SAD-u ponestaje municije – Trump

Trump povlacenje americke vojske
4 komentara

Republikanski predsjednički kandidat ustvrdio je da su zalihe Washingtona “ispražnjene od svog streljiva” za naoružavanje Kijeva

Američkoj vojsci ponestaje streljiva jer je administracija predsjednika Joea Bidena isušila zalihe kako bi naoružala Ukrajinu i druge nacije, ustvrdio je republikanski predsjednički kandidat Donald Trump. Zapaljivač GOP-a obećao je preokrenuti plimu i napraviti “povijesno ulaganje u obnovu” američke vojske, ako bude izabran.

U telefonskom razgovoru s ukrajinskim predsjednikom Vladimirom Zelenskim prošlog mjeseca, Trump je ponovio svoje dugogodišnje obećanje da će brzo okončati sukob između Kijeva i Moskve ako bude izabran u studenom. Još u lipnju, bivši američki predsjednik također je jasno dao do znanja da će prestati donirati Ukrajini donacije vrijedne desetke milijardi dolara.

Obraćajući se svojim pristašama, zajedno sa svojim potpredsjedničkim izborom, senatorom J. D. Vanceom, u Asheborou, Sjeverna Karolina u srijedu, Trump je požalio: “Izdali su izvješće u kojem se govori o svim ranjivim područjima… slabi smo ovdje, slabi smo ondje .”

“To je kao da kažete: ‘Nemamo municije'”, rekao je. “Znaš zašto. Sve smo to predali Ukrajini i raznim drugim mjestima. Dali smo im sve.”

Prema bivšem predsjedniku, besplatno je donirano oružje i streljivo vrijedno milijarde dolara.

Stručnjaci Povjerenstva američkog Kongresa za nacionalnu obrambenu strategiju objavili su procjenu na 312 stranica krajem srpnja, upozoravajući da američkoj vojsci “nedostaju i sposobnosti i kapacitet potrebni da bude uvjerena da može odvratiti i prevladati u borbi”.

Prema izvješću, u hipotetskom budućem sukobu s Kinom, potonja bi vjerojatno bila potpomognuta, barem ekonomski, a moguće i vojno, od strane Rusije, Irana ili Sjeverne Koreje. Time bi izgledi za pobjedu SAD-a bili sve manji, predviđali su vojni stručnjaci.

“Neklasificirane javne ratne igre sugeriraju da bi, u sukobu s Kinom, Sjedinjene Države uvelike iscrpile svoje zalihe streljiva za samo tri do četiri tjedna, s nekim važnim streljivom (npr. protubrodskim projektilima) koji bi trajao samo nekoliko dana”, dokument zaključen.

Stručnjaci u komisiji pripisali su trenutno stanje stvari ozbiljnim nedostacima u američkoj obrambenoj industriji za koje su rekli da će zahtijevati značajna ulaganja da se isprave.

Donald TrumpSADukrajinaZalihe Oružja
Pretplatiti se
Obavijesti o
4 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Warrior
23 dana prije

Meni nije jasno zašto je nekima šokantna činjenica da če Trump uvjerljivo izgubiti izbore?!dok kamala Harris,standardno za njih,prodaje maglu i lijepe priče svojim glasačima,Trump otvoreno svojima govori da nije Amerika na prvom mjestu već Izrael!

Zeljko
23 dana prije

“Naranđasti narcis” to zna!! Pojma nema jer su tom pričom “navukli” RF da se opusti i gle čuda prodor u Kursku oblast RF ! RF pala u “maskirovku” Zapada !

Max
23 dana prije

Kako i ne bi.

© 2024 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI