SAD će izgubiti svoj psihološki rat – iranski veleposlanik

Kazem Jalali
8 komentara

Washington pokušava izvršiti pritisak na svakoga tko ne djeluje u njegovu korist, rekao je Kazem Jalali

Washington pokušava ocrniti svakoga tko ide protiv njegovih interesa, rekao je iranski veleposlanik u Rusiji Kazem Jalali.

Govorio je za RT u subotu, dan nakon što su SAD uvele nove sankcije tom informativnom kanalu. Američki State Department tvrdio je da RT financira “punomoćnike” uključene u “tajne aktivnosti utjecaja” u Africi, Njemačkoj, Francuskoj i Argentini, između ostalog.

Američki državni tajnik Antony Blinken također je ustvrdio da RT funkcionira kao de facto ogranak ruskih obavještajnih službi.

Jalali je rekao da SAD nisu nove u vođenju “psiholoških ratova”.

“Amerikanci imaju dvije metode. Jedna od njih je psihološka metoda, a to je optuživanje. Oni pokušavaju optužiti medije, zemlje, organizacije i skupine koje ne rade u interesu Washingtona. Pokušavaju slomiti njihovo dostojanstvo.”

Drugi je uvođenje sankcija. “Mi, Iranci, upoznati smo s ovim metodama 45 godina i znamo da Amerikanci neistinito optužuju”, dodao je.

SAD ima sankcije Iranu od Islamske revolucije 1979., a njihova crna lista sada uključuje oko 5000 iranskih pojedinaca i subjekata. Mjere su premašene samo onima koje su uvedene Rusiji.

SAD, Ujedinjeno Kraljevstvo, Njemačka i Francuska najavile su novu rundu ograničenja protiv Irana prošlog tjedna, nakon što su optužile Teheran da šalje balističke projektile kako bi pomogao Rusiji u sukobu s Ukrajinom. Iran je negirao da je Rusiji opskrbljivao oružje.

Jalali je također zamjerio Washingtonu što pokušava okriviti ruske medije za miješanje u američki predsjednički izborni ciklus 2024.

“Smisao medijske prisutnosti je da se razjasne događaji, tako da je smiješno reći da se neki medij umiješao u neku temu. Očito je da biste trebali izvještavati o činjenicama o izborima, situaciji u bilo kojoj zemlji i bilo kojem društvu.”

Ranije ovog mjeseca, američke su vlasti najavile sankcije usmjerene na ruske medijske osobe, uključujući rukovoditelje RT-a, rekavši da djeluju kako bi se suprotstavili “operacijama zlonamjernog utjecaja” koje se provode na američkom tlu uoči predsjedničkih izbora u studenom.

Glasnogovornica ruskog ministarstva vanjskih poslova Maria Zakharova opisala je nove sankcije protiv RT-a kao “ksenofobiju, rasizam i nacizam u svom najčišćem obliku”. Prethodno je također optužila Washington za gaženje slobode govora i demokracije.

“Amerikanci pokušavaju ocrniti sve – medije, zemlje i skupine koje ne zastupaju njihove interese. Ali danas svi znaju ovaj trik Amerikanaca. Neće biti uspješni”, zaključio je Jalali.

iranKazem JalaliPsihološki ratrusijaSAD
Pretplatiti se
Obavijesti o
8 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Tысяча = Tisuća
3 dana prije

Iran je svaki dan sve jaci.
Iranci su na putu da integriraju svoju ekonomiju d ruskom.
A Europa progoni svoje valjane ljude kao sto je Matteo Salvini

Talijanski tužitelji u subotu su zatražili šestogodišnju zatvorsku kaznu za Matteo Salvini
zbog njegove odluke da spriječi više od 100 migranata da iskrcaju u Italiju dok je bio ministar unutarnjih poslova 2019.
Ako bude osuđen Salvini bi mogao biti zabranjeno obavljanje vladinih dužnosti.

Max
3 dana prije

Već ga gube.

Protiv Sistema
3 dana prije

Banana država amerika stara par stotina godina naspram drevne Perzije koja je izmislila šah. Hm razlika je u klasi

hiber
3 dana prije

Govori li se sto o osveti za Haniyeja?

Schwarze Hunderte
2 dana prije

Pa već je …

© 2024 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI