SAD legitimizira terorizam – Moskva

Anatoly Antonov
20 komentara

Šutnja Washingtona u odnosu na izvješća da je Ukrajina digla u zrak plinovod Sjeverni tok je smicalica, rekao je ruski izaslanik u SAD-u

Ruski veleposlanik u Washingtonu Anatolij Antonov optužio je SAD da pokušavaju prebaciti krivnju za sabotažu plinovoda Sjeverni tok 1 i 2 na svoje “marionete” u Ukrajini.

Glasnogovornik američkog Vijeća za nacionalnu sigurnost John Kirby rekao je novinarima u četvrtak da “neće komentirati” izvješće Wall Street Journala u kojem se navodi umiješanost Ukrajine u napad na Sjeverni tok.

Antonov je u objavi na Telegramu u petak rekao da je nevoljkost Washingtona da se pozabavi tim pitanjem “indikativna” i predstavlja “latentnu legitimizaciju terorizma, čak i kada se radi o teritoriju njihovih vlastitih saveznika”, dodajući “u stvari, SAD je pisanje ‘bjanko čeka’ za slične zločine u budućnosti.”

WSJ je u srijedu izvijestio da je napad 2022. koji je uništio ključnu energetsku infrastrukturu izgrađenu za isporuku ruskog plina Njemačkoj i ostatku zapadne Europe planirala skupina ukrajinskih vojnih zapovjednika i poslovnih ljudi.

Prema izvorima američkog medija, ukrajinski čelnik Vladimir Zelenski prvobitno je odobrio operaciju. Navodno je to kasnije pokušao otkazati, nakon pritiska CIA-e, ali mu je tadašnji glavni zapovjednik zemlje Valerij Zalužni rekao da je prekasno da to učini, budući da je diverzantska skupina već bila poslana i nije bilo način da ga kontaktirate.

Šutnjom administracija američkog predsjednika Joea Bidena “pokušava zauzeti povoljnu poziciju vanjskog promatrača. Oni žele da svi zaborave neugodne izjave američkog vodstva o važnosti uništavanja plinovoda”, rekao je Antonov.

U veljači 2022. Biden je otvoreno upozorio da ako Rusija pokrene vojnu operaciju protiv Ukrajine, “više neće biti Sjevernog toka 2. Mi ćemo tome stati na kraj”.

Dužnosnici u Washingtonu “nastoje svu odgovornost [za uništenje Sjevernog toka] prebaciti na svoje ukrajinske marionete. Iako savršeno dobro razumiju da Kijev neće poduzeti nijedan korak bez ‘zelene ruke’ iz Washingtona”, naglasio je veleposlanik.

Prema riječima Antonova, Rusija će sa svoje strane nastaviti raditi na identificiranju i odgovaranju “pravih krivaca” za eksplozije Sjevernog toka i pobrinuti se da se takvi napadi ne ponove u budućnosti.

Najviši dužnosnici u Moskvi, uključujući ruskog predsjednika Vladimira Putina, ranije su upirali prstom u Washington, tvrdeći da će on najviše dobiti od sabotaže koja je poremetila opskrbu ruske energije u EU, što je blok prisililo da se oslanja na skuplje američke isporučen ukapljeni prirodni plin.

Početkom 2023. novinar Seymour Hersh, dobitnik Pulitzerove nagrade, izvijestio je da su ronioci američke mornarice pod pokrićem NATO-ove vježbe podmetnuli eksploziv na cjevovode Sjevernog toka, te da su ga kasnije detonirali po Bidenovom nalogu. Bijela kuća odbacila je Hershova otkrića kao “krajnje lažnu i potpunu fikciju”.

Anatolij AntonovrusijaSADSjeverni tokTerorizam
Pretplatiti se
Obavijesti o
20 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Max
1 mjesec prije

To ćine svuda

hiber
1 mjesec prije

Ovo je zanimljiva inačica velikih misli Velemastora koji kaze bolje izginuti u SVO nego votka. Ovdje, malo smo se zapili, pa smo digli Sjeverni tok u zrak. Ukratko, WSJ kao glasilo Demokratske stranke izvuklo je suludu priču iz naftalina u koju jedino vjeruje Krrmlj. Valjda oni jedino vjeruju u priču da je 5 sati Cesne dovoljno da voziš Boing?

Dokručilomi
1 mjesec prije

Sada možemo “recipročno” čitati među redovima svjetske potpisane ugovore i nekakva prava. Rusija može na svom teritoriju, i ne može joj nitko zabraniti, isprobavati nuklearna oružja. Jedna mala taktička na okupirano područje nakon izvlačenja civila, Rusiji ne bi značila baš ništa što se teritorija tiče kolika je.

Darko
1 mjesec prije

Ameriku je trebalo okinuti još za W2W a ne dozvoliti da se to leglo fašizma razvije do ovih razmjera i ugrožava cijeli svijet. Znamo da su i do 1943. pomagali Hitlera kao što sada pomažu Zelenskog. Na kraju budu opet pretrčavali na drugu stranu kao što su i za W2W. Za Ameriku je spas Trump jer ako dođe na vlast ona obojena glupača evo nas u W3W.

Zmaj-nаjpraviji
1 mjesec prije

Ta tvorevina je ogromna teroristička organizacija koja samo glumi državu, pa je i logično da legitimizira terorizam. USA je nastala na teroru i genocidu. To im je postalo tradicija, narodni običaj.

Lucija, prva
30 dana prije

Predlažem onima koji ne znaju ćirilicu da ovo prevedu. Ovo očekuje USA u drugoj polovini 2025. Trumpu će super biti. Btw neki najavljuju i ubrzano spremanje USA za rat. Naravno, počeo je s javnim dugom, ali to sam izbacila jer svi znaju. “Доспеће дуга према мањим банкама се очекује већ скоро две године и велике банке и ФЕД су се спремиле како да га санирају. Дакле, предвиђено банкротство око 500 банака у САД (због немогућности да рефинасирају доспеле а ненаплаћене кредите) у наредних годину дана неће довести непосредно до слома финансијског система. Али ће узроковати повећање неповерења у банкарски сектор, банкротство значајаног броја предузећа која неће добити нове кредите и, што је најважније, велики број средњих инвестотора, који послују углавном на територији једне државе чалнице САД, остаће без банке која је спремна да их прати у њиховим пословним активностима. То место банака које су банкритирале на тржишту финансија заузеће ионако… Čitaj više »

Lucija, prva
30 dana prije

Nastavak: “Нема ни потребног броја инжењера ни радне снаге и тешких машина, потребног материјала. А задуживање је по високим каматама, тако да све то заједно битно смањује конкурентност америчке привреде и последично такође има рецесивни утицвај. Истина на средњи рок, пошто у првом тренутку трошење пара на име преузетог дуга даје импулс расту привредних активности.           Док све не дође на наплату.           Висока референтна каматна стопа (тренутно преко 5%) води смањењу привредних активности и снижењу инфлације. Делује рецесивно. Али, код губитка посла и нових заопшљавања често долази до пормене струтуре запослених. Послове у новом заопшљавању добијају избеглице. А оне много мање троше.           Прво зато што пристају на мању плату. А друго, зато што су и дошле да би уштеделе. И то делује додатно рецесивно.           Велики западни медији ће најчешће рећи да је поремећај на берзи „корекција“, психолошки ефекат због страха од рецесије у Америци и слично, али… Čitaj više »

Lucija, prva
30 dana prije

“РУСКЕ оружане снаге су током борби на курском фронту уништиле до 2.860 припадника Оружаних снага Украјине, 41 тенк и 213 других оклопних возила, саопштило је Министарство одбране РФ.

И прецизирало: „Током 16. августа губици Оружаних снага Украјине достигли су 220 војника и 19 оклопних возила“.

Ово је, по свим проценама, почетак краја украјинске формације (10-12 хиљада војника и официра) која је продрла у Курску област… “, faktor.org ostatak na tekstu o nacistima i penziću

Lucija, prva
30 dana prije

Off topic: NASA uzvraća udarac (ne daju im lovu) “Al Gor je govor održao 2007. godine kada je primao Nobelovu nagradu za kampanju o klimatskim promenama. Posle sedam godina, i dalje se nije desilo ništa od njegovih predviđanja. Štaviše, sudeći po istraživanjima, ledena kapa severnog pola u poslednje dve godine nije se smanjila već se povećala i to čak oko 43-63 %, što zavisi od načina merenja. 👉👉Do ovih podataka je došla NASA-ina svemirska stanica. U poslednje dve godine, led je prekrio područje od 1,7 miliona kilometara kvadratnih, što je oko 43% porasta ledene mase na severnom polu. 😄 Ima još: 👉”Prema podacima danskih Instituta za meteorologiju, za dve godine, led se proširio za čak 63%, sa 2,7 miliona kilometara kvadratnih na 4,4 miliona. Satelitski snimci su pokazali da, osim što se ledena masa širi, ona i očvršćava. „Led postaje deblji, pa i automatski otporniji na dalja otapanja“, rekao je… Čitaj više »

gigi pinna
30 dana prije

Samo kukate – suzdržavate se cijelo vrijeme, laprdate o nekakvim pregovorima, a rat vam bijesni u zemlji. Vladimir Z. i Sjeverni tok? Ovo je Alan Ford?

© 2024 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI