Rusija se prilagodila sankcijama

Viktor Orban
42 komentara

Mađarski premijer Viktor Orban pohvalio je otpornost Rusije pred sankcijama Zapada u vezi sa Ukrajinom, tvrdeći da se ta zemlja ne samo uspjela prilagoditi već je i procvjetala.

Govoreći na događaju koji su u subotu organizovali Slobodni univerzitet Balvanyos i Studentski kamp, ​​Orban je istakao da je Rusija bila prinuđena da nauči kako da funkcioniše pod sankcijama još od pristupanja Krima 2014. Tokom godina, pokazala je izvanredne tehničke, ekonomske, i društvenu fleksibilnost suočenu sa sankcijama, ustvrdio je.

„Rusi su izvukli lekcije iz sankcija koje su im nametnute nakon pristupanja Krimu, i ne samo da su ih naučili, već su te lekcije i pretočili u akciju i sproveli neophodne korake“, rekao je Orban.

„[Oni] su izvršili neophodnu reorganizaciju IT i bankarskog sektora i nisu dozvolili da njihov finansijski sistem propadne. Razvili su sposobnost prilagođavanja… modernizirali su svoju poljoprivredu i danas su među najvećim svjetskim izvoznicima hrane”, dodao je.

Kada se Rusija opisuje kao kruta neostaljinistička autokratija – to je laž. Riječ je o zemlji koja pokazuje tehničku, ekonomsku i, kao što vidite, društvenu fleksibilnost. Prema Orbanu, plan Zapada da sankcijama “baci Rusiju na koljena” je propao, dok su ekonomije mnogih zapadnih zemalja, a posebno EU, pretrpjele gubitak pristupa jeftinoj ruskoj energiji i drugom izvozu. Orban je napomenuo da Rusija ima “hiper-racionalno vodstvo”, vođeno logičnom, mirnom i predvidljivom vladom, dok ponašanje Zapada nije racionalno. Tvrdio je da se evropska politika “srušila” i “odustala od vlastitih interesa” da bi slijedila SAD i njihovo ratno huškanje “čak i po cijenu samouništenja”.

Mađarski lider branio je svoju odluku da krene u, kako je rekao, ukrajinsku “mirovnu misiju”, u okviru koje je ranije ovog mjeseca otputovao u Ukrajinu, Rusiju, Kinu, SAD i druge zemlje EU kako bi održao razgovore s “pet glavnih aktera” ” sukoba. Dok su njegovi napori, a posebno njegova posjeta Moskvi radi razgovora s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom, izazvali salvu kritika i u EU i u NATO-u, Orban je rekao da svoju misiju vidi kao “hrišćansku dužnost” i da neće oklijevati da nastavi dalje. ovaj pravac akcije.

Rusija je u više navrata izjavljivala da je željna pronalaska diplomatskog rješenja za sukob, iako pod uslovima koje smatra odgovarajućim. Kijev je do sada odbijao sve mirovne korake, iako se njegova retorika o angažmanu s Moskvom promijenila posljednjih sedmica. Vladimir Zelenski, koji je ranije naglasio da neće razgovarati sa Putinom, ranije ove sedmice je signalizirao da želi da diplomatski proces počne i ne vidi „nema razlike“ u tome s kim mora da stupi u kontakt, „Putinom ili ne“.

eumađarskaOrbanrusija
Pretplatiti se
Obavijesti o
42 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Lucija, prva
1 mjesec prije

Ništa novog u članku, u ruSSiji opet rastu ruže kao uvijek sendvičarsko opančarska orgija…..bacili vam kost, nema ništa od ustupanja teritorija i onda možda referendum kojim Trumpu poručuju da ništa od završetka rata u 24 sata.

Max
1 mjesec prije

I jest.

Dušan
1 mjesec prije

Pa prilagodio se i Varšavski pakt i bivši SSSR ,pa ode sve u kujac ,raspade se ko kula od karata u siromaštvo,bijedu i beznađe !!
Mnogi to zaboravili ili nikad čuli ???🎃😭😀😀

Dušan
1 mjesec prije

A Viktor zaboravio kako rusi tenkovima gazili Mađare 1968.,i on to nikad čuo ,SOROŠEV PIONIRČIĆ I STIPENDISTA ???😀😭🎃🎃😂

Ico
1 mjesec prije

Orban nije u toku događanja u TZV državi Ukrajini. Bezveze troši svoje vrijeme, jer na tok događanja u Ukrijini ne može utjecati.
Sudbina, odnosno posljeragni status TZV države Ukrajine je dogovoren u lipnju 2021 .g. u Švicarskoj.

Ico
1 mjesec prije

Ukrajinske upravljačke strukture ( lopovi ) nisu bile sposobne od izlaska Ukrajine iz Sovjetskog Saveza od Ukrajine napraviti suverenu DRŽAVU, stoga Ukrajina kao država niti ne treba egzistirati. To vrijedi i za sve ostale tzv države. Cijelu Ukrajinu Putin treba pripojiti Rusiji, a Ukrajince protjerati u EU gdje će Ukraj8nci za ” koricu kruha ” raditi kao posluga.

Ico
1 mjesec prije

U BiH nije bilo korona virusa jer Tvrtka Pfizer nije stigla korumpirati potkupljive razbojničke upravljačke strukture ( BiH nema političku elitu ) BiH.

Gad
1 mjesec prije

Aj kanite se više Rusije, Rusija je supersila koju ne možete taknuti, radije radite na tome da Europa ne propadne.

dupla kamilica
1 mjesec prije

I ja, tražim treći posao.

Jednostavno
1 mjesec prije

Ostao orban bez eu novca, sad će I madzarska procjetati

Zmaj, najpraviji
1 mjesec prije

Malezija poslala Rusiji zahtev za pridruživanje BRIKS-u

Ibrahim je u junu brazilskom predsedniku Luli da Silvi potvrdio nameru Malezije da se pridruži BRIKS-u

Malezija je podnela zahtev Rusiji za pridruživanje BRIKS-u, rekao je premijer te države Anvar Ibrahim.

“Malezija je poslala pismo Rusiji, kao predsedavajućoj BRIKS-u, sa zahtevom za pridruživanje toj organizaciji, a takođe je izrazila svoju otvorenost za učešće kao zemlja članica ili strateški partner”, navodi se u saopštenju premijera.

Prema Ibrahimovim rečima, želja Malezije da uđe u BRIKS bila je glavna tema njegovog razgovora sa ministrom spoljnih poslova Rusije Sergejem Lavrovom, koji je dan ranije stigao u Kuala Lumpur.

Ibrahim je u junu brazilskom predsedniku Luizu Inasiu Luli da Silvi potvrdio nameru Malezije da se pridruži BRIKS-u.

Rusija je 1. januara preuzela predsedavanje BRIKS-om za ovu godinu. (RT)

Iskren
1 mjesec prije

Kako su na forumina odjednom preplavili anti ruski komentari nije normalno. Radje podrzavaju evro americke sotonisticke razvratnike i krvnike Gaze. Od kuda se pojavljuju te zmije?!

tihobl
1 mjesec prije

Малезија је послала писмо Русији са захтевом за придруживање БРИКС-у, изражавајући такође спремност да постане стратешки партнер те организације, рекао је премијер земље.

Zeljko
1 mjesec prije

BDP po stanovniku Kina $12 720, Indija $2 410, Pakistan $1 588, Indonezija $4 788
Hrvatska $18 570.
Da li taj moron stvarno misli da će veća sirotinja od Hrvata vladat svijetom?
I koja mu je alternativa prodemokratskoj vanjskoj politici? Oligarhija? Teokracija? Anarhija?

Svi koji ste našli neku mudrost u ovome što je Orban rekao trebate ozbiljno preispitat svoje živote i osobna uvjerenja.

Red Dog
1 mjesec prije

Srpski dobrovoljci tvrde da iznenada i bez najave dobijaju po 20 000 Evra nepovratno. Sad mogu dovesti i porodice, koje dobijaju decije dodatke od 250 Eura po detetu mesecno i ostale dodatke. Ako poginu ce te porodice imati pravo na jos jednokratnih i mesecnih primanja.
Zapadnjaci tvrde i dalje da je ruska ekonomija vestacki naduvana i samo sto nisu proradile sankcije. Dok izgleda da sada dele rusi lovu iz helikoptera 🙂

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI