SAD moraju izaći iz Ukrajine – Trump

Trump - Kongres 6 sijecnja
30 komentara

Washington riskira da zaglavi u još jednom vječnom ratu, ustvrdio je bivši predsjednik

Sjedinjene Države trebaju jasnu izlaznu strategiju za ukrajinski sukob, rekao je Donald Trump pristašama na predizbornom skupu, inzistirajući na tome da ni njegova demokratska suparnica Kamala Harris ni predsjednik Joe Biden nemaju takav plan.

“Biden i Kamala su nas uvukli u ovaj rat u Ukrajini, a sada nas ne mogu izvući. Ne mogu nas izvući”, rekao je bivši predsjednik okupljenima u utorak u Savani u Georgiji, ponavljajući svoje obećanje da će odmah prekinuti sukob ako bude ponovno izabran.

“Mislim da smo zapeli u tom ratu osim ako ne postanem predsjednik. Ja ću to srediti. Ja ću pregovarati; Ja ću nas izvući. Moramo izaći. Biden kaže: ‘Nećemo otići dok ne pobijedimo’”, ustvrdio je Trump.

“Što će se dogoditi ako Rusi pobijede? To je ono što oni rade – vode ratove. Kao što mi je netko neki dan rekao, pobijedili su Hitlera; potukli su Napoleona. To je ono što oni rade. Bore se. I nije ugodno” – rekao je Trump.

Na još jednom predizbornom skupu u ponedjeljak, republikanski kandidat je ustvrdio da Vladimir Zelenski “jako” želi da Harris pobijedi jer, sve dok su demokrati na vlasti, ukrajinski čelnik odlazi sa 60 milijardi dolara svaki put kad dođe u SAD.

Zelenski je trenutno u SAD-u, gdje se očekuje da će se sastati s predsjednikom Joeom Bidenom, potpredsjednicom Kamalom Harris i članovima Kongresa kako bi im predstavio svoj “plan pobjede”, koji se, umjesto da uključuje razgovore, vrti oko toga da se Moskva nekako prisili na podnošenje.

Ukrajinski dužnosnici također su tvrdili da je Zelenski planirao vidjeti Trumpa. Međutim, dužnosnik Trumpove kampanje rekao je za AP da takav sastanak još nije zakazan.

Tijekom boravka Zelenskog, SAD namjerava objaviti još jednu seriju vojne pomoći Ukrajini od 375 milijuna dolara, izvijestio je AP u utorak navečer pozivajući se na anonimne izvore u Washingtonu. Paket bi uključivao projektile za lansere HIMARS, kazetne bombe za ukrajinske borbene zrakoplove i drugo streljivo koje će dolaziti iz američkih vojnih zaliha.

Prema računici Pentagona, SAD je pružio Ukrajini više od 56 milijardi dolara izravne vojne pomoći od veljače 2022. U travnju je SAD odobrio paket vojne pomoći Kijevu od 61 milijarde dolara nakon višemjesečnog protivljenja nekih republikanaca. Ukrajinski dužnosnici zabrinuti su da bi Trump mogao prekinuti dotok vojne pomoći.

Donald TrumpRatrusijaSADukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
30 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Mačak
2 sati prije

USA, GB, Rusija
Garanti integriteta Ukrajini, Budapest Memorandum

Tupko Glupko
2 sati prije

Za Vijetnam i Afganistan im je trebalo 20 godina da se povuku.
Protiv najjače nuklearne sile Rusije u njihovom neposrednom susjedstvu uvrh glave 4 godine.
Treba napomenuti da je upravo Trump inicirao povlačenje američkih trupa iz Afganistana.

JoeP
1 sat prije

Ala koje silovanje uma sa likovima kojima se peta slika i onda huška na rat ka sad sa Trumpom za vrime kojega je od 2016 – 2021 u Ukrajinu upucano 50 miljardi dolari kako bi zamantani Ukrajinci bili soremni na rat, a masu njih bliskih vlasti drmnili lovu u pobigli.
Kad je doša na vlast svugdi je pisalo kako je Trump reka da će povuć američku vojsku iz Sirije.
Diga je godišnju vojnu pomoć Izraelu sa 10 na 12 miljardi kako bi se Izrael bolje spremija za ovi rat.
I onda se većina počme palit pro i kontra bez da se pogleda u zrcalo kako bi vidili da mediji rade šimije o njih. I tako non stop, nema odmora dok traje percepcijska obnova.

držnedaj
1 sat prije

Ovdje ima hrpa komentatora koji bi najradije da Narandžasti nema šanse.. i da rat ide pošto-poto dalje. da se Slaveni međusobno tamane… da BlackRock i Wallstreet pune kase i akcije… lud zbunjenog

samo u prolazu
1 sat prije

Zakuhali, poslali u smrt stotine tisuca, u progonstvo milione…sad se povlace a EU nek se nosi…uz takve “saveznike” EU neprijatelji niti ne trebaju 🙁

Odgovor EU treba biti, i mi se povlacimo, ponovo pocinjemo uzoz jeftinih energenata, obnavljamo ugovore s Rusijom i KInom i krecemo u obnovu EU. US .i.

negenocidas
1 sat prije

melani trump reče donaldu: ti moraš izaći iz stormy daniels!

društvo mrtvih pjesnika
1 sat prije

“Čovječe pazi da ne ideš malen ispod zvijezda!

Pusti da cijelog tebe prođe blaga svjetlost zvijezda!

Da ni za čim ne žališ kad se budeš zadnjim pogledima rastajo od zvijezda!

Na svom koncu mjesto u prah prijeđi sav u zvijezde!”

© 2024 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI