SAD ne mogu ući u trag vojnoj pomoći od 62 milijuna dolara poslanoj Ukrajini

Americka vojna pomoc Ukrajini
27 komentara

Pentagon ne zna jesu li obrambeni predmeti “izgubljeni ili uništeni”, pokazalo je istraživanje

Ministarstvo obrane SAD-a ne može locirati oružje vrijedno 62 milijuna dolara dano Ukrajini, navodi se u izvješću objavljenom u srijedu.

Zaključke je predstavio glavni inspektor Pentagona nakon procjene o tome nadzire li Ministarstvo obrane učinkovito obrambene artikle dostavljene ukrajinskim oružanim snagama.

“Nadzorni pas” je otkrio da je od kraja studenog prošle godine ukupno 62,2 milijuna dolara hardvera namijenjenog poboljšanom nadzoru krajnje upotrebe (EEUM) prijavljen kao nestao. Među njima su uređaji za noćno promatranje, protutenkovske rakete Javelin i jedinice za lansiranje projektila.

Prema izvješću, američki Ured za obrambenu suradnju (ODC) u Ukrajini “ne može reći koji su od ovih predmeta izgubljeni, a koji su uništeni.” Ukrajinska vojska još nije dala pojašnjenje, dodaje se.

ODC radi u partnerstvu s ukrajinskim Ministarstvom obrane i oružanim snagama kako bi Kijevu osigurao opremu i obuku u njegovom sukobu s Rusijom. Ukrajinska vojska izvješćuje ODC o korištenju opreme koju su dostavili Amerikanci.

Ured glavnog inspektora također je utvrdio da su prijave o gubicima podnošene nakon prosječno 301 dan, otprilike 10 puta duže od potrebnog roka.

“Ovo povećava rizik da bi Ministarstvo obrane moglo izgubiti odgovornost za obrambene artikle označene EEUM-om koji su isporučeni Ukrajini”, stoji u dokumentu.

U izvješću se navodi da je izvan opsega istrage utvrđivanje je li bilo “preusmjeravanja” vojne pomoći. Navodi o kriminalnom ponašanju u vezi s američkim oružjem poslanim Ukrajini se istražuju, dodaje se.

U siječnju je nadzorni pas izvijestio da Pentagon nije uspio pravilno pratiti vojne zalihe u vrijednosti od milijardu dolara dane Ukrajini, te da je velik dio poslane opreme bio “delinkventan”.

Između veljače 2022. i lipnja ove godine Washington je Ukrajini pružio približno 51,2 milijarde dolara vojne pomoći, uključujući sustave protuzračne obrane i streljivo, protuzračne rakete, topničke rakete, protuoklopne sustave, tenkove i helikoptere.

PentagonSADukrajinavojna pomoć
Pretplatiti se
Obavijesti o
27 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Sparkling
2 dana prije

Ha,ha. Ovi kao da su kopirali Alan Forda.
62 miliona nisu nestali, nisu nikad ni stigli do Ukraine. Halo Bing, imam neki novac položit na Kajmane. No problem, znaš da je provizija 20%.
Lp

Гавран
2 dana prije

Neka se u potpunosti oslone na Jevrejski lobi. Izdaci će biti praćeni do u cent!

Ivana Podravec
2 dana prije

62 milijuna ! Sitnica za Zelenskog i njegovo društvance cionista . Naučeni su na veliku lovu .

Gad
2 dana prije

Provjerite po ulicama Monaca.

tihobl
2 dana prije

Koga ovi ameri farbaju?
nestalo je oruzja vrijednog milijarde, a oni su otkrili samo 62 miliona.
Javelini i druge igracke nisu stigle do Kijeva, vec su naoruzali islamske spavace po EU.

ljena bitanga
2 dana prije

Prezentiranje bude da bi prikriti krdo slonova!

Josip
2 dana prije

Sve su to podijelili ukrajinski i americki lopovi. A koliko se tek nakrala ova krmaca Urdula?

Veliki Super Prvi Pravi Zmаj
2 dana prije

Nema veze. Sve to narod, proleterijat plaća. Šatori nisu skupi u USA, a ima i mnogo mjesta za kampovanja, a hrana u kontejnerima je besplatna.

Max
2 dana prije

Možda je u Libanonu.

gigi pinna
2 dana prije

Nestalo “samo” 62 milijuna USD?
Što bi tek bilo da je Ukrajini 1991. ostao njezin kontingent sovjetskog nuklearnog oružja? Prodali bi ga prvoj bitangi s parama koja bi naišla. Da nije tragično, bilo bi komično.

zbljuvvv
2 dana prije

ahahahaha kako je sve to posteno i institucije uvijek rade svoj posao

zbljuvvv
2 dana prije

no business like war business

Dokurčilomi
2 dana prije

Nisu mogli pronaći ni milijarde koje su slučajno osvanule na računu Al kaide i ona pomoć s toyotama koja je završila također slučajno kod terorista glavosjeka.

Bruno
2 dana prije

Ma je li to moguće? Pa u Americi su svi pošteni, ne bi oni prodavali isto oružije 2-3 puta. To su sigurno Zeleni mafijaši, a goloruke Ukrajince šalju u mlin za meso. Baš su kvarni ovi Amerikanci. A pošteni.

nessy
1 dan prije

A prije par dana clanak, od 60 miljardi koje su im dali ameri, fali 500 miljuna? To je izgleda postalo uobicajeno, nitko se puno ne uzbudjuje, kladio bih se da dobar dio tog ‘manjka’, nekako nadje put natrag do velikodusnih donatora. Naravno, oprano, cisto, da ne moze biti cistije.

Tito
10 sati prije

Imaju i oni HDZ i svog AP,sve to oni zamrače negdje

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI