Rusija spremna razgovarati s Francuskom

Razgovor Putin i Macrona
9 komentara

Francuski čelnik Emmanuel Macron izrazio je želju za “nastavkom dijaloga” s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom

Rusija nikada nije odbila dijalog s Francuskom i spremna je uključiti se u pregovore “u onoj mjeri u kojoj su naše kolege spremne”, rekao je u utorak glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov.

Ruski predsjednik Vladimir Putin više je puta signalizirao svoju spremnost da se uključi u značajne pregovore sa stranim silama, rekao je Peskov novinarima upitan za komentar najnovijih izjava francuskog predsjednika Emmanuela Macrona.

“Predsjednik je u više navrata istaknuo svoju otvorenost za pregovore, posebice konstruktivne pregovore, usmjerene na postizanje određenih rezultata”, objasnio je glasnogovornik.

“Spremni smo na dijalog u onoj mjeri u kojoj su naše kolege spremne na to. Za to nema apsolutno nikakvih uvjeta”, dodao je.

Macron se dotakao mogućnosti pregovora s ruskim predsjednikom govoreći u podcastu Generation Do It Yourself. Iako je francuski predsjednik potvrdio da posljednjih mjeseci nije imao kontakte s Putinom, izrazio je spremnost razgovarati s ruskim čelnikom jer navodno “vjeruje u snagu dijaloga”.

“Nastavio bih dijalog s Vladimirom Putinom”, rekao je Macron. “Vjerujem da je uvijek važno nastaviti dijalog.”

Iako je Macron opetovano signalizirao svoju spremnost da se uključi u “smislen” i “mirovno orijentiran” dijalog s Moskvom, francuski je čelnik također ranije rekao da ne vidi stvarne prilike za pregovore s Kremljom.

Tijekom proteklih nekoliko mjeseci Macron se nastojao nametnuti kao vodeći zagovornik Kijeva i davao je sve ratobornije izjave usmjerene protiv Rusije. Također je iznio mogućnost slanja francuskih – i drugih zapadnih – trupa na bojište. Macron je u ožujku označio Rusiju “protivnikom”, ali je nije proglasio “neprijateljem”, dok je inzistirao na tome da je Pariz spreman donijeti sve “odluke potrebne za sprječavanje ruske pobjede” u sukobu.

emmanuel macronfrancuskaPutinrusija
Pretplatiti se
Obavijesti o
9 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
tihobl
3 dana prije

Француски председник Макрон састао се у Јелисејској палати са локалном Тикток звездом, трансвеститским блогером Беноа Шевалијеом, који је постао „заштитно лице Олимпијских игара 2024.“ у Паризу

Redakcija neka potrazi slike.

Adriana
3 dana prije

S kim u Francuskoj prije koliko sutra izbora ?

BanOvan
3 dana prije

E, znaju iRusi izabrati partNJora za dijalog. Uvijek strefe ko prstom u …
Umjesto da odyebu gnjidu djedojeb’sku oni bi sa njim da razgovaraju.
Poslije svih onih izjava djedokresa, oni kao da se nista nije desilo
Covjek se drzi za rijec, a vo za rogove. Uvijek bilo.
Izrecena rijec ostaje za uvijek.

Max
3 dana prije

Pa ne mogu razgovarati i ratovati istodono.

nastran
3 dana prije

svašta…ko da je ovo neki sportski meč kad protivnik nije neprijatelj

Zoro
2 dana prije

ako Rusija misli preživit ovaj novi nasrtaj zapada mora hitno u ustav zapisati da se zabranjuju bilo kakvi pregovori sa zapadnim zemljama
ništa Rusima ne može doći glave nego oni sami sebi i luđačka želja za pregovorima i pomirenjima, nema toga više, posli ovog jedan ostaje na podu,
dovoljno je ostaviti jedan tehnički kanal, pomočnik ministra obrane sa njihovim pomočnikom rješava pitanja izbjegavanja slučajnih događaja i obavještavanja o kretanjima i lansiranjima
i dalje u vojno zsuzimanje svoje sfere interesa bez pardona i opravdavanja

Mučki Provokator
2 dana prije

Pre par dana je izjavia da bi on poslao nato trupe u u-krajinu ! Ne samo da je pokvaren i glup nego je i prvoklasni de’bil ka i oni Rutte!

Miro
2 dana prije

Od-do malo velike nužde ili ti NATO-moždana smrt, Rusi moraju kapitulirati, sa Rusima se mora dogovoriti, šaljemo trans rodnu vosku – mažoretkinje….. Treba se ugodno smjesti krilu rezervne tato bako mame… i tu ostaviti da shvati treba li urologa, ginekologa ali i nužno mu treba neurolog a ima tu posla i za prokletog. Jadan čovjek je teško poremećen trajno rastrojen ……. i ……. nije jedini.

Franjo Vinkovski
2 dana prije

Slika dovoljno pokazuje šta Rusi misle o Francuzima i njima sličnim proameričkim šupkoklizačima.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI