SAD su objavile rat slobodi govora

Marija Zaharova
17 komentara

Američki napad na ruske medije predstavlja objavu rata slobodi govora, rekla je u nedjelju glasnogovornica Ministarstva vanjskih poslova Marija Zaharova. Nove sankcije protiv RT-a i drugih medija opisala je kao “represije bez presedana po obimu”.

Američki državni tajnik Antony Blinken najavio je u petak nove sankcije protiv RT-a, optužujući da se bavi “tajnim aktivnostima utjecaja” i “funkcioniše kao de facto ruka ruske obavještajne službe”. Ranije u septembru, Washington je uveo sankcije glavnoj urednici RT-a Margariti Simonyan i još trojici visokih službenika RT-a zbog navodnih pokušaja utjecaja na američke predsjedničke izbore 2024. godine.

“SAD su objavile rat slobodi govora širom svijeta, okrećući se otvorenim prijetnjama i ucjenama protiv drugih država u nastojanju da ih suprotstave domaćim medijima i uspostave isključivu kontrolu nad globalnim informacionim prostorom”, rekla je Zaharova, obećavajući da će Kaznene mjere koje je Washington koristio za gađanje ruskih medija neće ostati bez odgovora.

Ona je dodala da su optužbe o pokušajima uticaja na izbore običan “lov na vještice” i “špijunska manija”  uvedene da bi se manipulisalo javnim mnijenjem i zabranilo građanima bilo kakve informacije koje su nezgodne za državu.

Šef Globalnog centra za angažman (GEC) Stejt departmenta, Džejms Rubin, rekao je novinarima u petak da je “široki opseg i domet” RT-a jedan od razloga zašto mnoge zemlje širom sveta ne podržavaju Ukrajinu. GEC je finansirao propagandne igre za djecu i prisilio Twitter da cenzurira proruski sadržaj. Rubin je prošle godine priznao da je želio da iskoristi GEC za zatvaranje ruskih medija širom svijeta.

“Razgovaraćemo u Latinskoj Americi, Africi i Aziji da pokušamo da pokažemo svim onim zemljama koje trenutno emituju – bez ograničenja ili kontrole – RT i dozvoljavaju  slobodan pristup u svojim zemljama”, rekao je Rubin , tvrdeći da je njegovo prisustvo “imalo štetan učinak na stavove ostatka svijeta o ratu koji bi trebao biti otvoren i zatvoren slučaj”. Reagirajući na nova ograničenja, Simonyan je ustvrdio da su tvrdnje Washingtona da RT sarađuje s ruskim obavještajnim službama “klasičan slučaj projekcije”.

„Ideja da ne možete postići rezultate ako niste dio obavještajne službe razotkrila ih je onakvima kakvi jesu“, rekla je.

Marija ZaharovaRTrusijaSAD
Pretplatiti se
Obavijesti o
17 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Zar ne
2 dana prije

Moguće da je u pravu,
Ali,
Sto je sa cenzurom zapadnih medijja u Rusiji?
Ah,da, to je opravdano zbog visih, plemenitih razloga
😀

Nibiru
2 dana prije

Kakva ti je to sloboda govora kad ne možeš reči ratu rat.

Subaru avatar
2 dana prije

Romanova rsse kvake dok rat protiv Rusije traje tisuću 1000 godina!!!!

Sa marmeladom
2 dana prije

sloboda govora vodi u obojene revolucije.

HRvoje
2 dana prije

Prije sam znao čitati south front, bez obzira što je to još jedno programiranje od nazovi ruske strane. Ali kad god bih napisao nešto protiv ovakve Rusije i prodanovića putina, ili onih turskih izroda koji sebe nazivaju Slavenima, objava bi mi se brisala u roku nekoliko minuta. Na mom iskustvu i puno drugih primjera, vidim da je Rusija jedna veoma slobodna zemlja, ukoliko si podoban i pokoravaš se programu. Ukoliko misliš otvoreno i drugačije, isto ti je kao i u sad, uk i svim ostalim tehnokratskim neljudskim tvorevinama!

Max
2 dana prije

U pravu je.

Protiv Sistema
2 dana prije

SAD su objavile rat korištenju mozga. S obzirom da izabiru dementnog predsjednika i to nitko ne primjeti skoro pa cijeli njegov mandat. Čovjek se zapita: da li ima itko normalan u SAD ?

© 2024 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI