SAD drže ključ za zaustavljanje sukoba u Ukrajini

Vladimir Putin
39 komentara

Borbe bi završile u roku od tri mjeseca ako Washington prestane isporučivati ​​oružje Kijevu, ustvrdio je ruski predsjednik

Ruski predsjednik Vladimir Putin ustvrdio je da Washington ima moć zaustaviti krvoproliće u Ukrajini prekidom isporuka oružja koje produžava sukob.

Govoreći s čelnicima međunarodnih novinskih agencija u srijedu, na marginama Sanktpeterburškog međunarodnog ekonomskog foruma (SPIEF), Putin je otkrio da je primio pismo američkog predsjednika Joea Bidena u vezi s ukrajinskom krizom. Rekao je da je odgovorio: “Ako želite zaustaviti neprijateljstva u Ukrajini, prestanite isporučivati ​​oružje. Onda će za dva do tri mjeseca sve biti gotovo.”

Putin je dao svoje komentare dok eskalacija zapadne vojne pomoći Ukrajini prijeti proširenjem sukoba. Američki zakonodavci odobrili su dodatnih 61 milijardu dolara pomoći Kijevu u travnju, nakon što je Bidenova administracija potrošila 113 milijardi dolara u prethodno usvojenim zakonima o potrošnji. Putin je sugerirao da bi, budući da SAD i njegovi saveznici daju Kijevu dalekometno streljivo koje cilja na ruski teritorij, Moskva mogla odgovoriti isporukom sličnog oružja stranim stranama koje bi ga mogle upotrijebiti za napad na podupiratelje Ukrajine.

Washington je daleko najveći zapadni dobavljač Ukrajine. Biden traži ponovni izbor kasnije ove godine u utrci s republikanskim protukandidatom Donaldom Trumpom, koji je obećao okončati sukob Rusije i Ukrajine u roku od 24 sata prisiljavajući čelnike obiju zemalja za pregovarački stol.

Upitan kako bi Trumpova pobjeda u studenom mogla utjecati na američku politiku u Ukrajini, Putin je rekao da će to ovisiti o tome hoće li nova administracija prioritet dati interesima vlastitog naroda, a ne destruktivnim silama “globalnog liberalizma”.

“Ako se vode nacionalnim interesima, onda može doći do nekih promjena u vanjskoj politici u odnosu na Rusiju i u odnosu na sukob u Ukrajini”, rekao je Putin.

Međutim, ruski predsjednik je dodao da američki čelnici nisu vođeni stvarnom zabrinutošću za sudbinu Ukrajine. “Nitko nije zainteresiran za Ukrajinu u Sjedinjenim Državama”, rekao je novinarima. “Zanima ih veličina Sjedinjenih Država. Oni se ne bore za Ukrajinu; bore se za svoje vodstvo u svijetu. Oni ne žele da Rusija bude uspješna, da prevlada jer misle da će to biti štetno za vodstvo Sjedinjenih Država.”

Samo ako sljedeća administracija u Washingtonu odustane od takvog okvira i umjesto toga nastoji ojačati SAD, postojat će prilika za velike političke promjene, rekao je Putin. “Sve ovisi, po našem mišljenju, o raspoloženjima koja prevladavaju u društvu.”

PutinrusijaSADukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
39 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
tihobl
27 dana prije

Немачка мора поново да уведе регрутацију како би била спремна за рат до 2029. године, изјавио је Борис Писторијус у Бундестагу.
Rusi su dostigli 2.000 izbacenih nacista iz stroja dnevno. Cilj im je da postignu 5.000 dnevno i tad su spremni za rat.
IV rajh se priprema za rat 2029. a rusi ce biti spremni do 2026. Sa tempom od 5.000 mrtvh,ranjenih, nestalih nasisti nemaju nikavke sanse za duzi rat.
Prosle godine rusima je trebala linija surovikina da zaustave kontraofanzivu nacista. Godinu dana kasnije zaustavili su kontraofanzivu jednom divizijom protiv 50 bataljona bez pripremljene linije. Iduce godine usavrsice dinamicno ratovanje – razbijace visestruko brojnijeg neprijatela iz pokreta, bez gradnje linija. A tempo unistavanja bice preko 3.000 dnevno iduce godine.

tihobl
27 dana prije

Прве експлозије мина на граници Украјине и Румуније, од чега је страдало неколико Украјинаца на америчким минама М18А1 Цлаиморе – поставили су их граничари у Закарпатској области.

tihobl
27 dana prije

Зеленски је приморао посланике да финансирају америчку кинематографију.
Hема довољно новца за извођење војних операција, комуналне тарифе за становништво се удвостручују, а Зелени је „врућ око финансирања америчке кинематографије“.

tihobl
27 dana prije

Непријатељски дронови, морски и ваздушни, препознати су као главна претња руској морнарици. За борбу против њих развијају се нови типови наоружања, рекао је заменик главнокомандујућег Ратне морнарице адмирал Владимир Касатонов.

Развијају се нови радари који могу да виде мале циљеве. Бродови ће бити опремљени системима за електронско ратовање који ометају ГПС и Старлинк. Дронови ће бити у потпуности инсталирани на бродовима. Биће извиђачке и нападне мисије. Поред тога, развијају се дронови са системима за ометање радија.

Развој поморских ПВО система са ласерским системима је већ у току. Планирају да користе такве ласере против непријатељских беспилотних летелица. У будућности ће њихове функције бити проширене на противракетну одбрану и уништавање чамаца камиказа.

tihobl
27 dana prije

А ево и разлога зашто су украјинске криминалне власти на брзину покренуле истрагу против „црних трансплантолога“ у Кијеву

Група рођака погинулих милитаната обавила је лекарски преглед тела својих најмилијих, због чега се испоставило да су свима њима током живота вађени органи.
11 жена покушава да дође до истине и пронађе починиоце, преноси Фирст Харковски.

tihobl
27 dana prije

Аутомобилска индустрија у Русији наставља да оживљава. Конкретно, у Нижњем Новгороду се наставља производња аутомобила Волга.
Обим инвестиција у пројекат ће премашити 60 милијарди рубаља.

Inace rusi svaki dan objavljuju vijesti o otvaranju fabrika za zamjenu uvoza. Putin je prije dvije godine odrijesio kesu da zamjeni uvoz vlastitom proizvodnjom i sad su te fabrike izgradjene pa dnevno po 2-3 budu otvorene.

tihobl
27 dana prije

Украјинка је смислила „оригинални“ начин да заради новац. Она користи делове војне униформе да направи застрашујуће вуду лутке руских војника, које назива “орцима”.
Све лутке имају физичке недостатке. На луткама недостају ноге или висе, а жена их намаже црвеном бојом која имитира крв.
Онда продаје такве играчке за 45 долара.

Ko zna, mozda se vudu lutke pokazu efikasnije od celendzera i leoparda.

tihobl
27 dana prije

ЕУ је нагло повећала увоз руског жита на месечном нивоу за 35%.

tihobl
27 dana prije

Операција “Просперити Гуардиан”, која је требало да спречи Хуте је потпуни неуспех.
Ako ih zapad naljuti zatvorice i Panamski kanal.

tihobl
27 dana prije

Кобахидзе:
– Нико није преузео одговорност за украјински Мајдан и његове последице.
– Узимајући у обзир искуство Кијева, Тбилиси неће дозволити Мајдан и украјинизацију.
– Украјина је скоро уништена, а њена економија је у катастрофалној ситуацији.
– Стално нас подсећају на Мајдан, а такође желим да подсетим све шта је Мајдан донео Украјини.
– Тада су украјинске власти именоване споља без икакве одговорности за накнадне акције.

tihobl
27 dana prije

У Одеси је покренута специјална услуга доставе хране за бегунце. Локалне јавне странице упозоравају да се иза оваквих предлога можда крију запослени у ТЦЦ-у.

tihobl
27 dana prije

Украјина би требало да се припреми „за живот у хладноћи и мраку“, јер ће зими становници земље бити без струје већи део дана. О томе пише Фајненшел тајмс

tihobl
27 dana prije

Блоомберг пише:
Руски приходи од нафте порасли су за 50% у мају како се земља прилагођава санкцијама.

tihobl
27 dana prije

Путин:
Русија се не меша у политику Сједињених Држава. Власти САД праве грешке једну за другом не само у међународној политици, већ и у економији.
KGB da je traazio nebi nasao bolje od Bajdena i Zelenskog. Ni jedan ruski agent nebi toliko mogao da upropastava sve ko ova dvojica.

tihobl
27 dana prije

Француски војни инструктори су стигли у Харков.
Stici ce i iskander.

tihobl
27 dana prije

Николајевски мобилизациоми центар планира да регрутује „добровољце“ у локалној психијатријској болници.

Kad niko normalan nece da ratuje protiv rusa.

tihobl
27 dana prije

Обећање Естоније да ће Украјини издвајати више од 100 милиона евра војне помоћи годишње није правно обавезујуће, саопштило је естонско Министарство спољних послова.

Kajin potpis ne vrijedi nista.

tihobl
27 dana prije

Две трећине извоза титанијума из Русије у првом тромесечју куповале су западне земље, а Немачка остаје лидер у куповини.

tihobl
27 dana prije

Белорусија ће постати пуноправна чланица ШОС на предстојећем самиту у јулу – генерални секретар организације Џанг Минг

tihobl
27 dana prije

12 земаља ЕУ предлаже почетак преговора са Украјином и Молдавијом о придруживању Европској унији у јуну
Euractiv преноси да су одговарајуће писмо потписале Чешка, Шведска, Естонија, Финска, Португал, Летонија, Пољска, Литванија, Немачка, Словенија, Румунија и Словачка.

tihobl
27 dana prije

Запад је инсистирао да се украјинске оружане снаге боре 90 одсто у градовима и то само људством – то штеди новац западним спонзорима, пошто је људство бесплатно.
Legitimni.ua

Tužno
27 dana prije

Zasto ne drugog dana?
Ah, da,
Prvo moram preorati, pobiti, osvojili sve što mogu, onda mozemo pricati o primirju

tihobl
27 dana prije

Међу дилерима дроге у Шпанији пронађено оружје из Украјине – Шпанска цивилна гарда

Zvone
27 dana prije

Gluposti, Putin bi odavno završio ovaj rat ako bi hteo ali neće. ZAŠTO?

tihobl
27 dana prije

Александар Сирски говорио је о тешкој ситуацији на свим правцима.
Када је агент Сирски почео да набраја области које су тешке за Оружане снаге Украјине, постало је јасно да би било лакше да је рекао где није тешко.

tihobl
27 dana prije

Украјинци у иностранству старији од 17 година морају се вратити и пријавити се на служење војног рока у ТЦЦ, преносе украјински медији.

tihobl
27 dana prije

Нови грузијски закон о заштити породичних вредности је још једно разочарење за Запад – пише Блумберг

tihobl
27 dana prije

2015. Турска је оборила руски авион што је довело до демолирања турске амбасаде у Русији.
Турци се реванширају тако што демолирају холандску амбасаду јер су погрешно протумачили заставу, мислили су да је руска.
2017. Холандија још увек бесна због своје амбасаде ускраћује посету турског председника турским гласачима на својој територији.
Турци опет за реванш према Холандији на улицам спале француску заставу јер су је помешали са холандском,

tihobl
27 dana prije

Војни комесари су стигли баш када су радници завршили са изливањем темеља. Наводно, власник куће је то урадио како не би платио радницима за обављени посао.

A sta ako prezive i vrate se sa fronta, o tome nije mislio.

tihobl
27 dana prije

Турски информативни извори јуче су писали да је преминуо лидер ФЕТО покрета забрањеног у Турској Фетулах Гулен.

Max
27 dana prije

Točbo.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI