SAD ‘blizu’ davanja raketa dugog dometa Kijevu

jassm
30 komentara

Uključivanje projektila JASSM u novi paket oružja za Ukrajinu navodno bi moglo biti objavljeno ove jeseni

SAD je “blizu” odobrenja isporuke dalekometnih krstarećih projektila Ukrajini unatoč opetovanim upozorenjima iz Moskve, izvijestio je u utorak Reuters pozivajući se na dužnosnike koji su željeli ostati anonimni. Oružje o kojem je riječ – Joint Air-to-Surface Standoff Missiles (JASSM) – moglo bi se integrirati u borbene zrakoplove F-16 dizajnirane u SAD-u koje Kijevu isporučuju njegovi zapadni sponzori.

Prema novinskoj agenciji, očekuje se da će uključivanje JASSM-a u novi paket oružja za Kijev biti javno objavljeno ove jeseni. Izvori su međutim primijetili da su razgovori o projektilima u tijeku i da se konačna odluka tek treba donijeti. Također su tvrdili da bi stvarna isporuka oružja mogla potrajati “nekoliko mjeseci”, budući da bi američke vlasti trebale razraditi tehničke detalje koraka.

Razvio ih je Lockheed Martin, JASSM-ovi bi mogli omogućiti kijevskoj vojsci da napada mete oko 300 km unutar ruske granice, ili do 500 km za neke većeg dometa i ekskluzivnije verzije.

Iz izvješća nije jasno za koju se od dvije vrste vjeruje da SAD planira dati Kijevu. Jedan izvor tvrdi da postoje i napori da se projektili učine kompatibilnim s nezapadnim borbenim zrakoplovima u trenutnom inventaru Ukrajine, jer je zemlja do sada primila samo prvu seriju F-16 koja je bila obećana.

Jedan od izvora je tvrdio da se davanje Ukrajini JASSM-a smatra osjetljivim pitanjem, jer bi to povećalo pritisak na Washington da ublaži ograničenja Kijevu na korištenje svog oružja. Dok je Ukrajina već dobila zeleno svjetlo od nekoliko zapadnih država da svojim oružjem pogodi “legitimne” ciljeve unutar Rusije, SAD je do sada odobrio upotrebu svog oružja samo za obranu od prekograničnih napada, ali ne i za “duboke udare”. ” na ruski teritorij.

Kijev već mjesecima zahtijeva da njegovi zapadni podupiratelji prošire dopušteni domet napada i odobre korištenje zapadnog oružja za gađanje ciljeva duboko u Rusiji. Tijekom nedavnog putovanja u SAD visokih dužnosnika iz Kijeva navodno su Amerikancima pokazali popis ciljeva daleko izvan ruskih granica koje žele napasti.

Moskva je dugo upozoravala Zapad da ne dopusti Kijevu da udari na ruski teritorij, što bi smatrala eskalacijom neprijateljstava. Rusija je također zaprijetila da će isporučiti sličnu vojnu opremu neprijateljima Zapada u znak odmazde ako se njezina upozorenja ne poslušaju.

Komentirajući Kijevov popis želja za ruske mete, veleposlanik Moskve u Washingtonu, Anatolij Antonov, upozorio je da SAD “neće moći sjediti s onom stranom oceana” ako ukine ograničenja Ukrajini na korištenje njezinih projektila, te da sve zapadne – isporučena oprema neizbježno će biti uništena.

JASSMOružjeSADukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
30 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Sparkling
12 dana prije

Biti ću malo sarkastičan.
Dragi Huti, ako budete voljni Rusija vam nudi tucet hipersoničnih raketa, (domet neograničen)
samo recite dali vam je potrebno označiti mete koje želite pogoditi.
Lp

eks
12 dana prije

Nisu blizu davanja, rakete su već u Ukrajini. Isti fazon je bio i sa tenkovima – dok USA vladari (kaobajagi) “razmišljaju” , tenkovi su već bili u Ukrajini. Isto je bilo i sa raketama ATACAMS . Bliže se izbori u USA , a vladari psihopate imaju interes da se izbori ne održe , ili odlože , pa im treba eskalacija rata , čak su spremni ići i na otvoreni sukob sa Rusijom, jer bi to bio izgovor da se izbori ne održe, ili da se odlože kako bi psihopate zadržale vlast. NATO gubi u Ukrajini , korporativna fašistička mafija je u panici . Ludilo ih može dovesti do katastrofalnih poteza . Stiče se utisak da oni žele katastrofu planetarnih razmera.

M.r H.F
12 dana prije

Ide li to krajnji obračun !?!? WW3 is coming!!

Гавран
12 dana prije

Po nekim našim penzionisanim generalima posle Kurska Rusija je počela po frontu da odgovara u punom kapacitetu. Bez uzdržavanja, bez rukavica.
#
Ameri misle da nuk. bombe mislim 0,5 (i manje) kilotona proglase za konvencionalno oružje.
Putin je na to rekao da su ruske namanje bombe 4-5 kilotona ali da će ih kao odgovor proglasiti konvencionalnim.

nastran
12 dana prije

najviše će najebat ukrajina…toga zelenbač kao nije svjestan? bit će izbombardirani ko nikad dosad

Max
12 dana prije

Ne znam uzimaju li oni u obzir ruski uzvrat nalon upotrebe JASSIMA.

NenadM
12 dana prije

Vratiti ce im se jos duzeg dometa 😉

tatamata
11 dana prije

e na ovo se vlazi hiber , ukro pajdasi dobijaju v3

Darko
11 dana prije

Mogle bi im se vratiti zračnom poštom prepakirane 🙂

Bruno
11 dana prije

Jadne će im biti baze u Iraku, Siriji, Libanu, UE, Saudijskoj Arabiji. Sve će moći gađati iz Yemana. Kada Jahja pođe komentirati napade Huta na te baze.

Zoro
11 dana prije

dok ne počmu rakete padat po amerikanjskon teritoriju eskalacija če se nastaviti, anglosasi tuču Rusiju a kobajagi to radi ukraina, triba odgovorit simetrično, Burevjesnik Hutima , jedna raketa eksplodira na ruskom teritoriju, Burevjesnik eksplodira na američkom pa vidit ko će prije popustit

Franjo Vinkovski
11 dana prije

Sve je to znak, da zapad taj rat sramotno gubi, a i bogami počinje raspad zapada. Zato USA počinje igrati na poslednju kartu, sveobčeg evropskog rata.

Noname
11 dana prije

Ako Ukrajina želi nabaviti dalekometno oružje, tada će Rusija morati organizirati sanitarni kordon na teritoriju Poljske, rekao je zamjenik predsjednika ruskog Vijeća sigurnosti Dmitrij Medvedev.
“Ako oni (Ukrajina – ur.) žele dobiti oružje dugog dometa, ako žele dobiti cijeli set krstarećih projektila, pa čak i balističkih projektila, onda bi se taj sanitarni pojas trebao protezati do cijele dubine, ali kako drugačije? Zatim u Poljsku, da”, rekao je Medvedev na sastanku s novinarima, čiji je dio objavljen na njegovoj stranici Vkontakte.
znači da USA prelazi na plan iz očaja, a to je rat u cijeloj Evropi.

FELIX
11 dana prije

OVO OPET KORAK U SMERI UNISTAVANJA MLADIH SLOVANSKIH ZIVOTA. RUSI BI MORALI DA DADU NA ZNANJE SVIMA A POGOTOVU NATU, BRITANCIMA I AMERIKANCIMA DA SA TIM STO DAJU UKRAINCIMA UBITACNJE DALEKOMETNE RAKETE DIREKTNO ULAZE U RAT SA RUSKOM FEDERACIJOM KOJA JIM BI MORALA ZAPRETITI SA TOTALNIM RATOM I NJIMA DATI NA BIRANJE DALI ZELE DA NASTAVE SA DOBAVKAMA ORUZJA I SA TIP PROUZRUKUJU RUSKU OBMAZDU KAO NAPRIMER SLANJE SPECIALNOG TORPEDA NA BRITANIJU KOJI BI SA SUNAMSKIM VALOM POTOPIO ILI JOS BOLJE ZBRISAO SVE ZIVO NA BRITANSKOM OSTRVU.
PRETNJA BI MORALA BITI OZBILJNA SA TIM DA PRUZE ZAPADU IZBOR ZA MIR ILI UNISTENJE.

© 2024 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI