SAD postaje ‘neoliberalna diktatura’ – Moskva

Maria Zakharova
20 komentara

State Department je u srijedu uveo nove sankcije ruskim medijima

Ponovljene sankcije za ograničavanje slobode ruskih medija u SAD-u ukazuju na eroziju demokratskih vrijednosti u Washingtonu, izjavila je glasnogovornica Ministarstva vanjskih poslova Maria Zakharova.

Glasnogovornica je to komentirala za RIA Novosti na marginama Istočnog gospodarskog foruma u Vladivostoku u srijedu, samo nekoliko sati nakon što su SAD uvele novi krug sankcija.

Washington je u prošlosti uveo stroga ograničenja ruskim medijima, istaknula je Zakharova. Nametanje ovih novih sankcija “svjedoči o nepovratnoj degradaciji demokratske države u Sjedinjenim Državama i njezinoj transformaciji u totalitarnu neoliberalnu diktaturu”, rekla je, dodavši da su novinske kuće postale “monet za pregovaranje u stranačkim sporovima, a javnost je namjerno zaveden insinuacijama o mitskom uplitanju u ‘demokratske procese’.”

Napadi na ruske medije “rezultat su pažljivo promišljenih operacija” koje su planirale obavještajne službe i koordinirale s glavnim medijima, rekla je Zakharova. Cilj je, ustvrdila je, “sterilizirati nacionalni i – u budućnosti – globalni informacijski prostor od bilo kakvih oblika suprotnog mišljenja”. Ovaj novi “lov na vještice” ima za cilj držati “pučanstvo u stanju trajnog stresa”, kao i izgraditi imidž “vanjskog neprijatelja” – u ovom slučaju Rusije, rekla je dalje.

Unatoč tome, postoji potražnja za medijskim izvještavanjem od strane RT-a i drugih ruskih izvora vijesti, dodala je Zakharova.

U srijedu su Ministarstvo pravosuđa, Državno ministarstvo i Ministarstvo financija objavili zajednički napor da se sankcijama i kaznenim prijavama usmjere na ruske medije – uključujući RT – i pojedince za koje administracija američkog predsjednika Joea Bidena tvrdi da su pokušaji manipuliranja američkom javnošću pod pokroviteljstvom ruske vlade. mišljenja” uoči predsjedničkih izbora u studenom ove godine. Nove oznake “nadopunjuju akcije provođenja zakona” kao što su vizna ograničenja, kao i ponudu “Nagrade za pravdu” do 10 milijuna dolara za “informacije koje se odnose na strano uplitanje u američke izbore”. Tvrde da je RT koristio paravan za prikrivanje vlastite upletenosti ili umiješanosti ruske vlade u sadržaj koji je trebao utjecati na američku publiku.

Ovi postupci SAD-a “izravno su u suprotnosti s njihovim obvezama da osiguraju slobodan pristup informacijama i medijskom pluralizmu” i neće ostati bez odgovora, rekla je glasnogovornica Ministarstva vanjskih poslova.

maria zakharovaNeoliberalizamrusijaSADSankcije
Pretplatiti se
Obavijesti o
20 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Lucija, prva
11 dana prije

Navikli smo na ovu komediju kad rusi o samom sebi pričaju ali ovo postaje naporno.

Max
11 dana prije

Samo diktatura.

Protiv Sistema
11 dana prije

Žalosno je za gledati u šta se zapad pretvorio – totalna cenzura, lopovluk bez presedana, lideri iz Davos inkubatora bez najosnovnijih znanja. Prestrašno kad pogledam te ljude: hrvatska anemija, francuski šizofrenik, njemačka plesačica u noćnim kluibovima, talijanka fašistkinja.

abc
11 dana prije

USA je iskrivila demokratiju do te mjere, da njeno značenje znači posve nešto drugo. To je pravo do budalaština, idiotizma, seksualnih nastranosti, deviacija, menjavanje spolova, nemorale, neetičnosti i raznoraznim postranskim, nebitnim stvarima, itd. Demokratija prestane onaj trenutak kad narod želi promjeniti politiku, vlast i odupreti se pohlepnim i korumpiranim krugovima, koji pljačkaju narod.

tihobl
11 dana prije

В Золотой Ниве идет зачистка. Ruka im se pozlatila. Juce je izasao snimak kako ukropi puze po cesti da pobjegnu iz Precistovke (selo zapadno od Ugljedara), a danas bjeze i iz sela zapadno od njega. Zasad rusi idu zapadno duz prve i rezervne linije. Ako krenu na sjever odsjeci ce Ugljedar od bilo kakvog puta. Kad ulete u Malu Ukrajinku onda je Kurahovo u poluobrucu, a tad situacija postaje jako komplikovana za Sirskog. Ameri su zaprijetili da ce prestati slati oruzje ako Sirski ne prebaci rezerve na pokrovski pravac. Ubacio je po jednu brigadu u Ukrajinsk i Selidovo, a nekoliko u Pokrovsk. Otanjio je prvu liniju na jugu i sad rusi napreduju duz prve linije na zapad. Vidjecemo da li ce rusi krenuti na sjever i opkoljavanje Ugljedara i Kurahova ili ce nastaviti duz prve linije kako bi sirskom razbili sto vise jedinica i sto vise vojnika izbacili iz stroja.… Čitaj više »

Motorola
10 dana prije

SAD je zločinačka jazbina. Treba to spaliti što pre.

eks
10 dana prije

Kamala Haris je unajmila flotu autobusa sa plaćenim “pristalicama” da bi stvorila utisak o masovnosti na svojim mitinzima u predizbornoj predsedničkoj kampanji . Svaki “pristalica” dobija 150 dolara , besplatan ručak i večeru u restoranima brze hrane .

DEDA
10 dana prije

Dok ne isčezne 90% ovaca nebu mira.

Gad
10 dana prije

Kriminalno-teroristička tvorevina od samog osnutka prije 250 godina.

FELIX
10 dana prije

AMERICKA DEMOCRATIJA JE SIGURAN PUT U DIKTATURU.

Josip
10 dana prije

Jedna Datana na Washingoton bi mnogo toga dobroga donijela Americi.

Za mir
10 dana prije

USA su uhapsile nekog Dimitrija Simesa i suprugu iz RT.

Zar ne
10 dana prije

Kada ti drzava sa Dozivotnim Velikim Vođom dijelo savjete o drmokraciji
😀😃🙂

Zar ne
10 dana prije

Zasto ne objavljujete nove, aktuelne fotografije lijepe Marije???

© 2024 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI