SAD i Izrael trebaju stvoriti ‘Bliskoistočni NATO’ – Netanyahu

Netanyahu - Vojni savez SAD i Izraela
172 komentara

Izraelski premijer predložio je savez protiv Irana

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu predložio je stvaranje novog vojnog bloka po uzoru na NATO i nazvanog “Abrahamov savez”, usmjerenog protiv Irana.

Netanyahu je govorio prije zajedničke sjednice američkog Kongresa u srijedu. Bilo je to njegovo četvrto obraćanje američkim zastupnicima, oborivši rekord Winstona Churchilla, iako je oko 70 članova Zastupničkog doma i Senata odbilo prisustvovati iz ovog ili onog razloga.

“Amerika je sklopila sigurnosni savez u Europi kako bi se suprotstavila rastućoj sovjetskoj prijetnji”, rekao je Netanyahu u jednom trenutku. “Isto tako, Amerika i Izrael danas mogu stvoriti sigurnosni savez na Bliskom istoku kako bi se suprotstavili rastućoj iranskoj prijetnji.”

Rekao je da se “tračak” tog saveza mogao vidjeti 14. travnja, kada je Iran pokrenuo napad projektilima i bespilotnim letjelicama protiv Izraela, a SAD i UK pomogli su oboriti neke od njih.

Netanyahu je zahvalio američkom predsjedniku Joeu Bidenu “za okupljanje tog saveza”, kao i bivšem predsjedniku Donaldu Trumpu za posredovanje u “Abrahamovom sporazumu” između Izraela i nekoliko arapskih zemalja tijekom njegova mandata.

“Mislim da bismo to trebali nazvati Abrahamov savez”, rekao je o predloženom bloku nalik NATO-u.

Prema izraelskom premijeru, zemlje koje su u miru sa zapadnim Jeruzalemom ili koje to namjeravaju učiniti trebale bi se pridružiti bloku, jer je Iran prijetnja za sve njih.

“Kada se borimo protiv Irana, borimo se protiv najradikalnijeg i najubojitijeg neprijatelja Sjedinjenih Država”, rekao je Netanyahu. Kada se Izrael bori i radi na sprječavanju nuklearnog Irana, “mi ne štitimo samo sebe, mi štitimo vas”, ustvrdio je.

“Naši neprijatelji su vaši neprijatelji, naša borba je vaša borba, naše pobjede bit će i vaše pobjede”, rekao je Netanyahu američkim zastupnicima. “Znam da nam Amerika čuva leđa.”

SAD je pružao vojnu pomoć Izraelu tijekom devetomjesečnog rata s Hamasom koji je Netanyahu objavio nakon napada palestinske oružane skupine iz Gaze. Pritisnuta palestinskim i arapskim Amerikancima u Bidenovoj stranci, njegova je vlada predložila plan prekida vatre u tri faze za enklavu, ali Zapadni Jeruzalem ga nije bio voljan prihvatiti.

Izrael neće stati sve dok ne uništi vojne kapacitete Hamasa, okonča njegovu vladavinu u Gazi i ne povrati sve zarobljenike odvedene u napadu 7. listopada, rekao je Netanyahu, dodajući: “To je ono što znači potpuna pobjeda. I nećemo pristati na ništa manje.”

iranIZRAELNetanyahuSADvojni savez
Pretplatiti se
Obavijesti o
172 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Istina
1 mjesec prije

Traži savez da štiti genocid. Trebaju svi Arapi imati dobrosusjedske odnosi sa Iranom. Zašto slušati genocidase sto ih žele zavadit sa Iranom. Jel sila Izrael Sta će mu savez protiv Irana . Kome Jevreji žele dobro? Nikome.

JoeP
1 mjesec prije

Netanyahu je omiljeno lice ovde. Njegova faca je u prve tri face po ućestalosti koje su ovde sa naslovnice govorile laku noć i dobro jutro
Zamisli dana koji ti počme sa čajen i Netanyahuon 🙂

tuf
1 mjesec prije

Korumpirane kučkice u Kongresu su pljeskale svojem meceni jednom u minuti. Sami vrhovni vođa ih je morao stišavati jer je atmosfera počela previše podsjećati na kongrese sjevernokorejske komunističke partije. Na sljedećem sazivu će vjerojatno uklopiti i histerični plač.

Herc
1 mjesec prije

U sred glavnog grada USA arapska rulja pali američku zastavu, na vješalima lutak,
Ove prizore sam gledao na TV po egzotičnim državama neprijateljima USA.ali u sred Washingtona, čudno je to da niko od policije nije reagirao,ali sve se to gleda kao na mogući broj izgubljenih glasova ako organi reda pokušaju uvesti reda. Zbog paljenja simbola države ide se u zatvor uz vjerojatno protjerivanje gube sa čakijama otkle je došla ali ako ovi neće ima ko će po novoj godini

Darko
1 mjesec prije

Sad treba ovog židovskog štakora napuniti s olovom. Ili bilo tko tko ga sretne..

onaj najglu...Dalton
1 mjesec prije

Netanyahu bi se trebao kandidirati za predsjednika SAD…
U Kongresu je dobio više ovacija nego ijedan američki predsjednik ikada.

P.S.
Jennifer Lopez je donirala je 4,5 milijuna dolara palestinskom narodu…
Ovaj novac će se koristiti za hranu i medicinsku skrb za stanovnike Gaze.

P.S.S.
Kanyea West je sa ženom Biancom Censori bio u Rusiji…
Izgleda da je Moskva je vrlo skup grad.
Eno mu žena po povratku u Ameriku ulicama hoda gola…

1 mjesec prije

Naši neprijatelji su vaši neprijatelji, naša borba je vaša borba, naše pobjede bit će i vaše pobjede”, rekao je Netanyahu američkim zastupnicima. “Znam da nam Amerika čuva leđa.”

Proslijediti ovo u Hag , molim…

Hahahaha
1 mjesec prije

SAD su na bliskom istoku? Moram ponovo uzeti u ruke knjigu iz geografije za sedmi razred osnovne škole

1 mjesec prije

Znaci on ima informacije da su neke arapske drzave spremne na takav savez.
To ako bi se ostvarilo doslo bi kao u evropi, ameri i izrael bi huskali i prodavali oruzje dok bi netko drugi ginuo.
Kina je odradila dobar posao, po drugi put su organizirali veliku pomirdbu. Red je da ovi organiziraju svoj pakt ukljucivo iran.

1 mjesec prije

Pišem već neki period da slijedi invazija na BI …Situacija je užarena ..

1 mjesec prije

Putin /Asad , sastanak u Moskvi i izjava da se na BI sprema opasna situacija , Sirija uključena u opasne planove..

Lucija, prva
1 mjesec prije

“List of military alliances” Wikipedia

Predlažem pogledati. 🙂🙃

Saudijska Arabija je već 2021. sklopila takav sporazum sa Rusijom.
Mislite da bi bez toga radili neke stvari?
🙂

Npr Katar ima takav sporazum sa USA.
Tko zna što sad misle…

Zeljko
1 mjesec prije

Smiješno je “pratiti” pojedine “komentatore koji u jednom “komentaru” za jedan tekst komentiraju jedno a u svom “komentaru” na drugi tekst demantiraju sami sebe a takvih je mnogo na portalu! Znači oko Bibijevog posjeta ne valja ali valja sve vezano za “naranđastog narcisa” koji je najveći poklonik “šefa” mu Bibija! I ja redovito, nije bitno što se kaže/ napiše nego tko to kaže/ napiše dobijam salve uvreda kada kažem da su “plavi” i “crveni”, dvije strane iste medalje, nije “go.no” nego “ka.a”! Ovo u /kod “velikog brata” podsjeća na Kimovu državu, samo još da počnu i plakati ali i to ide uskoro! Rezime, nemojte misliti da ja “podilazim” ikomu jer sam prije dva mjeseca bio u/ kod “velikog brata” jer od polovice 2025. od napunjenih 60 godina “starosti” stječem uvjet za i njihovu mirovinu i vidio sam da su podjele ogromne i umjesto da se “komentatori”, posebice sa istoka, raduju… Čitaj više »

Max
1 mjesec prije

Zec bi letio na leđima orla.

Gargamel
1 mjesec prije

odavno ovaj surađuje sa amerikom, a ovo sve je još jedna predstava za narod kao da se narod nešto pita.

držnedaj
1 mjesec prije

Puknut će i zioosovina jednog lijepog dana. Gaza je dokazala da nema boga, bar onako kako ga zamišljamo i kavim ga prestavlja matrix.

Jure
1 mjesec prije

Prema pisanju portala The Cradle Natanyahu je u Jewmerici dobio zeleno svjetlo za napad na Libanon …..

tihobl
1 mjesec prije

A sa kim ce sklapati savez na Bliskom istoku kad ga podrzavaju samo Jordan i Bosna?

1 mjesec prije

Čovječanstvo je izazvalo Stvoritelja
i iz tog razloga će piti gorku čašu patnje.

1 mjesec prije

Ovaj bezbožni i zao narod slijedi stope starih stanovnika Sodome i Gomore,
čija zloća čak nije bila tako velika kao ova današnjih ljudskih bića.
 
Moć Muhameda i njegovih nasljednika prestrašit će gotovo sve narode, a time će zahvatiti i cijelu Europu. Doći će vatra, krv, propast i gotovo potpuno uništenje. Bit će velike napetosti i bijes će rasti protiv djece nezahvalnosti. To će se dogoditi zbog odvratnosti onih koji grade Babilon, djeluju nepošteno, zlobno i grijehom.

1 mjesec prije

Kazna je blizu, Božja pravda se nadvila nad svijet.

Men
1 mjesec prije

NE komunisticka nego SFRJ, dakle socijalisticka je jos onda ukinula diplomatske odnose s Izraelom, to je bio jedan od razloga zasto je Jug. trebalo srusiti. Ako se danas ne zove natovska Hrvatska sto jeste zasto bi se Jug. zvala komunisticka sto nije nikad bila?

Drago
1 mjesec prije

Mozda i bude nesto od tog saveza,ako budete postojali u iducih 5 god

Crescent
1 mjesec prije

Rusija je zabranila ulazak u zemlju nekim japanskim direktorima Toyote iz japanske vlade protestiraju, LOL ovo je za smijanje

Marko
1 mjesec prije

Čelnik manjine u Senatu Mitch McConnell u četvrtak je pohvalio govor izraelskog premijera Benjamina Netanyahua američkom Kongresu dan ranije, rekavši da je to bio “snažan govor”. AMERIKA JE GOSPODAR KAOSA

goran
1 mjesec prije

dolijat češ tico prije ili poslije

vrlodrag
1 mjesec prije

Sa židovima u Izraelu nemam problem. Mogu za sebe kazati da sam i ja na neki način cionist jer smatram da je Izrael riješenje za židove. Jednostavno moraju imati svoj komad zemlje i državu na njemu.
Čisto da se nebi miješali u život drugima i kvarili druge zemlje i narode.

Ono sa čim imam problem jeste čitav jedan nakot židovskih degenerika po zemljama zapada. Od Rusije Ukrajine Francuske Njemačke do SAD-a.

To su ljudi koji su u svakoj zemlji peta kolona. Uvijek za posebna prava sebi stalno neka prava za manjine. Aktivno potiču imigraciju crnaca i muslimana. Uvijek na strani degeneričnih homoseksualaca. Sad se spremaju Isusa u SAD proglasiti antisemitom a svi znamo što to znači.

Samo pogledati na što danas amerika nalikuje. Postala je zemlja odvjetnika i doktora.

1 mjesec prije

RT
Američka policija više ne vjeruje FBI-u – izvješće
Agencija je postala otvoreno stranačka i služi političkim ciljevima, rekli su zviždači..

Pucaju po šavovima na sve strane ..

Perun
1 mjesec prije

Mokri snovi ovog ratnog zlocinca u amerikanskom kongresu i njegovo bolesno izlaganje ….dosao je moliti za pomoc ili samo da mu guzi…ca vidi puta ….Kome Jevreji zažele dobro taj je blesav i ne razumije što taj parazitski narod ima u kolektivnoj svijesti ako je uopce ima ….SFSN…

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI