SAD obećavaju još 2,3 milijarde dolara oružja za Ukrajinu

Amerika (SAD) i Ukrajina
20 komentara

Američki ministar odbrane Lloyd Austin sastao se u utorak u Pentagonu sa svojim ukrajinskim kolegom Rustemom Umerovom, gdje je rekao da će Washington uskoro objaviti dodatnih 2,3 milijarde dolara vojne pomoći Kijevu. Ostin je također dobio novosti o “dinamici na terenu” u sukobu Ukrajine s Rusijom i uvjerio Umerova u “nepokolebljivu podršku Washingtona”.

Tokom sastanka, američki zvaničnik je istakao američke napore da ispune  “najhitnije” vojne potrebe Ukrajine, uključujući 2,3 milijarde dolara dodatne sigurnosne pomoći koja će “uskoro biti objavljena”, rekao je sekretar za štampu Pat Ryder.

Pentagon tek treba da otkrije tačan sadržaj sledeće pošiljke oružja, ali će paket navodno uključivati ​​”značajan broj” raketa presretača protivvazdušne odbrane.

“Ponosan sam što će SAD uskoro objaviti više od 2,3 milijarde dolara nove sigurnosne pomoći Ukrajini. Ovaj paket pod predsjedničkim ovlastima za povlačenje osigurat će više presretača za protuzračnu odbranu, protutenkovskog oružja i druge kritične municije iz američkih zaliha”, rekao je Austin. Kijev navodno upravlja s najmanje četiri sistema Patriot, koje su obezbijedile SAD i Njemačka, ali ukrajinski Vladimir Zelenski zatražio je najmanje 25 jedinica za pokrivanje potreba zemlje u sukobu s Rusijom. Washington, međutim, nije bio voljan da pošalje više lansera, umjesto toga ohrabrujući svoje evropske saveznike da podijele svoje protivvazdušne sposobnosti s Kijevom.

Kremlj je više puta upozoravao da strane vojne isporuke Ukrajini neće spriječiti Rusiju da ostvari svoje ciljeve i da će samo produžiti sukob. Moskva je naglasila da isporuka oružja, razmjena obavještajnih podataka i obuka ukrajinskih vojnika znači da su zapadne nacije direktno uključene u borbe.

rusijaSADukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
20 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
eks
2 dana prije

Znači , nema više foliranja demokratije i da se Kongres pita za novac i oružje za NATO-Ukrajinu . Konačno skinuli su maske i sada vidimo da je američka demokratija velika laž . Ali , bolje je ovako , da se više ne foliramo . USA je imperija zla .

trolling queen
2 dana prije

Lloyd mora nekako izravnati pokradene novce i manjak oružja po skladištima – kako ne bi “slučajno” bio kriv, ako izaberu Trumpa i ako “slučajno” Trump dovede na čelo ministarstva obrane nekog pravog vojnika koji znaju kakvo je pravo trenutno stanje stvari u američkoj vojsci. Katastrofalno, mjereno mjerilima DEI i ESG-a, ne nikakve obrane, niti vezano uz vojna pitanja. Napomenuti ću zadnji put ovdje – nije Trump ili Biden američki čovjek; nije LePen ili Macron francuski čovjek; nije Putin ruski čovjek; niti je AP hrvatski čovjek – vladajuća kamarila svijeta se odvojila u zasebni balon i orkestrirano postavlja stvari onako kako njima odgovara. Što nema veze sa realnošću. I što će neminovno propasti. Najgluplji su oni koji pišu kako je socijalizam i nekakva socijalna pravda rješenje. Nije, baš kao niti državni intervecionizam, ili liberalni kapitalizam. Ukoliko i kada budemo uspjeli se riješiti svih “vladara” svijeta, ali prvenstveno ove iluzije od monetarnog… Čitaj više »

Bruno
2 dana prije

Narodna poslovica :”Nema džabe ni u stare babe.” Koja pomoć. Kako reče Laza Lazarević “Sve će to narod pozlatiti.” Iz Afganistana, Indije , Pakistana i arapskog svijeta, kada ih pomagači nasele u Ukrajinu.

nastran
2 dana prije

sastaše se Oran Gutan i Vep Ar radi dogovora o nastavku ludila

Mučki Provokator
2 dana prije

Amerikenjcima biznis cvijeta, rat im je vajka bia brat !

Max
2 dana prije

Vreća bez dna.

Darko
1 dan prije

A do sada su se Black Rock i Monsanto upisali na skoro 70 % ukrajinske najplodnije zemlje. Nema šta, pomoć će stizati i zaduživati ukrajinske budaletine sve dok im se ne upišu na svu imovinu i ne skinu im gaće do kraja. A tada će Zelenski zbrisati u USA ako ga prije toga ne ubiju. Za Ukrajinu je spas da kapitulira i da dođe u Ruske ruke pa da Rusi izbriše sve američke i europske hipoteke koje su stavili na njihovu imovinu za danu pomoć u novcu i oružju. Jer i ova krmača Ursula radi isto pod izlikom EU “pomoći” da se ubije što više slavenskih naroda i preotme njihova imovina. To bi bio veliki cirkus da USA i EU ostanu bez svega za kaznu..

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI