Ruski načelnik obrane vjeruje da je to ‘bit’ ukrajinskog sukoba

Andrej Belousov
22 komentara

Zapad predvođen SAD-om drži se globalne dominacije i ne može prihvatiti multipolarni svijet, rekao je Andrej Belousov

Sukob u Ukrajini de facto je sukob između Rusije i Zapada, u kojem su SAD odlučne zadržati svoju globalnu hegemoniju, ustvrdio je ministar obrane Andrej Belousov.

Govoreći na otvaranju Međunarodnog vojno-tehničkog foruma Armija 2024. u ponedjeljak, Belousov je izjavio da SAD i njegovi saveznici nastoje “spriječiti stvaranje novog multipolarnog i ravnopravnog svjetskog poretka”, s neprijateljstvima između Moskve i Kijeva. među izdajničkim znakovima ovih napora.

Sukob u Ukrajini, istaknuo je, “u biti je oružani sukob između Rusije i kolektivnog Zapada” koji je “uzrokovan željom Sjedinjenih Država i njihovih saveznika da zadrže svoju dominaciju”.

Prema riječima šefa ruske obrane, ova borba je predmet zabrinutosti ne samo Moskve, već i svake druge države u svijetu.

Belousov je također rekao da Rusija može postići uspjeh na bojnom polju samo ako nacionalna obrambena industrija bude u stanju opskrbiti vojsku najnaprednijim oružjem, uključujući sustave visoke preciznosti. Drugi uvjeti koji bi Moskvi mogli dati prednost uključuju usavršavanje novih taktika – uključujući ratovanje bespilotnim letjelicama – kao i stvaranje novog zapovjednog i kontrolnog okvira temeljenog na najsuvremenijoj tehnologiji i poboljšanje borbene obuke.

Ruski dužnosnici više su puta ponavljali da je jedan od ključnih razloga sukoba s Ukrajinom težnja Kijeva da se pridruži NATO-u, koji Moskva vidi kao protivnika. Moskva je također osudila zapadne isporuke oružja Ukrajini, tvrdeći da one samo produžuju sukob dok Zapad čine izravnim sudionikom u neprijateljstvima.

SAD i njegovi saveznici optužili su Rusiju za pokretanje “neisprovociranog” napada na Ukrajinu u veljači 2022. i obećali su stajati uz Kijev “koliko god bude potrebno”.

Ruski predsjednik Vladimir Putin ustvrdio je u lipnju da Europa treba novu sigurnosnu infrastrukturu, tvrdeći da su “sebičnost i arogancija” Zapada doveli kontinent iznimno blizu “točke s koje nema povratka”. Moskva također tvrdi da se ukrajinski sukob ne može rješavati bez uzimanja u obzir šireg geopolitičkog krajolika i sigurnosnih interesa Rusije.

Andrej BelousovrusijaSADukrajinazapad
Pretplatiti se
Obavijesti o
22 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Biti-ili-ne-biti
1 mjesec prije

NOMENKLATURA SVJETSKE ZAVJERE I NJEN SASTAV Ukupan broj pripadnika četiri glavne organizacije svjetske zavjere iznosi, po mom proračunu, najmanje 6 tisuća ljudi. To su članovi Vijeća za vanjske odnose, Trilateralne komisije, Bilderberg grupe i Svjetskog foruma. Međutim, bilo bi netočno sve ove ljude ubrajati u svjetsku vladu. Naše istraživanje pokazuje da tih ljudi među ovih 6 tisuća nema više od 500. To su oni koji čine vrhušku svih prethodno navedenih organizacija, u čijim je rukama golema moć u donošenju globalnih odluka na planu međunarodne politike, ekonomije i kulture. Ostalih 5500 ispunjava dvije važne funkcije: prvo, oni su svojevrsno vijeće pri svjetskoj vladi; drugo, oni su infrastruktura tajne vlasti i utjecaja zakulisne svjetske vlade u svim sferama života čovječanstva. Naravno, krug agenata svjetske zavjere kudikamo je širi. On ne obuhvaća samo članove glavnih mondijalističkih organizacija, već i mnogih drugih struktura (da se ne govori o tajnim židovskim organizacijama poput B’nai-B’ritha, i… Čitaj više »

Max
1 mjesec prije

To je točno.

Bruno
1 mjesec prije

NATO provjera spremnosti Rusa. Srećom Rusi ne odaju svoju moć i svoje najnovije naoružanje. Pa NATO sada ima preko 500 000 vojnika oko Rusije. Gledaju kako bi to bilo ako napadnu iz Finske na dužini od 1300 km, a šuljaju se i sa Kavkaza. Pitanje je samo na čijoj su strani Turci. Kako bi rekao pokojni Branko Ćopić u Osmoj ofanzivi ” Nema rata bez Turaka.”

eks
1 mjesec prije

Belosvetske bitange vode rat protiv Rusije jer je Rusija sada jedini bastion slobode i prepreka ostvarenju planova zlikovaca osovine Vašington – London . Glavna prepreka su pravoslavci . Ono što najviše zabrinjava i razočarava je saznanje da medju Slovenima ima simpatizera i pristalica ovih zlikovačkih bitangi. To se vidi i po komentarima nekih komentatora na ovom portalu, koji su duboko “inficirani” rusofobijom i “antipravoslavnom bolešću” .

ronaldo
1 mjesec prije

Evo sprema se srpska padobranska da vrati rusima teritorij ali samo ako ih Orban pusti hahahha

sengo
1 mjesec prije

Zasto Andrej Belousov ne spominje Hazare? Zato jer su ubaceni kao distrakcija od NATO trolova. Americki imperijalizam zeli zadrzati svju hegemoniju

Zeljko
1 mjesec prije

Šojgu, Belousov, nastaviti slijed…

Za mir
1 mjesec prije

Zanimljiv je Orbanov govor održan nedavno na nekoj ljetnoj školi za Madžare u Rumunjskoj. Izložio je momentalno stanje u svijetu koje nam eu političari ili sakrivaju ili su toliko prizemni da ga ne vide. Vrijedi pročitati. Hrvatski prijevod se može naći na hkvu.

© 2024 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI