Rusija se zalaže za sporazum o izručenju s Tajlandom

Zatvor
1 komentar

Predsjednik Putin dao je zeleno svjetlo za dogovor

Ruski predsjednik Vladimir Putin naložio je svojoj vladi da potpiše sporazum o izručenju s Tajlandom, u očekivanju dogovora s vlastima u Bangkoku.

Tajland je napravio nekoliko pokušaja s Rusijom posljednjih tjedana, dok je predsjednik Putin posjetio Vijetnam. Ranije ovog mjeseca, tajlandski ministar vanjskih poslova Maris Sangiampongsa predao je svom ruskom kolegi Sergeju Lavrovu pismo namjere da se kraljevstvo pridruži BRICS-u.

Prije toga lokalni mediji u Tajlandu objavili su da su Bangkok i Moskva otvorili pregovore o prihvaćanju kartica ruskog platnog sustava Mir. Rusko veleposlanstvo u Bangkoku opovrgnulo je glasine o svršenom poslu, rekavši da se točan rok provedbe tek treba utvrditi.

Rusija i Tajland već nekoliko godina pregovaraju o sporazumu o izručenju. U ožujku 2023. dvije su vlade potpisale dvogodišnji program suradnje s ciljem postizanja takvog sporazuma.

Ruski glavni tužitelj Igor Krasnov tada je izjavio da su obje zemlje suočene sa sličnim prijetnjama transnacionalnog organiziranog kriminala, poput kibernetičkog kriminala, prijevara s kriptovalutama, ekstremizma i terorizma.

Tajlandski mediji primijetili su da se posjet Krasnova Bangkoku i potpisivanje nacrta ugovora poklopio s dolaskom nekoliko tisuća Rusa koji su napustili svoju zemlju zbog sukoba u Ukrajini.

U siječnju su tajlandske vlasti uhitile sedam ruskih državljana povezanih koji su bili dio benda Bi-2, čiji je frontmen Egor Bortnik naveden kao strani agent. Iako ni glazbenici ni državna policija nisu komentirali incident, lokalne turističke vlasti okrivile su bend za nastup u Phuketu bez dozvole. Bend je navodno deportiran u Izrael.

izručenjerusijaTajland
Pretplatiti se
Obavijesti o
1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Max
2 dana prije

Očekivano.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI