SAD nikada ne smije biti ‘polje smrti’ – Biden

Trump i Biden, Americki izbori
16 komentara

Predsjednik je pozvao naciju da “snizi temperaturu” političkog diskursa nakon pokušaja atentata na Donalda Trumpa

Američki predsjednik Joe Biden pozvao je Amerikance da se suzdrže od nasilja u obraćanju iz Ovalnog ureda u nedjelju, govoreći 24 sata nakon što je njegov suparnik Donald Trump preživio pokušaj atentata.

Predsjednik je rekao da Amerikanci moraju “izaći iz silosa” gdje ljudi čuju samo stavove s kojima se slažu, ističući da su “neslaganja neizbježna” u demokratskoj zemlji i pozivajući sve da “smanje temperaturu u našoj politici”.

“U Americi nema mjesta za ovakvu vrstu nasilja. Svako nasilje. Razdoblje. Nema izuzetaka. Ne možemo dopustiti da se ovo nasilje normalizira”, rekao je Biden.

Dok je još jednom osudio pokušaj atentata na Trumpa na predizbornom skupu u Pennsylvaniji, također je istaknuo nekoliko nedavnih incidenata, uključujući upad Trumpovih pristaša u zgradu američkog Kapitola 2021., zavjeru za otmicu guvernerke Michigana Gretchen Whitmer 2020. i napad 2022. o suprugu bivše demokratske predsjednice Predstavničkog doma Nancy Pelosi.

“Politika nikada ne smije biti malo bojno polje i, ne daj Bože, stratište”, rekla je predsjednica. Dodao je da se razlike moraju rješavati mirnim putem, raspravom i izborima, “a ne mecima”.

“Moć da se promijeni Amerika uvijek bi trebala biti u rukama ljudi, a ne u rukama potencijalnog ubojice”, rekao je.

U subotu je napadač koji je kasnije identificiran kao Thomas Matthew Crooks ispalio nekoliko hitaca u Trumpa dok je držao govor na otvorenoj pozornici u Butleru u Pennsylvaniji. Bivšem predsjedniku metak je okrznuo desno uho, ali je inače bio neozlijeđen. Jedan gledatelj je poginuo, a još dvoje je ranjeno. Crooksa su ubili agenti tajne službe.

Iako su napad naširoko osudili i republikanci i demokrati, Trumpove pristaše tvrdile su da su demokrati i mediji krivi za poticanje mržnje protiv Trumpa.

Predsjednik Predstavničkog doma republikanske stranke Mike Johnson pozvao je zemlju da se “vrati uljudnosti”. Govoreći na CNN-u, rekao je da SAD treba “jedinstvenu poruku”, s obzirom na “užareno okruženje i političku podjelu u ovoj zemlji”.

atentatBidenDonald TrumpSAD
Pretplatiti se
Obavijesti o
16 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Josip
1 mjesec prije

Biden sere a sve to radi banda njegovoh demokrata. Vrijeme je da Trump to rastjera..

Kopf
1 mjesec prije

ISTINA – demokrati i mediji krivi za poticanje mržnje protiv Trumpa.

eks
1 mjesec prije

Pre 7 dana Bajden je u telefonskom razgovoru sa donatorima rekao : “Vreme je da ciljamo u Trampa” . To je napisao-obelodanio Kenet. p. Vogel , reporter Njujork Tajmsa u postu.

Gad
1 mjesec prije

Ubijanje i pljačke svih vrsta su vam dio kulture. U čemu je sad priblem?

tihobl
1 mjesec prije

Sto ne pricamo o atentatima na cipovanog Bajdena?
Podode ga antidron puskom, izgubi signal i okrene da se rukuje sa nevidljivim ljudima ili se smandrlja niz stepenice. Ako je usred govora pocne lupati gluposti.
To je daleko gore od ogrebotine na uvu.

nastran
1 mjesec prije

sad briše guzuicu?

abc
1 mjesec prije

Američka izvozna kultura se vratila u domače dvorište.

Steve
1 mjesec prije

Dakako da Amerika ne sme ali zato sme ceo svet…

Zorule
1 mjesec prije

“SAD nikada ne smije biti ‘polje smrti’”
Zar nije oduvjek i bilo? Ulice su vam ratna zona, svakih mjesec dva imate negdje masovnu pucačinu. 4 predsjednika ubijena, 3 neuspjeli atentat, 15 pokušaja atentata. Ja bih rekao da je to sasvim normalno stanje za SAD.

Max
1 mjesec prije

Licemjerje.

Bruno
1 mjesec prije

Gdje živi ovaj kreten? Čita li statistiku u SAD.Pa svako malo neki mulac pobije 20-30 učenika. Najveći broj ubojstava u svijetu, najviše zatvorenika u svijetu. Ima ih koliko i Hrvatsak stanovnika. Plan je iseliti Hrvate i naseliti ih američkim zatvorenicima, a i naselili su dovoljan broj šarenih za odstrel.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI