SAD i Indija raspravljaju o sukobu u Ukrajini

SAD i Indija
9 komentara

New Delhi je pozvan da posreduje u mirovnim pregovorima zbog njegovog posebnog odnosa s Moskvom

Indija i SAD razgovarali su o naporima za postizanje “pravednog i trajnog mira u Ukrajini”, kao i o prekidu vatre i humanitarnoj pomoći u Gazi, navodi se u priopćenju za javnost veleposlanstva Washingtona. Razgovori su održani u New Delhiju u formatu 2+2, u kojem su sudjelovali dužnosnici indijskog ministarstva obrane i vanjskih poslova te američkih državnih ministarstava i ministarstava obrane.

Indijsko ministarstvo vanjskih poslova priopćilo je da su razgovori obuhvatili “bilateralne strateške i obrambene prioritete, uz regionalna i globalna pitanja”.

Sastanak je trebao postaviti temelje za sljedeće razgovore 2+2 na ministarskoj razini koji će uključivati ​​sudjelovanje indijskih ministara obrane i vanjskih poslova te njihovih američkih kolega. Posljednji takav sastanak održan je u studenom 2023.

Do razvoja događaja dolazi tjednima nakon što je indijski premijer Narendra Modi posjetio Ukrajinu kako bi razgovarao o mjerama za rješavanje sukoba. Ukrajinski čelnik Vladimir Zelenski pozvao je Modija da ugosti mirovnu konferenciju u svojoj zemlji, prema izvješću Bloomberga pozivajući se na neimenovane izvore.

Modi je prisustvovao razgovorima sa Zelenskim i ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom, gdje je javno ponovio pristup Indije rješavanju sukoba kroz “dijalog i diplomaciju”. Međutim, izgled posjeta indijskog čelnika Moskvi, održanog dok je Washington bio domaćin Zelenskom na NATO konferenciji, navodno je uznemirio dužnosnike Bidenove administracije.

U srpnju je glasnogovornica američkog State Departmenta Margaret MacLeod otkrila da Washington želi da Indija iskoristi svoje “posebno partnerstvo” s Rusijom kako bi izvršila “pritisak” na Moskvu usred tekućeg sukoba u Ukrajini i radila na trajnom miru u regiji. Ranije ove godine, glasnogovornik američkog State Departmenta Matthew Miller pozvao je Indiju da “jasno” stavi do znanja Moskvi da svako rješenje sukoba u Ukrajini mora poštivati ​​”teritorijalni integritet i” suverenitet ” zemlje.

Unatoč intenzivnom nadzoru Zapada, Indija je zadržala bliske diplomatske veze s Moskvom. Indija je naglasila da se rat ne može dobiti na bojnom polju i inzistira na tome da mirovni pregovori moraju uključiti i Rusiju i Ukrajinu.

Indijsko izaslanstvo prisustvovalo je ovogodišnjoj ukrajinskoj konferenciji u Švicarskoj, koja je bila usredotočena na ‘formulu mira’ Zelenskog. Međutim, New Delhi je odbio potpisati završno priopćenje zbog odsutnosti Rusije u raspravama.

Ruski predsjednik Putin nedavno je izjavio da je Indija jedna od rijetkih nacija s kojima je u stalnom kontaktu u vezi s ukrajinskim pitanjem, jer se “iskreno trude” da ga riješe.

Indijamirovni pregovorirusijaSADukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
9 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Zlovenac
1 dan prije

Nek se .ebu amerikanska gamad.

tihobl
1 dan prije

Све указује да ће Суми у будућности „одузети“ Руси као одговор на Курску авантуру Зеленског, пишу украјински извори. Сада се све трафостанице и енергетска инфраструктура уништава широм Сумске области. Регион ће постати потпуни терет за земљу, а људи ће почети масовно да одлазе (евакуишу). Ово су први знаци да ће бити борбе за регион и припреме су у току. После Сумске области, на ред долазе Черниговска и Полтавска област, где ће ускоро бити уништена и цела енергетска инфраструктура. Ipak sve ce ici malo sporije. I kad se urusi ukrajinska vojska rusi ce i dalje polako napredovati. Davace nacistima sansu da uspostavljaju kakvu takvu odbranu kako bi odradili denacifikaciju. Ukrajinski civili imace dovoljno vremena da se odsele na zapad, a ko ostane da doceka oslobodioce taj je pravi rus i odmah ce dobiti ruski pasos. Putin ima vrmena da do 2030. odradi potpunu denacifikaciju i deukrajinizaciju ruskih zemalja. Cak ce mu… Čitaj više »

tihobl
1 dan prije

По први пут, нова модификација ваздухопловне бомбе са модулом за планирање и корекцију одлетела је до града Запорожја.

E ovo postaje nezgodno. Zelenski je planirao ukopavati fabrike oruzja racunajuci da je rusima preskupo trositi kindzale na to, ali sad se prica mijenja.

tihobl
1 dan prije

Сједињене Државе изградиле највећи комплекс за складиштење војне опреме, наоружања и горива и мазива у пољском Повидзу.
Складиште се састоји од 56 одељења, од којих је 51 под контролом Пентагона, а само пет под управљањем пољске војске.

Koja glupost, natrpati 56 hangara jedan do drugog Lukasenku u dometu.

tihobl
1 dan prije

Содомитски активисти бесни су због новог грузијског закона о “породичним вредностима и заштити малолетника”
 Иако председница Саломе Зурабичвили планира да блокира закон, парламент ће вероватно надјачати њен вето.

tihobl
1 dan prije

Дзюдоиста из Сербии дисквалифицировали на пять месяцев за то, что он перекрестился перед боем на Олимпиаде в Париже!
Неманье Майдову запретили участие во всех соревнованиях и сборах, о чем он сам сообщил в своих социальных сетях:
“Мне запретили участвовать во всех турнирах, лагерях и подготовках. В письме о дисциплинарном взыскании я не хотел извиняться за то, что перекрестился, и, конечно, не буду, пусть я и не знал, каким может быть наказание.
Господь дал мне всё — как для меня лично, так и для моей карьеры, он для меня номер один, и я горжусь этим. И это не изменится ни при каких условиях. Слава ему и спасибо за всё!”.

tihobl
1 dan prije

Кина прелази са 5G на 5.5G

tihobl
1 dan prije

BYD је преузео потпуну контролу над Мерцедес-Бензом у Кини.
Бренд Denza се трансформисао из заједничког предузећа у потпуно кинеску компанију након што је преосталих 10% Мерцедес-Бенза купио BYD.

Max
1 dan prije

Ispitivanje snaga.

© 2024 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI