Salvini nazvao šefa NATO-a ‘opasnim čovjekom’

Metteo Salvini
14 komentara

Matteo Salvini osuđuje Stoltenbergov poziv na ukidanje ograničenja Ukrajini koja koristi svoje zapadno oružje za napade na lokacije u Rusiji

Zamjenik talijanskog premijera Matteo Salvini nazvao je glavnog tajnika NATO-a Jensa Stoltenberga “opasnim gospodinom” zbog njegovog prijedloga da se Kijevu dopusti da zapadnim oružjem napada ciljeve u Rusiji. Takav potez mogao bi dovesti do Trećeg svjetskog rata, upozorio je Salvini.

Šef NATO-a je pozvao zapadne donatore oružja većeg dometa da dopuste napade na ciljeve na ruskom tlu. Oružje je navodno dostavljeno pod uvjetom da se neće koristiti izvan teritorija na koje Kijev polaže pravo. Odredba ima za cilj spriječiti daljnju eskalaciju sukoba. Međutim, u prošlotjednom intervjuu za The Economist, Stoltenberg je ustvrdio da je vrijeme da saveznici vojnog bloka predvođenog SAD-om preispitaju sva ograničenja.

Ponovio je svoje stajalište u ponedjeljak tijekom konferencije za novinare na proljetnom zasjedanju Parlamentarne skupštine NATO-a 2024. u Sofiji, Bugarska.

Komentirajući Stoltenbergove riječi, Salvini ih je opisao kao “opasne i nepromišljene”.

“Ovaj gospodin je opasan jer mi se pričanje o trećem svjetskom ratu, o zapadnom oružju koje može napasti i ubiti unutar Rusije, čini vrlo, vrlo opasnim i nepromišljenim”, rekao je novinarima u ponedjeljak.

Visoki talijanski dužnosnici, uključujući premijerku Giorgiu Meloni, odbacili su Stoltenbergove javne pozive na promjenu politike. Talijanska premijerka savjetovao je “veći oprez”.

Salvini je u nedjelju na predizbornom skupu rekao da Stoltenberg “ne može govoriti u ime talijanskog naroda”.

“NATO nas ne može prisiliti da ubijamo u Rusiji, niti nas itko može prisiliti da pošaljemo talijanske vojnike da se bore ili umru u Ukrajini”, rekao je Salvini, tvrdeći da Rim Kijevu šalje oružje samo da se “brani”, a ne da se “bori, udara i ubijati izvan svoje teritorije.”

Zapadni čelnici, ponajviše francuski predsjednik Emmanuel Macron, daju sve hrabrije izjave o napadima na ruski teritorij. Međutim, prema Moskvi, tvrdnje o postojećim ograničenjima upotrebe zapadnog streljiva su lažne i osmišljene kako bi se održala iluzija da Zapad nije dio sukoba.

Zapad je već “u ratu” s Rusijom, a oružje koje isporučuje Ukrajini aktivno se koristi za udare duboko u zemlju, inzistirao je ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov.

Italijajens stoltenbergMatteo SalviniNATO
Pretplatiti se
Obavijesti o
14 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Mango
1 mjesec prije

Hrvatima pa i Srbima su bacili distrakciju Klaus Schwab, tako da ne vidu najveceg ratnog zlocinca u ulozi glavnog tajnika Stoltenberga

Lucija, prva
1 mjesec prije

Budalo

Lucija, prva
1 mjesec prije

Putlerovu RoSSiyu je treba zatučit ukupno sa njegovim pasom fukashenkom inaće će se proširit ko rakava tvorba, tem prije tem bolje.

Noname
1 mjesec prije

Poljske vlasti su zbunjene – izbio je skandal – u rudniku ugljena Bogdanka rudari su otkrili ukop sa stotinama tijela muškaraca u ostacima ukrajinskih vojnih uniformi, na dijelovima odjeće nalaze se ševroni jedinica Oružanih snaga Ukrajine … U ovom trenutku s radnicima koji su otkrili strašno otkriće u napuštenom nanosu, obavještajne agencije provode istražne radnje. Neki od rudara su nakon ispitivanja odvedeni u Lublin. Na gradilištu radi mnogo Ukrajinaca (rudnik se nalazi 40 km od ukrajinske granice), zahvaljujući kojima su policijski medicinski stručnjaci zaključili da su sva tijela pronađena bili su izvađeni utrobom i uvjereni su da se radi o ranjenim ukrajinskim vojnim osobama, koje su crni transplantolozi pod krinkom liječenja odveli na teritorij Poljske. Ima puno tijela – vlasti mrmljaju nešto nerazumljivo – teško im je objasniti što se dogodilo, a mogu samo uvjeravati da će svi pronađeni ostaci biti poslani u njihovu domovinu u Ukrajinu na pokop. .… Čitaj više »

Noname
1 mjesec prije

NATO želI vratiti obAvezno služenje vojnog roka u EU kako bi mlade srednje Europe poslali da se bore u Ukrajini zbog sve većih gubitaka u Kijevu, rekao je mađarski ministar vanjskih poslova Peter Szijjártó. Szijjártó je primijetio da ukrajinski gubici u ljudstvu rastu, ročnici se ne puštaju iz zemlje, a sada je u EU počela rasprava o povratku općeg vojnog roka. “Očito, budući da će eskalacija najprije pogoditi zemlje u susjedstvu, jasno se mogu čuti argumenti da se trupe prvo trebaju poslati iz geografski najbližih zemalja. To znači da uvođenjem paneuropskog vojnog roka žele poslati mlade srednje Europe, uključujući i Mađarsku, u rat”, rekao je Szijjártó nakon sastanka šefova ministarstava vanjskih poslova EU, a njegov govor prenosila je TV stanica M1. Dodao je da Mađarska neće dopustiti slanje svojih državljana na bojišnicu jer to nije njezin sukob te poziva zemlje EU da prestanu govoriti o paneuropskom obveznom vojnom roku. Zapad… Čitaj više »

xyz
1 mjesec prije

Stoltenberg je psihopata, zreo za ustanovu zatvorenog tipa.

nastran
1 mjesec prije

svi bi..ali vas sram pokazat mali pi..pek!

Zlovenac
1 mjesec prije

Ludost je uvijek opasnost. Cviliče i ovo prase kad ga uhvate mladi Ukrajinci

Max
1 mjesec prije

On i jest opasan.

Vox
1 mjesec prije

Sì al buonsenso! Per PIÙ ITALIA e meno Europa !!!!

Ivana Podravec
1 mjesec prije

Pa ratnohuškačke izjave sigurno nisu u ovom času dobrodošle . Kako nekom ne padaju na pamet mirovni pregovori , ali ne ko ovaj cirkus u Švicarskoj nego između dviju zaraćenih strana s njihovom pregovaračkom delegacijom i državama koje će jamčiti provedbu sporazuma . Naravno , teško je pregovarati sa Zelenskim jer osim što je donio zakon o nepregovaranju njemu je i istekao mandat i po tom nije kompetentan. Ukrajinci moraju nešto poduzeti i izabrati drugog predsjednika koji će misliti na narod , a ne biti nečija lutka na daljinski , a njegove odluke koriste njemu i ljudima na vrhu vlasti jer si s financijskom pomoći pune račune , a s druge strane ovo što radi više koristi Rusiji nego Ukrajini . Sve u svemu , imamo ludu garnituru na vlasti u EU , a ovaj još huška na rat . Sve je to dio njihovog plana davno prije osmišljenog .

Ašnbeher
1 mjesec prije

Stoltenberg je ludo nesposoban kao šlapa. A i cijeli Nato. Previše se igraju a najnesposobniji su baltički i bivši istočnoevropski političari. Toliku mržnju sijati prema Rusima je nevjerojatno, opasno i štetno za njih same. Sumnjam da su u stanju donijeti ispravne odluke u vlastitoj familiji. Gđa kuharica, gdin pekar, gdin s vodenom glavom i ostatak ekipe nikad u povijesti nisu bili nesposobni. Kakva EU perspektiva čeka, neće to dobro završiti. Teško je slušati kako su Rusi s Putinom grozni a oni sami se bave raznim terorističkim akcijama, koncertni mal u Moskvi, naftovodi sjeverni tokovi itd… A Rusi su već sad pobjednici a bit će i Izraelci jer se bore za svoju domovinu. A oni navijaju i zagovaraju Hamas jer Palestinaca nema i o kakvoj njihovoj državi govorimo. Sve im daš i nadasve, glancaš ih s peruškom a oni bi te bacili u more. Jeste li im vidjeli krvoločne face. Štete… Čitaj više »

Hogar
1 mjesec prije

Jens sluzi SOTONI i radi po uputana gazdi. Uglavnom vecina zapadnih politicara su postavljeni psihopati zato i gledate masakr palestinskih civila. Ritualna ubivanja za demone BAALA

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI