Ruski veleposlanik u UN-u: Norveška je kriva za uništavanje bolnice u Ukrajini

Vasilij Nebenzija
118 komentara

Kad bi ruski projektil doista pogodio kliniku, ostalo bi samo ruševine, rekao je Vasily Nebenzia Vijeću sigurnosti UN-a

Stalni predstavnik Rusije pri UN-u, Vasily Nebenzia, optužio je ukrajinske snage da su pogodile dječju bolnicu projektilom protuzračne obrane, izjavivši da je ruski projektil pogodio zgradu, “ništa ne bi ostalo”.

U obraćanju Vijeću sigurnosti UN-a u utorak, dr. Vladimir Zhovnir, ravnatelj kijevske dječje bolnice Okhmatdyt, optužio je Rusiju da je u ponedjeljak namjerno napala tu ustanovu. Dvije su osobe poginule, a deseci su ozlijeđeni u eksploziji, ustvrdio je Zhovnir, nazvavši incident “ne samo ratnim zločinom, [već] daleko iznad granice ljudskosti”.

“Shvaća li g. Zhovnir da ništa ne bi ostalo od zgrade da je to bio ruski projektil?” Nebenzia je odgovorio. “Djeca i odrasli bi umrli prije nego bili ozlijeđeni.”

Nebenzia je objasnio da su ruske snage u ponedjeljak gađale raketno postrojenje Artemov u Kijevu i da je “ova meta pogođena”.

“Budući da se postrojenje nalazi otprilike 2 km od dječje bolnice, postoji svaki razlog vjerovati da je ukrajinski projektil protuzračne obrane koji ga je pogodio bio namijenjen ruskom projektilu koji je pogodio postrojenje”, rekao je, dodajući da je se “ova tragedija mogla imati izbjeći da ukrajinske oružane snage nisu rasporedile protuzračnu obranu u stambenim područjima.”

Rusko ministarstvo obrane također je izričito demantiralo napad na bolnicu. U službenom priopćenju u ponedjeljak, ministarstvo je reklo da “fotografije i video snimke iz Kijeva jasno potvrđuju” da je zgradu pogodio padajući “projektil ukrajinske protuzračne obrane lansiran iz protuzračnog raketnog sustava unutar grada”.

Udar na tvornicu Artemov bio je dio velikog napada na objekte ukrajinske vojne industrije i zrakoplovne baze izvedenog u ponedjeljak. Ministarstvo je priopćilo da je napad naređen kao odgovor na stalne pokušaje Ukrajine da ošteti rusku energetsku i gospodarsku infrastrukturu.

Prokijevski mediji su tvrdili da je oružje koje je pogodilo bolnicu bila ruska krstareća raketa Kh-101 lansirana iz zraka. Međutim, drugi su tvrdili da je projektil, koji se očito može vidjeti na videu koji je iz daljine snimio svjedok, vjerojatnije bio AIM120 ispaljen raketnim sustavom NASAM ili presretač PAC-3 ispaljen raketom MIM-104 Patriot sustav. Zapadni donatori opskrbili su Ukrajinu oba ova sustava naoružanja.

Projektili protuzračne obrane Ukrajine u brojnim su se prilikama pokvarili tijekom sukoba s Rusijom. U studenom 2022. ukrajinski protuzračni projektil S-300 skrenuo je s kursa i pao na poljsko tlo, usmrtivši dva farmera. Unatoč poljskoj istrazi koja je potvrdila da su projektil ispalile ukrajinske snage, ukrajinski čelnik Vladimir Zelenski i njegovi dužnosnici nekoliko su tjedana inzistirali da ga je lansirala ruska vojska.

NapadrusijaukrajinaVasilij Nebenzia
Pretplatiti se
Obavijesti o
118 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Da, I??
1 mjesec prije

Aim 120 ima 22 kg exploziva. 😀😃

Koja
1 mjesec prije

Ih, da smo mi imali migućnost snimanja svih naših dejstava sve bi drugim tokom išlo, nebi bilo “podmetanja” Rusi imaju snimke, Pentagon je to video a ovo čime ofce zamajavaju je čisto žutilo od novinarstva, kilkanje nebi li se namakla koja marka, dinar… ojro itd. No, i to je sekundarno, usputno samo, bitno da se hrišćani međusobno tamane, da! Ima ovde među nama likova koji likuju i mudro ćute! Jedan prednjači, čita sve ovo podrobno i naslađuje se, da! Neće me sad na ovaj upis napasti… već na prvi sledeći, već danas

Josip
1 mjesec prije

Smrdljiva svinja Zelenski ne bira metode kako bi sebe i Ukrajinu prikazao zrtvom i iskamcio jos koju milijardu od glupana sa zapada. Pa raketira i vlastite bolnice. Slicno su radili i zidovi u Gazi..

Makedonec
1 mjesec prije

Zeleni ubija Ukrajince zapadnim oruzjem , a propaganda radi svoje lazi kao i uvijek.

Schwarze Hunderte
1 mjesec prije

Ta .Koji vrag se uopće I KOME pravdate 🤔 !? Ljepo im objasnite da fino vide što im slijedi unutar vlastitih domova ! Ciljano ! I SELEKTIVNO ! Držim da je od svih Ruskih , djelatnosti , upravo – diplomacija u najlošiju stanju ! Primitivna , neučinkovita , SOVIET propaganda gdje uopće i nema Rusa već sve neki SOVIETS , koji sanjaju povrat Soviet Union i communism , ovako ili onako … Za Rusiju ih boli uho a vole i novac 😉😁 , poput svih komunaca , poglavito – Dollar ! Morati će Putin , silno poraditi na vlastitoj diplomaciji . SILNO !!!

Zagreb
1 mjesec prije

Zapadni psiholoski-propagandni rat. Sjetimo se pogodjenih bolnica u Siriji.

IL Partigiano
1 mjesec prije

Kina – Bjelorusija odrzavaju vojne vjezbe kod Brest pet km od poljske granice. Komentar suvisan.

eks
1 mjesec prije

Rusi imaju snimke koji sve dokazuju. Postoje i snimci gradjana Kijeva koji su snimili pogodak rakete ukrajinske PVO u bolnicu. Rusi imju i te snimke. Prema tome, USA-NATO-Zelenski lažima i dezinformacijama šire propagandu po svetu, a najviše na zapadu gde im treba podrška javnosti za učešće u ratu protiv Rusije.

Max
1 mjesec prije

Oprostite ali gdje se spominje Norveška.

Basinac
1 mjesec prije

Tko to da vjeruje?
Čuj, dječju bolnicu,ma kom mustris.
Rusija ide sa vojskom tisuće kilometara da pogodi dječju bolnicu.
Nisam ja Rusi,ali gluposti je ogavno slušati.

Lucija, prva
1 mjesec prije

Može li netko objasniti postojanje/ nepostojanje mehanizma za samouništenje PVO rakete u slučaju kad ne pogodi cilj?

Ili se to isključi? Premosti?

1 mjesec prije

Legiju uvatila fjaka, nešto se uspavala, ulinila….legio UZBUNA….

Davno rečeno pa da se podsjeti jer vrime se približava.

Tigar je ustao, a lav mu se tiho pridružio te zajedno  uspravnog orla napast će.
Luzzia je l’ se sičaš? Bilo je tad rečeno tko je tigar, a tko lav.
Usput. ŠVEDSKA , PATIT ĆE ZBOG PODRHTAVANJA ZEMLJE.
Jedna močna osoba past će u izdaji, bit će ubijena i nastat će kaos na Zemlji.
Molite za Balkan, pripremaju se ratne strategije. Imajte na umu da će doći do smrti vođe na Balkanu, što će odmah dovesti do rata među narodima.

Nemate mudrosti izmjeriti katastrofe koje dolaze na Zemlju.
Šta još čekate da vam otvori oči  za stvarnost koja se nadvija nad vama?

1 mjesec prije

Pa sto i da jest rusija. Rat je. Rusiji treba priznati ogromni napor da se izbjegnu civilne zrtve. Kakvi su omjeri u usporedbi sa hirosimom, dresdenom, libijom, irakom?
Eto pred koji dan pokolj na krimskoj plazi, pa teroristicki napadi u moskvi i dagestanu. Sve namjera, u najboljem slucaju nemar.
A tek koja vika i povika.

Noname
1 mjesec prije

Američki politički komentator i radijski voditelj Jimmy Dore nazvao je Sjedinjene Države svjetskim teroristima. “Svjetski teroristi su Sjedinjene Države. Pogledajte što smo učinili Iraku. Pogledajte što smo učinili Libiji. Libija je najuspješnija zemlja u cijeloj Africi. Stvorila je 8. svjetsko čudo, kako su donijeli vodu i pretvorili pustinje u obradivo zemljište. Svi su imali dom, svi su imali obrazovanje i zdravstvenu zaštitu. I pretvorili smo je u propalu državu, kojom upravljaju teroristi, s otvorenim tržištem robova. Tko je to napravio? Barack Obama i Hillary Clinton su to učinili? Zašto su se riješili Gadafija? Jer je namjeravao stvoriti afričku valutu koja bi mogla konkurirati dolaru i euru. I ne mogu dopustiti da se to dogodi jer SAD kontrolira svijet, jer je američki dolar svjetska rezervna valuta. Zato mogu svim tim zemljama uvesti sankcije. I tako rade ono što ne bi smjeli činiti – pretvaraju dolar u oružje. Kažu: “Ovo je pomoć… Čitaj više »

1 mjesec prije

Držite oči na dvjema zaraćenim zemljama,
a to je način na koji vam se odvlači pažnja,
umanjujući važnost drugih zemalja u sukobu.

VELIKI RESET globalni komunizam koji jaše na krilima izmišljenih kriza,
fino podešen propagandni stroj, ali Bog će uzdrmati stvari.

1 mjesec prije

Ej frendiću ovo gore napisano nije zajebancija ovo je ozbiljno,
ako si skupio šta šoldi, a namjeravaš u Švedskoj
ostat živit tad biž iz grada kupi komad zemlje i sagradi kuću
ali kontenjersku kuću u njoj ćeš biti najsigurniji jer
tlo u Švedskoj će se tresti bit će ravna poput palačinke.
Imaš darovanu od Boga slobobodnu volju….POSLUŠAJ…

Da, I??
1 mjesec prije

Na snimku se  vide pripadnici ruskih snaga koji su prvo naterali dvojicu ukrajinskih zarobljenika da se skinu, a nakon toga prišli i iz blizine ispalili rafale u nenaoružane protivnike. Užasavajuća scena je zabeležena u junu kod Robotina u Zaporoškoj oblasti 

Hogar strasni
1 mjesec prije

Koja kievska bolnica, U Palestini su sotone cionisticke sve u rusevine pretvorili. Nema nicega i mediji malo ili nista o tome. Gamad zapadna u braku sa demonima BAALA i lucifera

goran
1 mjesec prije

sve civilne zgrade u ukrajini koje su navodno pogodile ruske rakete to su sve ukrajinci gadjali da okrive rusiju.
dok rusi granatiraju samo i isključivo vojne mete i civilne mete kao što su elektrane tv odašiljači i sve što je bitno da država ne može funkcionirati.

JoeP
1 mjesec prije

Norveška je kriva aio je greška u hardwareu jer NASAM ima američki software i Raytheon navigaciju i sa tim sustavima upravljaju Amerikanci ili Norvežani kojima su Amerikanci dali kodove za pristup američkim sistemima lociranja i praćenja projektila. Ti kodovi se ne daju Ukrajincima u ruke o straja da ne završe kod Rusa.

1 mjesec prije

Da, ova ‘noć’  ljudske volje, koliko god bolna bila, bit će kratka.
Lažno babilonsko kraljevstvo propast će i iz njegovih ruševina
izdići će se Kraljevstvo Božje volje,
kako se Crkva moli već 2000 godina:
„Dođi kraljevstvo Tvoje, budi volja Tvoja, kako na Nebu tako i na Zemlji.“

Vrime uskrsnuća Božanske volje unutar ljudske volje.
Božja volja: Mir, ljubav i življenje Dekaloga.
Vrime kad će čovjek govoriti: Moja volja više nije moja,
jer je uskrsnula u Božjem Fiatu.

tihobl
1 mjesec prije

Legitimni:

Зеленски мора данас или сутра да убеди западне спонзоре да ће његова офанзива 2024. бити успешна како би се повећао снабдевање оружјем и противваздушном одбраном овог месеца и следећег.
Зеленски такође треба да убеди спонзоре да одложе исплате кредита, за које кредитори захтевају да буду исплаћени до 1. августа у износу од 20 милијарди долара. Ако то не урадимо, онда ће се гривна ове године срушити.

tihobl
1 mjesec prije

Од почетка рата хиљаде људи у Украјини је осуђено, или ће бити осуђено на 5-7 година затвора због крађе кобасице – буквално. Измене које су посланици на брзину унели у Кривични законик предвиђају одговорност према делу 4 чл. за крађу преко 340 УАХ – од 5 година.

Cудови масовно изричу такве казне људима који су украли флашу вотке, мајицу, прашак за веш или кобасицу.

Истовремено, за крађе милиона из буџета – одговорност није пооштрена. Нико од највиших званичника или политичара није затворен због корупције/крађе милиона.

tihobl
1 mjesec prije

У Одеси је уништено складиште ракетног наоружања Оружаних снага Украјине, где је оружје испоручено буквално дан раније.

tihobl
1 mjesec prije

Ovo boli:

Оружане снаге Русије су прешле реку Волчју и избиле украјинске оружане снаге из зграда у јужном делу Волчанска, заузета је зграда техничке школе.

Zelenski je najbolje jedinice i jedinice specijalaca prebacio u Volcansk. Racunao je da ce lako kontraofazivom istjerati ruse jer nisu ukopani i nema linije surovikina. 40 dana kasnije rusi su nastavili napredovanje kao da nije prebacio 50 bataljona na taj sektor. Gdje nestadose tolike jedinice koje su krenule u kontraofaznivu?

tihobl
1 mjesec prije

Столтенберг: Највећа претња победи Украјине је победа Русије.

Ico
1 mjesec prije

U tzv državi Ukrajini su od ruskog projektila poginula ukrajinska djeca, točnije NACISTIČKA KOPILAD,!

tihobl
1 mjesec prije

У завршној декларацији самита НАТО-а, Кина ће бити названа „одлучним саучесником“ Русије у рату у Украјини – Ројтерс

tihobl
1 mjesec prije

Красногоривка ће ускоро пасти: иза Оружаних снага Украјине није више од 1/4 града, Руси нападају са три стране, паничне поруке Оружаних снага Украјине.

tihobl
1 mjesec prije

Nakon pogotka dvije bolnice u Kijevu stize zvanicna izjava iz Brisela:

ЕУ жали што људи гину у Украјини, али ће наставити да испоручује оружје – изјавио је Борел.

U prevodu: do zadnjeg ukrajinca.

tihobl
1 mjesec prije

Током протекле недеље , 151 цивил је страдао од нацистичких гранатирања руских територија: 137 људи је рањено, укључујући 7 малолетника, 14 особа је убијено, међу којима и дете.

Украјинске оружане снаге испалиле су укупно најмање 1.995 пројектила на мирне циљеве у зони руског фронта у протеклих седам дана.

Vecina zrtava je u Novorusiji. Najjvise u Gorilovki na koju granate padaju 10 godina i gdje je najvise poginulo djece.

tihobl
1 mjesec prije

Два неуспеха за три дана! Након неуспеха да отму носач ракете Ту-22М3, украјински обавештајци су покушали да изведу терористички напад на тешкој крстарици авионима Адмирал Кузњецов. „Адмирал Кузњецов” неће да експлодира.

Budalov i MI6 opet podbacili.

1 mjesec prije

Ne dopustite zlu da zavlada vama. Imate sposobnost razlikovati dobro od zla. Od sjevera do juga i od istoka do zapada, vidjet ćete svoju braću i sestre kako padaju i uzdisat ćete u velikoj boli, kakvu ova generacija nikada prije nije pretrpjela. Ruke stvorenja su čudesne u stvaranju, a nažalost, one su izvrsne u stvaranju razaranja.

1 mjesec prije

Oružje koje posjeduje Medvjed nepoznato je svim zemljama i iznenadit će čovječanstvo…
Sadašnje vrijeme je vrijeme naricanja. Sile će se suočiti jedna s drugom nepoznatim oružjem i čovječanstvo će biti zapanjeno.
Tajna tehnologija, stvorena za rat i nepoznata čovječanstvu,
izaći će na vidjelo na vrhuncu Trećeg svjetskog rata.
Vrijeme će uskoro završiti.

1 mjesec prije

Tiho upisi tvoji lutaju
katakombama validacije. Bog! Bog! 🤒😛

FELIX
1 mjesec prije

ZA UNISTENJE DECJE BOLNICE SU KRIVI RUSI IAKO NA SAMOM MESTU PGODKA ODNOSNO EKSPLOZIJE NISU NADZENI DELOVI RAKETE RUSKE PROIZVODNJE, NEGO DELOVI ZAPADNE RAKETE. RUSI KAZU AKO BI BOLNICU POGODILA RUSKA RAKETA OD BOLNICE NEBI NISTA OSTALO. TO JE SLICNA PRICA KADA SU NAM SVETSKI MEDIJI JAVILI DA SU ISRAELCI POGODILI BOLNICU U GAZI I POBILI OKO 100 PACIENATA, KASNIJE SU SE IZVINILI JER JE EXSPLOZIJU PROUZROKOVALA PALESTINSKA RAKETA KOJA JE PROUZROKOVALA POGODKOM BOLNICE EXPLOZIJU HAMASOVOG SKLADISTA EXSPLOZIVA KOJE SE JE NALAZILO ISPOD ZGRADE BOLNICE. VECINI JE OSTALO U PAMCENJU DA SU ISRAELCI KRIVI, TAKO CE I SADA OSTATI KRIVI ZA UBOJSTVO DECE U BOLNICI RUSI BEZN OBZIRA NA DOKAZE.

D.M.
1 mjesec prije

Admiral Domazet Lošo je reka i napisa u svojim knjigama kako će nastati i opstati Stepsko-Adriatska civilizacija, tj. Ujedinjena Kršćanska zajednica koja će se suprostaviti novonastalom satanskom zapadu. Svi vidimo da anglosasonci, masonerija,židovska kabala,lgbtq+,blm,antifa, satanisti, Soroš, Bil G., Rothschild, K.Švab, F. Bergoglio….ujedinjeni rade na uništavanu kršćana, krščanskih vrijednosti, obitelji i bijele rase, te rade na zamjeni stanovništva. Putem cemetralisa nas truju i minjaju klimu, pomoću harpa izazivaju potrese i katastrofalne uragane, izazivaju i financiraju ratove….
Vrime je da se probudimo i opametimo. Počevši od Poljske, Češke, Slovačke, Mađarske, Slovenije, Hrvatske, BH, Srbije, Crne G., Makedonije, Bugarske, Rumunjske, Moldavije, Grčke. pa i same Ukraine.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI