SAD sankcionira RT

Blinken sankcije RT-u
170 komentara

Ruski mediji prijetnja je demokraciji, tvrdi State Department

Američki državni tajnik Antony Blinken optužio je RT i njegovu matičnu tvrtku da djeluju kao produžetak ruske obavještajne službe i da pokušavaju potkopati demokraciju diljem svijeta.

Govoreći na tiskovnoj konferenciji State Departmenta u petak, Blinken je najavio određivanje sankcija protiv matičnih kompanija RT Rossiya Segodnya i TV-Novosti, optužujući “povezane pojedince” i “elemente unutar” njih za navodni pokušaj miješanja u moldavske izbore.

State Department je također sankcionirao Dmitrija Kiseleva, glavnog direktora Rossiya Segodnya.

TV-Novosti su također optužene da su bile “odgovorne ili sudionice u, ili da su se izravno ili neizravno uključile ili pokušale uključiti u miješanje” u američke ili druge strane izbore “za ili u ime, ili u korist, izravno ili neizravno”.

RT je “uključen u tajne aktivnosti utjecaja… funkcionirajući kao de facto ogranak [ruske] obavještajne službe”, rekao je Blinken novinarima.

Blinken je otkrio da SAD, Ujedinjeno Kraljevstvo i Kanada planiraju pokrenuti globalni napor da se aktivnosti RT-a tretiraju kao špijunaža i nadaju se da će privući sve svoje “saveznike i partnere” u taj pothvat.

James O’Brien, pomoćnik državnog tajnika za europska i euroazijska pitanja, nazvao je RT “prijetnjom demokraciji i točnim informacijama”.

Prema State Departmentu, RT je “nadmašio samo medijsko izdanje i postao je entitet s cyber sposobnostima”, koji je “također angažiran u informacijskim operacijama, tajnom utjecaju i vojnoj nabavi”.

Američka vlada tvrdila je da je “entitet s kibernetičkim operativnim sposobnostima i vezama s ruskom obavještajnom službom” ugrađen u RT od proljeća 2023. i da su glavna urednica RT-a Margarita Simonyan i njezin zamjenik Anton Anisimov imali “izravna, svjesna saznanja o ovo poduzeće.”

Još jedna optužba protiv RT-a bila je da je Anisimov upravljao platformom za masovno financiranje “pružajući materijalnu potporu i oružje ruskim vojnim jedinicama u Ukrajini”.

State Department je tvrdio da je RT financirao “proxy kuće” koje su se bavile “aktivnošću prikrivenog utjecaja” diljem svijeta, navodeći da se to dogodilo u Africi, Njemačkoj, Francuskoj i Argentini.

Voditelj Centra za globalni angažman (GEC) State Departmenta, James Rubin, rekao je novinarima u petak da je “širok opseg i doseg” RT-a jedan od razloga zašto mnoge zemlje u svijetu nisu podržale Ukrajinu. GEC je financirao propagandne igre usmjerene na djecu i prisilio Twitter da cenzurira proruski sadržaj. Rubin je prošle godine priznao da je htio upotrijebiti GEC za gašenje ruskih medija diljem svijeta.

“Razgovarat ćemo… u Latinskoj Americi, Africi i Aziji… kako bismo pokušali prikazati sve one zemlje koje trenutno emitiraju – bez ograničenja ili kontrole – RT i omogućiti im slobodan pristup njihovim zemljama”, rekao je Rubin, tvrdeći da je prisutnost RT-a “imala štetan učinak na stavove ostatka svijeta o ratu koji bi trebao biti otvoren i zatvoren”.

Priopćenje State Departmenta procurilo je u CNN ranije tog dana. Kad su američki mediji zatražili komentar, ured za tisak RT-a sarkastično je odgovorio: “Sve ovo vrijeme emitiramo izravno iz sjedišta KGB-a”, dodavši: “Ponestaje nam kokica da sjedimo i gledamo što američka vlada smislit će sljedeće o nama.”

BlinkenRTSADSankcije
Pretplatiti se
Obavijesti o
170 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Howard Baile
4 dana prije

Dobri su ti ameri njima tko ne odgovara odmah je ili prijetnja demokaciji ili ima oružje masovnog uništenja.
Koja stoka majko mila.
Ali kad znamo da vanjsku politiku amera oblikuje cio-hazarsko-jevrejski lobij u americi onda slika postaje jasnija.
FREEDOM FOR PALESTINE

Lucija, prva
4 dana prije

A komentatori umijesto da bi bili zahvalni ameriki da šire demokraciju i da vas štite od zločestih rusa vi više volite plasirati vaše nebuloze.

Alex Keller
4 dana prije

Oni,koji su usavr,pili metode dezinformiranja,da bi im Goebels mogao zavidjeti,sada se obrušavaju na sebi slične ,da ne bi dosegli njihovu razinu. Koristeći pri tome razne metode prisila i ucjena. Jer kad je “nacionalna sigurnost” (Ma što to značilo.)u pitanju,sve su prljave metode dopuštene.
Jadno,ali efektno!

JoeP
4 dana prije

Ove priče služe za poglupljivanje masa koje se tretira na taj način da in se i ono najočitije nudi ka veleumnost i otkriće zadržavajući umove masa u pličinama spoznaje.
Ovo ovde mi pari ka fakultet za otkrivanje tople vode u frižideru 🙂

Zagorje
4 dana prije

Nek napokon Rusi shvatu koja gluma je bila : sloboda govora, ljudska prava, sloboda putovanja, svetinja privatnog vlasnistva, visestranecenje itd. I gdje smo danas? Par stoljeca natrag, cisti imperijalizam, gdje je sve dozvoljeno za drugog porobiti pa i unistiti svjetske organizacije koje je sam zapad gradio… PS Sto je s nekadasnjim PEN drustvom koji su dizali glas obrane za knjizevnike I novinare po bivsim socijalistickim zemljama?

držnedaj
4 dana prije

Aa vidi kako se zapjenio ovaj uredno počešljani umorni cijaš sa podočnjacima..!? kad ovakvi počnu sraat o demokraciji i ostalim prožvakanim žvakama zapadnih dostignuća – najbolje ispraznit želudac. rt je prava marka za vidjet dalje!

Dalmacija
4 dana prije

Ja mislim da se moze naci puno vise negativnih vijesti iz tzv. zapadnih zemalja u njihovim medijima nego u ruskim.
Cemu onda ovo proganjanje RT?

RT nikad nije objavila niti jednu karikaturu koja ismijava zapadne politicare ili njihovu drzavu.
Zasto?

Mozda se Rusi ravnaju po Putinovoj izjavi koju je dao prije par dana:
“Rusija nema neprijateljske narode ni neprijateljske zemlje ni neprijateljske jezike nego Rusija ima neprijateljsku elitu na zapadu koja vec par stoljeca zeli unistiti Rusiju”.

Za zapad je drugacije, oni zelu Rusiju izbrisati s mape svijeta a narod porobiti, njihove mlade lijepe djevojke odvesti na zapad za zenidbu, sportase, umjetnike i znastvenike privuci sebi a od ostalih Rusa da zivu kao u Mexico, da budu alholicari-radnici-proleteri.

Ivana Podravec
4 dana prije

Fakat i ja sam to skužila , dok su zapadni mediji skroz neovisni . Zato je Asang jedva ostao živ jer se istina na zapadnim medijima jako cijeni .🙄🙂
Mnogima nije jasno da su i zapadne i istočne laži još uvijek samo laži i ne mogu biti istina .
Pročitaju neku laž i pire ju ko istinu iako je očito da nije jer je iz njihovog tabora -istočnog ili zapadnog , nebitno . Možda je zapad što se toga tiče malo napredniji i prozirniji.

x-ray
4 dana prije

UN
Stephane Dujarric, glasnogovornik glavnog tajnika UN-a, dao je veliku izjavu nakon što su SAD i Velika Britanija dopustili Ukrajini da upotrijebi zapadno oružje za udar duboko u Rusiju. Dujarric je rekao da je “retorika koju čujemo još jedan pokazatelj da se ne krećemo prema kraju ovog sukoba”. Također je primijetio da je “pojačana retorika, osobito oko nuklearnog oružja, zabrinjavajuća”. Ruski stalni predstavnik pri UN-u, Vasilij Nebenzja, također je rekao da će se na NATO gledati kao na izravnu stranu u ratu.

Anastazija
4 dana prije

A gdje je dmokracija molim vas, sve moramo i sve nesmijemo.

Recite sto smijemo slobodno. Sve nam je (Norm… ) alno u njihovom kalupu smo i mislimo da smo u Demokraciji, recite nesto .. sto ” nesmijete ” pojest ce vas mrak.

eks
4 dana prije

Američke psihopate su popizdile zbog toga što se istina o njihovim zločinima i lažima probija u celom svetu, a za to je zaslužna (pored društvenih mreža) i RT . USA psihopate su uvek nametale samo svoj narativ laži i narativ svoje propagande, jer kontrolišu globalne medije. Medjutim , to se raskrinkava , a oni histerišu od muke .

Josip
4 dana prije

Najveca prijetnja demokraciji u cijelom svijetu su poludjela fasisticka Amerika i Izrael.

Josip
4 dana prije

Do kada ce jos ovo smrdljivo zidovsko govno Blinken srati?

Mrkomir I
4 dana prije

A šta to kao CNN i BBC i ostale zapadnjačke novine nisu špijunske i ne šire zapadnjačku propagandu? Rade to 24 h dnevno i 365 dana u godini i ko se sa tim ne slaze bude obiljezen kao nenormalan. Dugo ste prodavali maglu i mi na zapadu to više ne pušimo.

Biti-ili-ne-biti
4 dana prije

Ruski mediji su prijetnja demokraciji, tvrdi State Department.
Demokracija je prijetnja ruskim medijima, tvrdi KGB.

Eto, to se stručno zove kontra i rekontra po sistemu “Moj tata je jači od tvog tate!”.
Sistem “Moj tata je jači od tvog tate!” se naročito dobro vidi kod sukoba s Ukrajinom – pitanje je čiji tata će na kraju biti jači.

Protiv Sistema
4 dana prije

Freedom of speech, democracy, no censorship …. američko sranje koje stavljaju drugima pod nos a oni sami to krše na svaki mogući način. Banana država

eks
4 dana prije

Američki Kongres je izglasao dodelu 1,6 milijardi dolara za razvoj i unapredjenje antikineske propagande , pod nazivom “borba protiv kineske laži” . Amerikenjci i kada se useru pitaju “čije je ovo govno u mojim gaćama” .

Dux
4 dana prije

Prijetnja demokraciji i miru i cjeloj planeti je jedino Amerika sa europskim podguzima….

Lucija, prva
4 dana prije

Cijenjeni publikum!!! 🥁🥁🥁

Sada imate jedinstvenu priliku uočiti trolove koji su postupili po zapovjedi: relativiziraj !! 📼

Lijepo samo pogledajte one koji su se sjetili istočne propagande !
Jasno, nije da toga nema, ali da se svi sjete baš isto to napisati…malo morgen.

Ivek
4 dana prije

Puna su im usta demokracije. To je ono: ako ponavljaš laž dosta dugo, možda postane istina.

Lucija, prva
4 dana prije

Pred kojih 5,6 godina čitala što kaže američki novinar koji sada piše za rt.

Uglavnom da ne bi vjerovao da mu je netko rekao prije 20 godina za neke stvari…

Biti-ili-ne-biti
4 dana prije

Za one koji još uvjiek nemaju pojma o Hazarima:

youtube. com/watch?v=K09M-BBO1kU – 15 minuta

Neki se ovdje uporno prave grbavi da Hazari ne postoje, a cijeli svijet ih spominje i odavno se zna tko su oni.

Hahahaha
4 dana prije

Možda su ruski mediji smetnja semokraciji premda
Veoma nategnuto ali američki su 100% smetnja istini i to potpuno sigurno.

Dalmata
4 dana prije

Ljudi moji,kad vidiš ovu USrA,čunku(facu)nije mi jasno,kome nije jasno,da ovake,podmukle lažove,probisvjete,ljigavce,može ukotit,samo,trulo,bolesno,nakaradno društvo,koje od(nisam,baš
siguranu brojeve,ispravite me,ali,nisan ni puno,falija)od 248 god.postojanj,zla,zvanog USra,samo 24 godine nisu bili u ratovima(koje su vodili po svitu,ubili,milijuni ni krivih ni dužnih,Ako to nije,bolesna,degenerisana nacija,onda su gori,od njih oni koji in pušu u šupak.Ovi fotosi su,jako poučni,da svi mogu studirat,kako izgleda,kužna bolest.I još,za,one,koji ovo nadziru,da bi bili dobre,
USrA sluge,pa serviraju,domaćim veleizdajnicima,koje plača CIA,nikad i niste prismrdili ljudima,iako,nosite ljudsku kožu.Želim in sva,ona zla,koja su svi oni,dali,nevinim ljudima.

Franjo Vinkovski
4 dana prije

USA ne dopušta da i ostale države koriste njihove demokratske propagandne metode.

zebran
4 dana prije

Po mom iskustvu, za vrijeme Jugoslavije sam bio jos onda odgajan ili programiran na Glas Amerike tad nisam znao da zapad laze cim mice usta, kasnije sam shvatio da su milion puta opasniji od tzv komunista…. Da Glas Amerike nije trovao mozak ljudima u Libiji jos bi imali svoju drzavu

hugo
4 dana prije

Kad je bio pokusaj obojene revolucije u Hong Kong onda su anglosaxonske novine zvali ucesnike u neredima protiv vlasti “Demokrati” svasta engleski jezik moze podniti. M. Krleza je to zvao “buzanje lubanja” u romanu na Rubu Pameti.

davvor
4 dana prije

Mene cudi zasto jugoslavenske vlasti nisu nikad rabile taj termin – nacionalni interesi? I jos jedno pitanje, ima li Hrvatska nacionalne interese i sto su oni?

Max
4 dana prije

Suludo,

IL Partigiano
4 dana prije

Kakva je ovo logika nekih atlantista i EU-ropejaca u obranu cenzure, tiranije misli,
znaci ako je mene netko u mom gradu napao s svrhom da me opljacka ja se nesmim braniti, eto zato jer takve stvari se dogadjaju svaki dan u Brazilu, Venezueli, JAR itd.

Mi iz bilo to Zagreba ili Rijeke ili Splita ne zelimo kriminal u nasem gradu, ako ce on biti tamo u nekom gradu u Kini ili Latinskoj Americi, to je njihov problem.

Jure
4 dana prije

🔥 Hazarska 👿 sotonjara 🔥 iz 🔥 svog 🔥moždanog 🔥 paralelnog 🔥 svemira 🔥 priča 🔥 fantazmagorije u koje nijedan normalan i obaviješten čovjek na 🔥 svijetu 🔥 ne vjeruje jer zbog neupućenosti ne zna da Hazarska 👿 sila nepovratno a za dobrobit ❤️ čovečanstva ubrzano nestaje —- samo da psihopate kad vide da im se bliži kraj ne upotrijebe 👿 Samsonovu 👿 opciju !!!!!

Tысяча = Tisuća
4 dana prije

Neki govore o medijima ili vijestima iz Kine, mozete govoriti i o medijima iz Venezuele, Cuba, Sjeverna Koreja, ne znam sto pisu ali na osnovu mog zivotnog iskustva siguran sam da su bljutave, da ne siru negativne vijesti o zemljama koje cine tzv. kolektivni zapad. To je cinjenica. Zanislite kad bi kubanske ili ruske novine prenosile sva ona sran* nja sto se govore u hrvatskom saboru i to mecale u svoje novine? Tko bi to citao? Oni to ne radu. Slicna situacija mora biti i u njemackom parlamentu, puna napada i sra* nja i tko to prenosi? Zasto bi kineske novine prenosile negativne vijesti iz Hrvatske? To oni ne radu. * Citam u americkim novinama o prisilnom radu u Kini a nema nigdje definicije sto je to “prisilni rad” Dalje gledam na YT iz Pakistana kako tamo sirotinja radi, u ljevaonici radu u sandalama i morate vidjeti kako su ponosni… Čitaj više »

glen
4 dana prije

Za vrijeme Jugoslavije moj otac je svaki dan slusao u osam sati Glas Amerike.
Znate li da jugoslavenske vlasti ili kako se ono reklo po zapadnjacki Tito, dakle JB Tito to nije zabranio.
Nije bilo ni Jamming to ti je kad se ubacis u istu frenkvenciju pa ometas signal. Ne toga nije bilo.
Oni koji su slusali nisu bili proganjani.
Nitko nije izgubio radno mjesto, nikom nije bila ukinuta penzija, nikom nije bio zamrznut racun i nikom nije bilo oduzeto dijete, zato jer je slusao Glas Amerike koji je pozivao na rusenje drzave, koji je sirio mrznju medju narodima.
Glas Amerike se slusao sirom Jugoslavije, pojednako kod Hrvata kao Srba i Muslimana.

Ante
4 dana prije

Američki političari više od Rusa mrze običan narod koji piše i objavljuje istinite informacije. To su na vlastitoj koži osjetili Asanž i još mnogo drugi. Neki novinari su držani desetak godina u izolaciji u jednom veleposlanstvu gdje su ih psihički mučili jer se taj novinar usudio reći istinu. Nitko od takozvanih slobodnih medija sa zapada se nije bunio na ono što se događalo tim novinarima. Dok su prozvali druge za manjak demokracije.

onaj najglu...Dalton
4 dana prije

Stanovnici takozvanih “zapadnih demokracija” najlakše su prevareni i najtemeljitije propagandizirani ljudi u povijesti čovječanstva.

P.S.
Tražim udanu i razočaranu ženu, koja se želi osvetiti svom mužu i spremna je prodati sav njegov pribor za ribolov u pola cijene.

R M
4 dana prije

Jel to taj RT, nije valjda nas RTS? Mi smo “dobri”, podržava se kopanje litijuma, ekologija u najveće, sve što kaže predsednik je sigurno tačno i nije štetno

Fuuuj
4 dana prije

Toliko su zastranili da vise i ne primjecuju koliko je to uocljivo obicnom otrijeznjenom covjeku. Jeftina gluma, isiljen osmjeh, izvjestacena zabrinutost, lazi, cenzure, obmane, filmski efekti, jadan humor…Mi zivimo Orvelovu 84tu jer ovo je tipican proglas Ministarstva istine koju vodi CioBlinken

Franjo Vinkovski
4 dana prije

RT je gledan i slušan po cijelom svet, tako da sankcije USA znače nekih 15%, koje se odnose na njih i njihove zapadne sluge.

Karma
4 dana prije

Hazarska gamad i trkeljanje o demokraciji

goran
4 dana prije

zapadni mediji potkopavaju demokraciju i lažu o čemu stignu tako da blinkenu ne jedi govna lažovčino prokleta i odvratna

4 dana prije

Zašto TC nema tvoje reakcije na onaj gornji upis, zašto ne skidaš ljagu s imena svoga a sad si registriran? Onaj nick baca velu sumnju da se ti kriješ iza njega, a ne da se iza njega krije manjinjorgo merdo iz zemlje Švedske.
Zdrav i vesel bio ako ti gost sotona nije. Bog! Bog!

Bruno
3 dana prije

Ovo je prelijepo i demokratski. Ako ne možemo namjestiti izbore, možemo napraviti državni udar, možemo priznati kokga god želimo za predsjednika bilo koje države. Ali svi drugi, naročito Rusi i Kinezi se miješaju u izbore drugih zemalja. Važno je prvi vikati držite lopova i ostati pri toj galami. Stvarno je krajnje vrijeme potaracati američki kontinent, od Mexica pa naviše.

Bruno
3 dana prije

Hićinih ruku djelo. Učili su od najbojlih, samo 4 godine. Što ti je dobar sustav obrazovanja. Ni kandidat za predsjednika , Primorac, ga ne bi bolje osmislio. Bio je puno učinkovitiji.

© 2024 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI