-ne-biti
2 dana prije

Smanjenje diplomatskih odnosa zna ponekad povećati razmjenu raznih vrsta municija, najčešće kroz zrak ili vazduh.

Max
2 dana prije

Prije ili kasnije.

Bruno
2 dana prije

Odakle su se god povukli, za sobom su ostavili ogromne žrtve, ubijene i razorene gradove.Preko ustašije i četnika razorili Srbiju, Hrvatsku i BiH. Ako kažeš nešto protiv krivoustog, odmah si neprijatelj, a on uništi novine koje su očuvale Hrvate i hrvatstvo. Vjesnik nisu uništile komunjare, već ljigavac i HDZ. Hrvatska je bila slobodna i nezavisna samo za vrijeme onog čije se ime ne smije spominjati.

Juan
2 dana prije

Kazu neki Rusofobi…… Ako mislite da je tako dobro u, misli se u ne zapadnoj zemlji, zasto ne ides tamo zivijeti…… The State Department estimated in 2022 that 86,000 Americans live in Lebanon….

86 000 Amerikanaca zivu u Libanona I oko 45 000 Kanadjanja I Englezi……

Gad
2 dana prije

Možda ipak da razmatrate upotrebu oružja, posebnog?

Josip
2 dana prije

Prvo trebaju oderati Briselsko leglo stakora na celu s svapskom olinjalom krmacom Ursulom koja je totalno pfolupala.

Zvone
2 dana prije

Opet rusi nešto razmatraju. Zbog toga se taj rat odugovlači jer su rusi totalno neodlučni.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI