Ruski Istočni ekonomski forum pozdravlja strane sudionike

Vladimir Putin Istocni ekonomski forum
2 komentara

Godišnji događaj usredotočit će se na stvaranje jačih gospodarskih veza unatoč vanjskom pritisku

Očekuje se da će delegacije iz mnogih stranih zemalja sudjelovati na Istočnom gospodarskom forumu (EEF) koji počinje u nedjelju u ruskom dalekoistočnom gradu Vladivostoku.

Indija, Kina, Laos, Mongolija i Mjanmar imat će najveće kontingente na događaju, prema zamjeniku ruskog premijera Juriju Trutnjevu, koji je predsjednički izaslanik za Dalekoistočni savezni okrug.

Novinarima je u subotu rekao da se na četverodnevnom forumu očekuje oko 7000 ljudi, uključujući predstavnike medija iz više od 50 stranih zemalja, uključujući i ‘neprijateljske’ države.

“Ruski poduzetnici susrest će se s kolegama iz Indije, Kine, Mongolije i zemalja ASEAN-a. Siguran sam da ćemo kao rezultat toga vidjeti veliki broj novih investicijskih sporazuma sa stranim sudjelovanjem, koji će donijeti nove projekte, tehnologije i radna mjesta dalekoistočnoj zemlji i postat će ključ snažnog prijateljstva između naših zemalja,” Trutnev rekao je.

Dnevni red foruma bit će posvećen “Putu do partnerstva, mira i prosperiteta”, što odražava želju Rusije za izgradnjom konstruktivnih odnosa sa svim zainteresiranim stranim partnerima, rekao je ruski predsjednik Vladimir Putin, citiran na web stranici foruma. Razgovori će biti usredotočeni na izglede za proširenje suradnje u trgovini, ulaganjima, znanosti i tehnologiji.

“Naša je zemlja u potpunosti otvorena za inkluzivan dijalog o gorućim regionalnim problemima i ima svaku namjeru nastaviti aktivno sudjelovati u naporima za njegovanje odnosa između država azijsko-pacifičke regije i doprinositi sustavu koji se temelji na jednakosti, uzajamnoj koristi i poštivanje legitimnih interesa svih”, citirala je stranica Putina koji je ovaj tjedan rekao u svom obraćanju sudionicima EEF-a.

“Važno je identificirati načine za stvaranje novih, visoko učinkovitih proizvodnih i logističkih lanaca, modernizaciju transportnih i energetskih sustava te osiguranje sigurnosti hrane i okoliša u regiji”, naglasio je.

EEF, koji se održava od 10. do 13. rujna, stvoren je kao platforma za dijalog s poslovnim subjektima o najaktualnijim razvojnim temama ruskog Dalekog istoka.

Istočni ekonomski forumrusija
Pretplatiti se
Obavijesti o
2 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Toni
11 mjeseci prije

Neka pogledaju prema nebu tu i tamo cijenjeni gosti, da im ne bi zujalo šta, to je cijena odlazenja u rusiju

hiber
11 mjeseci prije

Sjatice se lesinari sa svih strana ne bi li strgali ono sto je ostalo od lešine koja se nekada ponosno zvala Rusija a koju je uspješno unistila razbojnička druzina koja je prodavala reket zvan zaštita. Osim ako ih dronovi ne rastjeraju.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI