SAD ‘zadovoljan’ smrtnim slučajevima u sukobu u Ukrajini

Anatoly Antonov
54 komentara

Jedini zadatak Washingtona je osigurati svoju dominaciju u globalnoj areni, uključujući i slabljenje Rusije, rekao je veleposlanik Anatolij Antonov

Izvješća da bi Ukrajini uskoro moglo biti dopušteno da udari duboko u Rusiju oružjem američke proizvodnje znak su da se SAD sve više upliće u sukob, rekao je veleposlanik Moskve u Washingtonu Anatolij Antonov. Također je optužio da su zapadne zemlje dale upute Ukrajini da pojača napade na civilne ciljeve.

Novinarka Axiosa Juliegrace Brufke izvijestila je u utorak, citirajući predsjednika odbora za vanjske poslove Predstavničkog doma Michaela McCaula, da SAD planira ukinuti ograničenja Kijevu na korištenje raketa dugog dometa ATACMS za napade na međunarodno priznati ruski teritorij.

U izjavi od četvrtka, Antonov je rekao da se SAD “stalno guraju sve dublje u močvaru” ukrajinskog sukoba, dok su spremne “žrtvovati dobrobit američkih građana prebacivanjem više milijardi dolara vrijednih količina oružja i streljiva na kijevski režim.”

Prema izaslaniku, jedini zahtjev Washingtona prema Kijevu je “pojačavanje vojnih sukoba s ruskim trupama”. Čineći to, upozorio je Antonov, SAD testira “granicu naše tolerancije… na neprijateljske korake”, ali da njegovi planovi da nanesu strateški poraz Rusiji nisu izvedivi.

“Čini se da… Washington savršeno razumije situaciju na bojnom polju kada svakim danom ruske trupe oslobađaju sve više naselja u Donbasu. Međutim, političari su iznimno zadovoljni smrću Slavena s obje strane crte dodira. Oni otvoreno proklamiraju jednostavnu zadaću – sačuvati stari sustav međunarodnih odnosa u kojima je Amerika nekada dominirala.”

Veleposlanik je ustvrdio da su zapadni pokrovitelji Kijeva zadužili “da pojača napade na obične Ruse, naše gradove i sela… Nitko ni ne pokušava sakriti – čak ni na najvišoj razini u Bijeloj kući – da su obavještajni podaci pritjecali i nastavljaju iz Sjedinjenih Država u Kijev.”

Antonov je očito mislio na komentare viceadmirala Franka Whitwortha, direktora Nacionalne geoprostorne obavještajne agencije (NGA), koji je prošlog mjeseca priznao da je Ukrajina imala pristup gomili komercijalnih satelitskih slika za svoj upad u regiju Kursk. Dok je ukrajinski prekogranični napad velikih razmjera u početku postigao neke uspjehe, u međuvremenu je obuzdan, prema Moskvi, koja je procijenila gubitke Kijeva na više od 12.000 vojnika.

“Nemoguće je pregovarati s teroristima. Moraju se zbrisati”, istaknuo je Antonov, dodavši da Rusija namjerava dati sve od sebe da se takvi napadi više nikada ne ponove.

Anatolij AntonovrusijaSADukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
54 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Zvone
6 dana prije

Nije samo sad zadovoljan zbog poubijenih slovena već i Putin. Čini mi se da su SVI politiki đubrad koja radi za korporacije.

tihobl
6 dana prije

Канцеларија председника није могла да смисли ништа боље да оправда неуспех Курске авантуре Зеленског него да каже да све иде по плану. Да ли је и губитак територија у Донбасу план?
Зеленски је потврдио да је Руска Федерација покренула контраофанзиву у региону Курск.

Све иде по нашем украјинском плану“, рекао је председник.

За два дана контраофанзиве изгубили смо контролу над десет насеља у Курској области. Наиме: Апанасовка, Бјахово, Вишњевка, Викторовка, Внежапноје, Гордејевка, Краснооктјабрское, Обуховка, Снагост и 10. октобар.

резидент_уa

Nibiru
6 dana prije

Šta stalno laje ovi vodkari ? Pa ko nije sretan kad čuje da rusi umiriu to je melodija 🎻 za naše uši.😃😃😄

DEBELI ĐURO-ZAGORJE
6 dana prije

NIKADA,NIKADA nije jedna osoba napravila više na ugledu Amerike kao države ,napravila za razvoj i budućnost američkog vojnog industrijskog kompleksa od VLADIMIRA PUTINA !! 50 GODINA STARI KAMIONI HIMMARS ,NAMIJENJENI ZA OTPIS I REZANJE NA OTPADU,TRAŽENIJI OD SUHOG ZLATA,NAJVEĆA KATASTROFA U POVIJESTI AMERIKE F-35 I AVIONI KOJI IMALI TOTALNI FIJASKO I 2400 GREŠAKA JE SADA TRAŽENIJI OD DIJAMANATA,NEMA ŠANSE DA IZRADE I ISPORUČE SVE NARUČENE !!
ZA ŽIVOTA TAJ VOJNO INDUSTRIJSKI AMERIČKI KONGLOMERAT TREBAO BI NAPRAVITI PUTINU SPOMENIK OD ČISTOG ZLATA OPTOČEN DIJAMANTIMA OD BAR 20 METARA VISINE !!!😁🎃🎃🎃🎃

NOB
6 dana prije

Pa kako ne bi, sto manje Ukrajinaca i Rusa bolje za Poljsku, Litvaniju, Estoniju…itd

Bosna
6 dana prije

Iranski predsjednik je stigao u Irak…bit ce sporazuma.
NATO-vci na aparatima.

tihobl
6 dana prije

Blinken donio Zelenskom novo tajno oruzje – letece trozubce.

Max
6 dana prije

Da.

eks
6 dana prije

CNN je razgovarao sa šestoricom oficira koji su se borili na frontu u Donbasu . Sva šestorica su izjavila da je dezerterstvo i neposlušnost u redovima OSU postala ozbiljan problem.
Ovakvo izveštavanje CNN-a je daleko od proukrajinskog navijanja pre nekoliko meseci , što znači da je situacija još gora nego što se izveštava .

Darko
6 dana prije

Ubiti to američko smeće ko psa..

vengo
6 dana prije

Tko je najveci gubitas od americkih satelita u ovom ratu Zapad vs Russia u Ukrajini?

I Z R A E L

Zvone
5 dana prije

Veleposlanik shvača situaciju u Ukrajini a Putin kao da to ne razume. Ili je glup i naivan ili ima neke tajne dogovore sa zapadom.

© 2024 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI