Scholz će se ponovno kandidirati za njemačkog kancelara

Olaf Scholz - NJemacka anketa
20 komentara

Političar je ustvrdio da je njegova Socijaldemokratska stranka “ujedinjena” i “odlučna” da “zajedno” izađe na sljedeće izbore.

Njemački kancelar Olaf Scholz najavio je planove da se ponovno natječe za čelnu dužnost u vladi 2025. Također je odbacio loše izborne rezultate svoje stranke kao “poticaj” da bude bolji, tijekom dvosatne medijske konferencije u Berlinu.

Scholzova Socijaldemokratska stranka (SPD) imala je loše izborne rezultate u cijeloj zemlji na izborima za Europski parlament početkom lipnja, gdje je dobila nešto manje od 14% glasova. Rejting stranke također iznosi oko 14%, prema rezultatima istraživanja ARD Deutschlandtrend objavljenim početkom srpnja.

Kancelar je ustvrdio da je njegova stranka “odlučna zajedno ići u sljedeću saveznu izbornu kampanju i pobijediti”. Rekao je da, iako rezultati ankete “nisu dobri”, njegova stranka će pokazati da je vlada koju vodi SPD donijela ispravne odluke tijekom svog mandata i da će “uspjeti sve uvjeriti u to”.

Upitan hoće li krenuti stopama američkog predsjednika Joea Bidena, koji je nedavno odustao od reizbora 2024., Scholz je rekao da je odlučan kandidirati se i pobijediti 2025.

“Kandidirat ću se za kancelara da ponovno postanem kancelar”, rekao je. Prema njemačkom izbornom sustavu, stranka koja dobije najviše glasova na saveznim parlamentarnim izborima ima priliku formirati vladu, obično u koaliciji s drugim strankama. Scholzovi socijaldemokrati predvode sadašnju koaliciju, koja također uključuje Zelene i Slobodnu demokratsku stranku.

Scholz je inzistirao na tome da je njegova stranka “vrlo ujedinjena”. Nedavni rezultati ankete koje su objavili njemački mediji daju drugu sliku. Prema istraživanju provedenom početkom srpnja, samo trećina članova SPD-a vjeruje da bi se Scholz trebao ponovno kandidirati kao stranački kandidat za kancelara, a 67% njih kaže da bi drugačiji kandidat poboljšao izglede stranke na nadolazećim izborima.

Trećina članova stranke kao prikladnog kandidata navela je ministra obrane Borisa Pistoriusa. Više od polovice članova SPD-a (51%) vjeruje da je stranka u ozbiljnoj krizi, prema anketi instituta Forsa koju je provela medijska kuća RND. Međutim, oko 55% članova SPD-a također je izjavilo da su “zadovoljni” ili “vrlo zadovoljni” Scholzom. Anketa je provedena od 8. do 12. srpnja, a sudjelovao je 1001 član SPD-a.

Podaci online statističkog agregatora Statista pokazuju da je Scholzova popularna potpora dosegla jednu od najnižih točaka od početka 2022. godine, pri čemu je samo 28% Nijemaca u lipnju pozitivno gledalo na njegov rad, a 67% negativno.

IzborinjemačkaOlaf Scholz
Pretplatiti se
Obavijesti o
20 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
tuf
1 mjesec prije

Okuražio se gledajući kako je njegova sugrađanka bez poteškoća, svim negativnim činjenicama unatoč, osvojila novi mandat na čelu EU.

nastran
1 mjesec prije

nemam riječi

Tupko Glupko
1 mjesec prije

Eh, ima Logično i svijetle momente kada nas natjera sa tekstom da svi prasnemo u smijeh 😄

oli
1 mjesec prije

novi mandat za stecajnog upravitelja

Max
1 mjesec prije

Bolje da nije.

onaj najglu...Dalton
1 mjesec prije

Imam svoje mišljenje, ali se s njim ne slažem. – Olaf Scholz Amerikancima…

P.S.Baba, Scholz kaže da još uvijek ima televiziju na elektronke…Da mu se ‘oće pokvarit PCL84.

Miro
1 mjesec prije

Koliko znam možda griješim ali SAD okupacijona vlast daje suglasnost-bira. Tko pita okupirane, skupi kopita-salutiraju i to je to. Šolca nema potrebe prisluškivati on je i sad provjereno poslušan i pokoran sluga. Berbokica dokazana kriminalka bez problema ostaje na vlasti ali ako zucne evo ti kriminalni dosjea u javnosti. Tako izabrani poslušnici opstaju na vlasti.

Darko
1 mjesec prije

Sada će se vidjeti koliko su Nijemci glupi i hoće li još jednom popušiti ovu ništariju Šolca koji im je u samo jednom mandatu razorio sve što im je Merkelica napravila?

Bez komentarov
1 mjesec prije

Muškarac koji čupa obrve. Svašta.

abc
1 mjesec prije

Opet namještaljka. Dokad če Njemci biti naivni. Nemaju oni nikakvih slobodnih izbora. Gazde jim več unapred postavljaju mationete.

Gad
1 mjesec prije

Potpuno ste nebitni, tko god bio kancelar.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI