SAD će rasporediti oružje dugog dometa u Njemačkoj

Rakete
28 komentara

Jedan od raketnih sustava predviđenih za raspoređivanje u Europi još ne postoji

SAD će stacionirati projektile dugog dometa u Njemačkoj od 2026. nadalje, objavile su vlade obje zemlje. Ovo oružje, uključujući sustave SM-6 i Tomahawk, bilo je zabranjeno na kontinentu sve dok Washington 2019. nije raskinuo značajan ugovor iz doba Hladnog rata.

Prema zajedničkom priopćenju koje je objavila Bijela kuća, SAD će “početi s epizodnim raspoređivanjem sposobnosti dugometne paljbe svoje Radne skupine za više područja u Njemačkoj 2026., kao dio planiranja za trajno stacioniranje tih sposobnosti u budućnosti .”

Izjava je objavljena nakon razgovora američkih i njemačkih dužnosnika na godišnjem summitu NATO-a u Washingtonu u srijedu.

Sustavi naoružanja razmješteni u Njemačkoj uključit će protuzračni projektil SM-6, koji ima domet do 460 km (290 milja), i krstareću raketu Tomahawk, koja navodno može pogoditi ciljeve udaljene više od 2500 km.

Bijela kuća je rekla da će “razvojno hipersonično oružje “također biti stacionirano u Njemačkoj i da će imati “znatno veći domet od trenutnih kopnenih oružja u Europi”.

SAD tek treba uspješno postaviti hipersonično oružje, a otkazale su sve hipersonične projekte od prvog uspješnog testiranja 2017.

Projektili koji se lansiraju na kopno dometa između 500 km i 5500 km zabranjeni su na europskom tlu prema sporazumu o nuklearnim snagama srednjeg dometa (INF), koji su potpisali Ronald Reagan i Mihail Gorbačov 1987. Uz sporazume START-I i START-II , INF ugovor pomogao je ublažiti nuklearne napetosti u Europi nakon što su se Zapad i SSSR opasno približili nuklearnom ratu tijekom NATO-ove vojne vježbe Able Archer 1983. godine.

SAD su se povukle iz INF sporazuma 2019., a State Department je tvrdio da su neke od ruskih krstarećih raketa prekršile sporazum. Moskva je to demantirala, a ruski predsjednik Vladimir Putin upozorio je tadašnjeg američkog predsjednika Donalda Trumpa da bi raspad ugovora “imao najteže posljedice”.

Rusija se nastavila pridržavati ugovora i nametnula moratorij na razvoj projektila koje je zabranila. Međutim, Putin je ranije ovog mjeseca najavio da će ruska obrambena industrija nastaviti s razvojem takvog naoružanja, navodeći “neprijateljske akcije” SAD-a.

“Sada znamo da SAD ne samo da proizvodi te raketne sustave, već ih je također donio u Europu, Dansku, za korištenje u vježbama. Nedavno je objavljeno da su na Filipinima”, objasnio je tada Putin.

Američke i danske snage vježbale su s projektilima SM-6 prošlog rujna, dok je Pentagon rasporedio svoj oružani sustav Typhon – koji može ispaljivati ​​i projektile SM-6 i Tomahawk – na Filipine u travnju.

NATOnjemačkaOružjeSADTomahawk
Pretplatiti se
Obavijesti o
28 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Noname
1 mjesec prije

NATO je zatražio da cijeli svijet ne pruža nikakvu podršku Rusiji i osuđuje svaku državu koja to čini, o čemu svjedoči i zajednička deklaracija zemalja bloka. Pozivamo sve zemlje da osuđuju sve one koji pomažu i time produžuju ruske vojne akcije u Ukrajini. Također su se složili razviti preporuke o strateškim pristupima odnosima s Moskvom za sljedeći summit saveza. Ujedno se u deklaraciji navodi da NATO navodno ne teži sukobu i ne predstavlja prijetnju Rusiji. Sljedeći summit Sjevernoatlantskog saveza održava se u Washingtonu od 9. do 11. srpnja. Tri su velike teme na dnevnom redu: jačanje uloge bloka u koordinaciji i financiranju vojne pomoći Kijevu, jačanje kolektivne obrane i odvraćanja za suprotstavljanje Rusiji, kao i širenje partnerstva s azijskim zemljama u kontekstu rastućeg sukoba između Zapad i Kina. Na Zapadu se u posljednje vrijeme sve više govori o izravnoj intervenciji u sukobu u Ukrajini. Tako je francuski predsjednik Emmanuel Macron… Čitaj više »

eks
1 mjesec prije

USA-NATO je fašističko-teroristička imperija. Kompletan zapad je u ludilu (naravno – mislim na vladajuće režime , uz časna izuzeća Madjarske i Slovačke) .
Čitao sam neka štiva o vodećoj ulozi familije Rokfeler u upravljanju WEF-om i mnogim drugim institucijama koje je ova pohlepna i umobolna familija finansirala (glavni finansijer) , a neke je i osnovala ( aktivističke grupe za “klimatske promene” , Bildeberg , …) , pa se tu spominju Fabijanci koji su ušli u drugu generaciju Rokfelerove porodice , koji su ideolozi uništenja hrišćanstva . Bilo bi veoma iteresantno da Logično napravi jedan članak o njima i njihovim aktivnostima, kao i o ulozi Rokfelerove porodice u svim ovim globalističkim dogadjajima. Po mojim saznanjima Rokfeleri su glavni u kreiranju svih ovih zlih agendi , koje su sračunate na uništenje porodice i čoveka kao biološkog bića.

Tысяча = Tisuća
1 mjesec prije

To su stari i otrcani potezi Amerike u Europi u nedostatku zelje za mir i u nedostatku diplomacijue. Ali dolazu na Killing Fields u Europu i drugi ne-Europljani. Katolicka Madjarska podmece ledja za pravoslavnu Rusiju, tako izgleda priglupom Balkancu koji je odgojen na vjerskim podjelama. Muslimanska Saudi Arabija zaprijetila G7 da ne zapljenu ruski novac iako su vec ga zdipili, samo jos ga medju sobom nisu podijelili. Mnogi komentatori kazu da je Saudi Arabija presla na stranu Rusije, nisam siguran. Saudi Arabija i Damask uspostavili su direktne letove a Erdogan kaze da zeli potpuno normalizirati odnose s Damaskom, Sirijom. Svijet je u velikim promjenama usljed ovog rata Ukrajina-Rusija, tocnije Zapad-Rusija. Da Zapad ne prijeti unistenjem Rusiji Izrael bi se osjecao sigurnijim, Palestinci mozda se ne bi bunili, Azijati ne bi dizali glavu i ne bi se tako rano afirmirali i zapad ih je mogao jos eksploatirati ukljucujuci i crne ali… Čitaj više »

Bruno
1 mjesec prije

Nikakvi Irisi i Patrioti neće zaštititi Njemačku. Rusi se samo igraju u Ukrajini, pa donirani Patrioti nestaju. Što će biti kada s namjerom budu gađali Njemačke Irise i Patriote? Pa dron im je došao u centar Zagreba , a da ga NATO nije vidio i oborio. Jedan. Što će biti sa tisućama od koji su neki navidljivi na radaru i punjeni atmskom punjenjem? Gdje misli Šolc i Analena da se skriju. Dobro, Analena ima mjesta kod Nesretnika, ali Šolc je prno u fenjer.

onaj najglu...Dalton
1 mjesec prije

Nikada ne pitajte muškarca o njegovoj plaći.
Ženu o njenim godinama il’ ne daj bože šta će sutra kuvati za ručak…
A Hutija gdje je nabavio hipersonični projektil.

P.S.
Saznavši da je Scholz obećao platiti odštetu onim Poljacima koji su patili od nacizma, Ukrajincii su počeli uklanjati Banderine i portrete prerano preminulog Firera…

Max
1 mjesec prije

Dugo je dotad.

Grdi
1 mjesec prije

Uvijek drugi ginu za interese krupnog americkog kapitala …..kaj ste zaboravili prvu lekciju samoupravnog socijalizma ? …..
Znate kak se veli, tko ne zapamti mora ponovit ce …… prema tome natrag na popravak !! ….

Zbljuvvvvv
1 mjesec prije

Dobro to igraju kauboji, potpuna okupacija eu i stalno uznemiravanje rusije, sve jednim udarcem, a usput, eu ce hranit amere.

Lucija, prva
1 mjesec prije

“U Rumuniji su počeli radovi na najvećoj vojnoj bazi NATO-a u Evropi. Radovi na proširenju su u punom jeku, a kada završe, ova baza veličinom će nadmašiti i njemačku bazu Ramstein. Također se gradi vojna baza u Albaniji. Ukupno, SAD ima 750 (805, po.aut) vojnih baza u 80 država, koje koriste ili SAD ili NATO. …., nad NATO bazama nadzor pa i zapovjedništvo ima zemlja u kojoj se baza nalazi, primjer Aviano u Italiji, zapovjedništvo je talijansko ali su stacionirani eskadrile iz zemalja članica, Ramstein je kao i veleposlanstvo, “američki” teritorij pod potpunim nadzorom Ameikanaca …ogromna bolnica, ranjeni američki vojnici iz Iraka i Afganistana su prebacivani u Njemačku…” “Iako se zračna baza nalazi na njemačkom teritoriju, uživa imunitet poput stranog veleposlanstva. Njemački službenici i političari smiju ući samo uz pristanak američkog zapovjednika.” 50.000 Amerikanaca, uključujući njihove obitelji, živi u regiji oko Kaiserslauterna. Tu su posebne škole, trgovine i pružatelji usluga,… Čitaj više »

Darko
1 mjesec prije

Tako su smrdljivi Amerikanci i sa Hitlerom kooperirali a sada besramno dižu opet fašističku Njemačku od kada je na vlasti židovska svinja Šolc. Nijemci mogu samo plakati za Merkelicom..

witchie
1 mjesec prije

Pa gdje je problem?
Rusija treba istovremeno instalirati krstareće rakete na Kubu. I to one hipersonične.
A u Nikaragvu staviti Sarmate u silose. U Venezueli su ionako stacionirani strateški bombarderi i samo treba tamo uskladištiti i nuklearne projektile.

Kad zločinačka USA, koja upropaštava mir i razvoj cijelog svijeta, osjeti da je direktno ugrožena, povući će se.

Hogar strasni
1 mjesec prije

Nato je demonska bolesna tvorevina koja ce implodirati. Sotona ce biti konacno porazena

držnedaj
1 mjesec prije

Kako SADidtanci svršavaju na njemačkim vazalima!?? – to nema ni u crtanim filmovima!

oli
1 mjesec prije

Njemcima nukl centrale neprivatljive a nuk proektili su eco

trajko
1 mjesec prije

West je u gadnim govnima i nema mu sppasa.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI