Ruski novinar kažnjen zbog prilaska njemačkoj ministrici vanjskih poslova

Valentin Bagdanov - UN
34 komentara

Valentin Bogdanov, šef njujorškog ureda državne televizije VGTRK, kasnije je vraćen na prethodni status

Šefu njujorškog ureda ruske državne televizije VGTRK, Valentinu Bogdanovu, smanjena je akreditacija pri Ujedinjenim narodima zbog pokušaja da zatraži komentar od njemačke ministrice vanjskih poslova Annalene Baerbock. Incident se dogodio na marginama Opće skupštine UN-a u rujnu, prema riječima samog novinara.

Njegov status je kasnije vraćen nakon žalbe ruskog Ministarstva vanjskih poslova. Prema ministarstvu, Bogdanov je tražio komentar od Baerbock o izgledima mirovnih pregovora između Moskve i Kijeva kada je doslovno odgurnut.

Video koji je objavila televizijska kuća pokazuje ruskog novinara kako pokušava postaviti svoje pitanje prije nego što ga gotovo odmah presreće član njemačke delegacije, koji ga gura u stranu.

U srijedu je VGTRK također izjavio da je UN smanjio Bogdanovljevu akreditaciju zbog incidenta, optužujući ga za kršenje pravila za medije. UN nije naveo nikakve specifične propise koje je reporter navodno prekršio, prema riječima televizijske kuće.

Sam Bogdanov je rekao za RT da mu je rečeno da je trebao zatražiti “dodatni pristanak” od Baerbock kako bi dobio “intervju”.

“To nije bio intervju, to je bio zahtjev za komentar upućen u posebno određenoj zoni” gdje razni državni dužnosnici razgovaraju s medijima, dodao je. Prema Bogdanovu, ruski novinari sa sjedištem u SAD-u suočavaju se sa sličnim problemima još otkako je navodno rusko miješanje u američke izbore postalo vruća tema u američkoj politici.

Uloženi su napori da se ruski novinari vide kao “ljudi koji se bave nekom vrstom nezakonite aktivnosti, iako nikada nije bilo otvorenih suđenja,” rekao je Bogdanov. “Ovo je informacijsko ratovanje. Nemojte se zavaravati.”

Nakon poteza UN-a, glasnogovornica ruskog Ministarstva vanjskih poslova Maria Zakharova izjavila je da Moskva zahtijeva pojašnjenje od glavnog tajnika UN-a Antonija Guterresa, kao i procjenu postupaka njemačke delegacije.

“Tražit ćemo pravdu,” rekla je Zakharova u srijedu, dodajući da Rusija želi vraćanje novinareve akreditacije i poduzimanje mjera protiv Baerbock i njezina tima. Ruski veleposlanik pri UN-u, Vassily Nebenzia, također je rekao da je napisao pismo Guterresu u kojem je odluku UN-a nazvao “apsolutno neprihvatljivom” i zahtijevao njeno ukidanje. Glavni tajnik UN-a obećao je pregledati slučaj, rekao je Nebenzia.

U subotu je Bogdanov na svom Telegram kanalu rekao da je njegova akreditacija vraćena i zahvalio se svima koji su ga podržali i pomogli njegovoj stvari. “Ovo je naš zajednički uspjeh!” rekao je novinar. Ni Berlin ni UN nisu službeno komentirali incident.

Annalena BaerbockCenzuraUNValentin Bogdanov
Pretplatiti se
Obavijesti o
34 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
JoeP
10 dana prije

Dva in one trola maška i lucijan rano uranili kako bi duplo sriće ugrabili 🙂

JoeP
10 dana prije

A ovu ludaču moraju čuvat da se nebi zavrtila za 720°

Biti-ili-ne-biti
10 dana prije

Formiranje Ukrajinske legije zajednički su u srpnju najavili premijer Donald Tusk i predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski, prema čemu se Poljska obvezala obučavati Ukrajinsku legiju na svom teritoriju. Međutim, naišli su na veliku prepreku, naime nedostatak voljnih sudionika, navodi poljski ministar obrane, prenosi TVP Info. Ova postrojba trebala je uključivati ​​dragovoljce iz redova Ukrajinaca stalno nastanjenih u Poljskoj i drugim europskim zemljama, a trebala ih je obučavati Poljska vojska. “Također smo se složili… formirati i obučavati ukrajinsku legiju u Poljskoj. Bit će to nova formacija sastavljena od dragovoljaca, koja bi po uzoru na ukrajinsko-poljsko-litavsku brigadu mogla omogućiti ukrajinskim državljanima u Poljskoj da sudjeluju u obrani Ukrajine”, rekao je ukrajinski predsjednik u srpnju. “Ukrajinska legija bila bi obučena u Poljskoj, opremljena i naoružana. “Svaki građanin Ukrajine koji se odluči pridružiti legiji moći će potpisati ugovor s ukrajinskim oružanim snagama”, rekao je Zelenski. Na pitanje o napretku u stvaranju Legije, ministar odbrane Vladislav… Čitaj više »

Gost
10 dana prije

Mala analena je bila plesačica na štangi i ne srami se toga. Možda je novinara zanimalo intimno druženje i ples analenice

gogo
10 dana prije

kaj pa ova glupača ima pojma o bilo čemu ? Pusti blesave švabe da se do kraja samounište

Jedini Najpraviji Zmаj!
10 dana prije

I taj novinar je naivan. Šta mu je to govedo moglo odgovoriti?

Max
10 dana prije

Progon.

Tupko Glupko
10 dana prije

Dobro da Baerbockovu nije opet zaskočio naš ministar vanjskih poslova, već samo ruski novinar koji ju nije niti dirnuo.

Croatian minister tries to kiss German counterpart on lips during photo-op (youtube.com)

eks
10 dana prije

Kažnjen je jer nije prišao pod uglom od 360 * .

Mark
10 dana prije

A šta bi pametno mogla da kaže ta glupača.

Trajko
9 dana prije

Akreditacije vraćena ali pitanje ostaje u zraku. Glavni alat u djelovanju između novinara i fašističke ministrice -PITANJE je u realnom vremenu onemogućeno.I javnosti je umjesto odgovora poslan prikaz fašističkog djela.Pitanje treba ponoviti !

© 2024 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI