Rusija uništila hangare s novopristiglim zrakoplovima F-16?

Ukrajinski pilotg Juice
68 komentara

U posljednjih nekoliko dana, svjedočimo značajnim smjenama na visokim vojnim i političkim pozicijama u Ukrajini. Ministri i zapovjednici, uključujući ključne osobe iz zrakoplovnih snaga, iznenada su smijenjeni ili su podnijeli ostavke. Ove promjene dolaze u trenutku kada se vojne operacije u Ukrajini intenziviraju, a spekulacije o pozadini ovih smjena počinju kružiti društvenim mrežama i medijima.

Jedna od teorija koja se pojavila i koja se proširila internetom, tiče se tragične smrti pilota poznatog pod nadimkom Juice. Pilot je bio na obuci u Sjedinjenim Američkim Državama, a nekoliko fotografija i video snimaka pojavilo se online, što je izazvalo lavinu spekulacija. Na jednoj snimci, koja prikazuje pilota i njegovu majku u bazi Kolomia u Ukrajini, zabilježen je trenutak koji je, prema mnogima, bio fatalna greška.

Naime, u jednom trenutku na snimci, iza glave pilota uočena je zgrada koja je, prema različitim analitičkim izvorima, odala lokaciju ukrajinske vojne baze Kolomia u kojoj su se nalazili novopristigli zrakoplovi F-16. Prema izvorima bliskim ukrajinskoj vojsci, Rusi su iskoristili ovu informaciju i vrlo brzo izvršili napad na bazu, uništivši hangar u kojem su bili smješteni zrakoplovi. Ako su te tvrdnje točne, ovo bi moglo biti jedan od glavnih razloga za nagle smjene mnogih vojnih i političkih dužnosnika.

Smjena ministra i zapovjednika zrakoplovnih snaga izazvala je dodatne sumnje, jer ovakve promjene na vrhu obično ukazuju na ozbiljne greške ili neuspjehe u vojnoj strategiji. Uništenje dragocjenih zrakoplova, posebno zrakoplova F-16 koji su dugo očekivani kao ključni alat u ukrajinskoj obrani, može predstavljati ozbiljan udarac za ukrajinsku vojsku.

Iako službeni izvori iz Ukrajine šute o konkretnim razlozima za smjene, jasno je da se iza ovih poteza krije nešto dublje. U trenutku kada je svaka vojna odluka ključna za budućnost zemlje, greške ovog kalibra, ako su stvarne, mogu imati dalekosežne posljedice.

S obzirom na osjetljivu prirodu sukoba i vojnih operacija, teško je sa sigurnošću reći što će donijeti budućnost za Ukrajinu i kako će ove smjene utjecati na daljnje operacije. Ipak, jedno je sigurno – promjene koje se događaju ne mogu se zanemariti, a nadolazeće informacije će možda razjasniti stvarne uzroke i posljedice ovih odluka.

Vjerojatnoća da su Rusi otkrili baze gdje se nalaze zrakoplovi F-16 je velika, a ako se to i potvrdi, Zelenski će biti u teškoj situaciji. O ovome mediji malo pišu.

Pogledajte ispod kako SAD vješto krije informacije o mjestu obuke, a nakon toga snimku u Ukrajini gdje služba za informiranje nije provjerila i izbrisala dio gdje se vidi zgrada u vojnoj bazi.

F-16ukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
68 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
nepoželjni
10 dana prije

“Uništenje dragocjenih zrakoplova, posebno zrakoplova F-16 koji su dugo očekivani …”

Ne bi se uopće kladio u “dragocjenost” tih aviona jer je Ukrajina odavno “otpad” za zapadnu vojnu tehniku…. tako da je veliko pitanje koliko su bili “dragocjeni”. Činjenica je da su do Ukrajine doletjeli ali po meni potpuno “goli” i izraubani, tako da sam siguran da su sami Amerikanci Rusima dojavili kamo da gađaju.(meni je vrlo znakovito to što obrana nije ni funkcionirala)

Subaru avatar
10 dana prije

Do sada je varanima predvođena Rusija uništila naoružanja za jednu kompletnu armiju i izbacila iz stroja milijun ukra i ostalih stvorovih ratnika za hazariju cvaj. Jel to hazariju cvaj zaustavilo, nije niti će. Najbolje se to vidi u okupaciji kurske oblasti koja još traje i bit će placdarm za ići dalje prema Moskvi a to jesve omogučio nitko drugi nego loš varanski glumac kojeg mnogi puše ko nargilu. Eno varan Lavi veli da čemerika zna gdje su ruske crvene crte, tiće se isporuke đasm raketa, ko da ih do sada nisu sve prešli. Varan se pravi lud ko da nezna da sa zapada dolaze stvorove kaznene ekspedicije na ruse tisuću godina i umjesto da ona ispali sve što ima, jer ruse žele sada zatrt pod zemlju i Rusiju rasparčat na više dijelova nego SFRJ, varan Lavi filozofira kvake šesterokrake. Medo opet spominje crvene crte u svezi đasm-a a sto njegovih… Čitaj više »

trolling queen
10 dana prije

Zašto se ne napiše pokoji tekst o trenutnom stanju propasti financijskog sustava cijelog svijeta, jer sviđalo se to nama ili ne – propast dolara automatski vuče cijeli svijet u propast. Drugo: po ulicama velikih američkih gradova su zadnjih dana primjećeni vojnici Nacionalne garde, možda je okidač bilo ovo: Prošlog tjedna vidjeli smo naoružanu venecuelansku zatvorsku bandu Tren de Aragua, čiji članovi teroriziraju sjeverno predgrađe Denvera Aurora, Chicago i druge gradove-utočišta kojima upravljaju krajnje ljevičarski demokrati. Prema nekim demonskim pravilima, gradovi utočišta ne hapse ilegalce. Nova zabrinutost objavljena u četvrtak poslijepodne pokazuje da je kritična infrastruktura sada pod prijetnjom članova migrantskog kartela – teksaška naftna/plinska tvrtka izdala je dopis zaposlenicima u kojem ih obavještava da su policija i FBI upozorili da naoružane skupine migranata s Kube i Venezuele vrše krađe u Permskom bazenu (najveća naftna polja u Americi)……dakle, čekao se okidač za nekakvo izvanredno stanje u Americi – možda je to… Čitaj više »

Biti-ili-ne-biti
10 dana prije

Ne vidim u čemu je problem što su ti avioni uništeni.
Možda bih trebao neprekidno plakati i proglasiti tri dana žalosti?
Pa nisam plakao ni na njihove uništene tenkove, a zašto bih onda plakao na nekakve avione?

marsovac
10 dana prije

Van teme, ali pozdravljam učestaliju objavu članaka pod “logic”.
Napokon, vrijedno čitanja.

Tupko Glupko
10 dana prije

Možda je ova epizoda i psihološki rat Rusije protiv Ukrajine.
Najbolje da Rusi ne znaju preko satelitskih snimaka gdje su donirani F-16 u Ukrajini.
Naravno, do sada niti jedan američki F-16 nije došao u Ukrajinu, a hoće li, ne zna se.
Šalju Europljani F-16 Ukrajini na reciklažu, a narudžbe novih – čuda li – ići će prema izuzetnima.

Protiv Sistema
10 dana prije

F16 su kante iz prošlog stoljeća – dobre za nekadašnje sukobe s Irak, Afganistan i slično.
U sukobu sa najboljom PVO na svijetu Rusija koja posjeduje S 350, S 400 i novi S 500 te lovce pete generacije SU 57 kanta zvana F 16 nema ni teoretske šanse i taj pilot leti u sigurnu smrt.
Još jedno medijsko “wonder weapon” koje neće promijeniti tragičnu sudbinu jednog naroda i države zvane ukrajina. Neka ukrajina bude opomena svim narodima ili riječima Henry Kissingera
 ‘It may be dangerous to be America’s enemy, but to be America’s friend is fatal.’

Dalmacija
10 dana prije

Gledam Putina u Vladivostoku, smiren i mudar covjek.
A to o porazu Rusije u sto vjeruje Zelenski i NATO-vci nema nista od toga.
Ovo je ojacalo Rusiju a mogli su je imati na pijatu kao SSSR zahvaljujuci domacim izdajnicima , tzv liberalima, da su bili pametniji.

Ne samo da Rusiju nece poraziti, nego ce Rusija za sobom povuci tzv. Globalni Jug i ja jako vjerujem da ce se ostvariti ruski san o visepolarnosti.

Vidjet cete koliko ce zemalja doci u Kazan sljedeci mjesec, svi oni vapuju ili tezu za novim poredkom koji nece biti centar-zapad.

Max
10 dana prije

Bilo je pitanje vremena.

FELIX
10 dana prije

NADAM SE DA JE TO ISTINA, BICE MANJE KRVI PROLIVENO.

Dawor
10 dana prije

😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂

Za mir
9 dana prije

Pa avioni trebaju piste za poletanje? Ili je to kod f-16 drugačije? Pa valjda se zna do sada gdje su piste i u Ukrajini i u Rusiji, kod tolikih satelita?

Za mir
9 dana prije

Jel netko čitao o tome da se u Finskoj podiže gomila nato baza i da bi glavni udar išao iz tog pravca na Kareliju?

S tim u vezi bi Kursk bio odvlačenje pažnje i snaga? Slično kao u drugom ratu sa iskrcavanjem i fingiranom pripremom iskrcavanja na krivom mjestu (Jadran).

Ukrajinska vojska napušta bez borbe neka važna mjesta na donjeckom pravcu (Pokrovsk su civili napustili masovno). I Rusi i posjetitelji raznih foruma se pitaju što se iza toga krije. Jesu li ipak pali kakvi dogovori?

FELIX
3 dana prije

NADAJMO SE DA JE TO ISTINA, JER CE BITI MANJE ZRTAVA.

© 2024 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI